28 Nisan 2010, Çarşamba 08:48:58

Adnan Menderes'in kapasitesi yetersiz mi kalıyor?

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Adnan Menderes Havalimanı'nın yolcu sayısının her geçen gün arttığına işaret ederek önlem alınmasını isterken, İzmir Vali Yardımcısı, "Sorun yok" dedi...
  • evet adanamuzun da gapasitesi yetersiz geliyur ama yeni yapıyurlar bence yeni bi tane yabılmasın adanadakı havalanımız genişledilsin yazık paralar israf oluyur
  • Yeni dış hatlar terminali yapılırken,Ankara'da olduğu gibi,iç ve dış hat aynı binada düşünülüp,daha büyük bir terminal yapılmış olsaydı bunlar yaşanmazdı.Bu sorun,dış hatlar terminalini büyütüp,iç ve dış hatttı aynı binaya alarak çözülebilir.Terminal yanında bunun için yeterli alan var.
  • İzmir' e yakışan ve problemsiz bir çalışma alanı için tek terminal olmalı. Müşteri memnuniyeti açısından da bakarsak bu böyledir çünkü yazın olsun kışın olsun farketmez yolcularla ilginmek ve taleplerini karşılamak daha kolay olur buda bizim puanımızı tam not olarak kayıtlara geçirir.
  • Yorum yazmaya gerek kalmamış tüm yorumlar yazılmış görünyor. ama bir kaç ekleme yapmak isterim bir çalışanı olarak...özellikle yaz aylarında iç hatlar haddinden fazla doluyor. dış hatlarda öyle ama hacim bakımından iç hatlar tam rezalet.. içi dışa almak bir işe yaramaz. alanı komple dhmi den alıp özelleşmesi bir işe yarar.. eski iç hatlarla şuankini birleştirmeleri lazım bir şekilde ve yine iç dış hat birleşimi yapılmalı iç yoldan..ayrıca alaçatı diyen arkadaş uzun vadede artık çeşme bitiyor.. bunu her turizm yazısında okursun. tek çare iç hatların dhmiden alınıp tav gibi bir şirkete emanet edilmesi..tamam bizler için fiyat farkı var tav dhmi farklı fiyat ama hizmette okadar farklı...
  • Bence de iç hat ve dış hat tabelalarının yerlerini değiştirmek en uygun çözüm. Dış hatlarda in cin top oynuyor. Hacı dönemi biraz yoğunlaşıyor. İç hat ise hep keşmekeş. Aslında kapasite sorunu yok. Alanda en fazla (taş çatlasın) 10 uçak aynı anda yerde oluyor.
  • 3 sene içinde kaos başlayacak.Bugünden belli.Sabiha Gökçen gibi iç ve dış birarada bir modele geçmeliyiz . Dış hatları aynı formatta uzatarak iç hatları yıkmalıyız.Bugün başlasa 3 senede ancak biter.Hem verimli hem karlı bir yatırım olur.İzmire yakışan budur.
  • Bana kalırsa yaz sezonunda İç hatları rahatlatmanın en akıllı yolu Alaçatı Alanını devreye sokmaktır.Bahar aylarından başlayarak eylüle ekime dek özellikle İstanbullu yazlıkçılar tatilciler Çeşme'yi boşaltmazlar.Bayramlar diğer özel günleri de eklersek kış sezonunda bile bu alan faaliyetini istenilen düzeyde sürdürebilir.Havayollarından İstanbul-Alaçatı direk uçuşlar düzenlenebilir.Alaçatı'da alternetif bir alanın varlığı hem turizme hem havacılığımıza büyük kazanç sağlar.
  • Hafta sonu ve tatilleri geçtim, normal günlerde bile sabah-akşam saatlerinde içeri girmek uçağa ulaşmak sıkıntı yaratıyor. Yolcu karşılamak ise başlı başına dert otoparka girsen 5-5.5 Tl haftada 3-4 defa girildiği düşünülürse; kaldıki yoğun günlerde büyük otoparkın bile dolu olduğuna tanıklık ettim. Yolda beklesen ortalık arapsaçına dönüyor. Arkadaş gayet net özetlemiş iç ve dış hat tabelaları değişsin olay biter.
  • Sorun içhatlarda. Bu içhatlar terminali ile turizmi baltalaadığımızın farkındamıyız ?
  • mevcut iç hatlar terminali, check in bankosu olarakda, alan olarak da yetersiz.güvenlik için çoğu zaman 6 gate için 4 güvenlik geçiş noktası var.Sabah saatlerinde gerek check in bankolarında ve gerekse güvenlik bölümlerinde yoğunluk yaşanıyor.Bu noktalardaki görevli arkadaşlar sayı olarak yetersiz kalıyor.Özellikle iç hatlarda ilk defa uçağa binen sayısı fazla.her iki yolcudan biri güvenlik kontrolünden 2 defa geçmek zorunda kalıyor.Her seferinde ya saatini ya kemerini çıkarmayı unutuyor.Kullanım alanı ve personelde yetersiz kalınca kuyruklar giderek artıyor.Aynı zamanda sadece 6 gate e uçak yanaşması ve açıktaki uçaklara otobüsle yolcu taşınması, çelebi v.b. şirketlerin zaaflarını da ortaya çıkarıyor.onlarda az pesonel ve az araçla iş yapı

