05 Ekim 2010, Salı 09:44:59

ACI ANADOLU ATEŞİYLE AÇILDI

Uluslararası Havalimanları Konseyi ACI temsilcileri, İstanbul’da Airport Exchange 2010 ile buluştu. TAV Havalimanları ev sahipliğinde gerçekleştirilen Airport Exchange 2010, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki görkemli açılış töreni ile başladı.
  • ICF Yönetimi inşallah bunları okuyordur,Terminal işletmeciliği nedir diye,oraya buraya gitmelerine