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz yıl 4 milyon yolcu kapasiteli iç hatlar terminalinin 4 milyon 534 bin yolcuya hizmet verdiğini belirterek, bunun çeşitli sorunlara yol açtığını söyledi. İTO'nun önceki akşamki meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Demirtaş, "İç hatlar terminali yüzde 113 kullanım kapasitesiyle hizmet sundu. Deniz limanımız var ama kruvaziyer yanaştıramıyoruz, havalimanımız var ama yolcuları uçağa bindirip uçaktan indiremiyoruz. Yaz geldi. Yeni turizm sezonunda sıkışıklık yaşanmaması için iç hatlar terminali mutlaka kısa zaman içinde yenilenmeli. Ya da dış hatlar terminalinin bir bölümü iç hatlara ayrılmalı" dedi. Demirtaş'ın açıklamalarıyla ilgili soruları cevaplandıran havalimanından sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan ise, iç hatlar terminalinde herhangi bir sıkıntı olmadığını savundu.

KUYRUKLAR VAR

Adnan Menderes Havalimanı'nda iç hatlar terminalinin 28 bin 500 metrekare, dış hatlar terminalinin 107 bin 699 metrekare olduğuna dikkat çeken Demirtaş, geçen yıl yolcu kapasitesi 5 milyon olan dış hatlara 1 milyon 667 bin; 4 milyon kapasiteli iç hatlara ise 4 milyon 534 bin kişinin geldiğini vurguladı. Demirtaş, "Adnan Menderes Havalimanı'ndaki iç ve dış hatlar arasında büyük fark var. İç hatlar sadece 28 bin 500 metrekare. Burada sıkıntı yaşanıyor. Onun için terminalin mutlaka en kısa zamanda yenilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu yükü çekme imkanı yok. Gelişen turizmde de bu yer bize dar gelecek. Şimdiden iç hatlarda bir sıkışıklık yaşanıyor. Kapı girişlerinde kuyruk oluyor. İnsanlar güneşin altında bekliyor. Bunu önlememiz gerek" diye konuştu.

Demirtaş'ın açıklamalarıyla ilgili soruları cevaplandıran havalimanından sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan ise, iç hatlar terminalinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti. Erdoğan, "Terminalin kapasitesi müsait. Şu an terminalden kaynaklanan uçuşlarda bir gecikme ya da iptal yok. Gerektiği zaman da tedbirleri alırız" diye konuştu.

Adnan Menderes Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'ni yap-işlet-devret modeliyle işleten TAV İzmir'in Genel Müdürü Erkan Balcı ise, Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hatlar terminalinde bina yetersizliğinden ve kapasite sıkıntısından kaynaklanan bir sorun yaşanmadığı görüşünde olduğunu söyledi. Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana göre sorun uçak firmalarının aynı saat dilimlerinde uçmak istemelerinden kaynaklanıyor. İç hatlar yetersiz diye bir şey söylemek mümkün değil. İç hatlar büyütülecekse ya da dış hatların bir bölümü iç hatlara tahsis edilecekse, bu kararı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü verecek. O zaman da devletle yaptığımız sözleşmenin yeniden ele alınması gerekir. Bu da bürokratik bir süreç gerektirir."

İzmir semalarında yolcu trafiği:

************* Dış hatlar  İç Hatlar
Büyüklük (m2) 107.699 28.500
Yolcu kapasitesi 5 milyon 4 milyon
Yolcu sayısı(2009) 1.667.455 4.534.339
Yolcu köprüsü (körük) 9 6
Check-in kontuarı 66 38
Otopark 2311 araç 1005 araç

 

Adnan Menderes'in kapasitesi yetersiz mi kalıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
evet adanamuzun da gapasitesi yetersiz geliyur ama yeni yapıyurlar bence yeni bi tane yabılmasın adanadakı havalanımız genişledilsin yazık paralar israf oluyur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni dış hatlar terminali yapılırken,Ankara'da olduğu gibi,iç ve dış hat aynı binada düşünülüp,daha büyük bir terminal yapılmış olsaydı bunlar yaşanmazdı.Bu sorun,dış hatlar terminalini büyütüp,iç ve dış hatttı aynı binaya alarak çözülebilir.Terminal yanında bunun için yeterli alan var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İzmir' e yakışan ve problemsiz bir çalışma alanı için tek terminal olmalı. Müşteri memnuniyeti açısından da bakarsak bu böyledir çünkü yazın olsun kışın olsun farketmez yolcularla ilginmek ve taleplerini karşılamak daha kolay olur buda bizim puanımızı tam not olarak kayıtlara geçirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorum yazmaya gerek kalmamış tüm yorumlar yazılmış görünyor. ama bir kaç ekleme yapmak isterim bir çalışanı olarak...özellikle yaz aylarında iç hatlar haddinden fazla doluyor. dış hatlarda öyle ama hacim bakımından iç hatlar tam rezalet.. içi dışa almak bir işe yaramaz. alanı komple dhmi den alıp özelleşmesi bir işe yarar.. eski iç hatlarla şuankini birleştirmeleri lazım bir şekilde ve yine iç dış hat birleşimi yapılmalı iç yoldan..ayrıca alaçatı diyen arkadaş uzun vadede artık çeşme bitiyor.. bunu her turizm yazısında okursun. tek çare iç hatların dhmiden alınıp tav gibi bir şirkete emanet edilmesi..tamam bizler için fiyat farkı var tav dhmi farklı fiyat ama hizmette okadar farklı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence de iç hat ve dış hat tabelalarının yerlerini değiştirmek en uygun çözüm. Dış hatlarda in cin top oynuyor. Hacı dönemi biraz yoğunlaşıyor. İç hat ise hep keşmekeş. Aslında kapasite sorunu yok. Alanda en fazla (taş çatlasın) 10 uçak aynı anda yerde oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3 sene içinde kaos başlayacak.Bugünden belli.Sabiha Gökçen gibi iç ve dış birarada bir modele geçmeliyiz . Dış hatları aynı formatta uzatarak iç hatları yıkmalıyız.Bugün başlasa 3 senede ancak biter.Hem verimli hem karlı bir yatırım olur.İzmire yakışan budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bana kalırsa yaz sezonunda İç hatları rahatlatmanın en akıllı yolu Alaçatı Alanını devreye sokmaktır.Bahar aylarından başlayarak eylüle ekime dek özellikle İstanbullu yazlıkçılar tatilciler Çeşme'yi boşaltmazlar.Bayramlar diğer özel günleri de eklersek kış sezonunda bile bu alan faaliyetini istenilen düzeyde sürdürebilir.Havayollarından İstanbul-Alaçatı direk uçuşlar düzenlenebilir.Alaçatı'da alternetif bir alanın varlığı hem turizme hem havacılığımıza büyük kazanç sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hafta sonu ve tatilleri geçtim, normal günlerde bile sabah-akşam saatlerinde içeri girmek uçağa ulaşmak sıkıntı yaratıyor. Yolcu karşılamak ise başlı başına dert otoparka girsen 5-5.5 Tl haftada 3-4 defa girildiği düşünülürse; kaldıki yoğun günlerde büyük otoparkın bile dolu olduğuna tanıklık ettim. Yolda beklesen ortalık arapsaçına dönüyor. Arkadaş gayet net özetlemiş iç ve dış hat tabelaları değişsin olay biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorun içhatlarda. Bu içhatlar terminali ile turizmi baltalaadığımızın farkındamıyız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mevcut iç hatlar terminali, check in bankosu olarakda, alan olarak da yetersiz.güvenlik için çoğu zaman 6 gate için 4 güvenlik geçiş noktası var.Sabah saatlerinde gerek check in bankolarında ve gerekse güvenlik bölümlerinde yoğunluk yaşanıyor.Bu noktalardaki görevli arkadaşlar sayı olarak yetersiz kalıyor.Özellikle iç hatlarda ilk defa uçağa binen sayısı fazla.her iki yolcudan biri güvenlik kontrolünden 2 defa geçmek zorunda kalıyor.Her seferinde ya saatini ya kemerini çıkarmayı unutuyor.Kullanım alanı ve personelde yetersiz kalınca kuyruklar giderek artıyor.Aynı zamanda sadece 6 gate e uçak yanaşması ve açıktaki uçaklara otobüsle yolcu taşınması, çelebi v.b. şirketlerin zaaflarını da ortaya çıkarıyor.onlarda az pesonel ve az araçla iş yapı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000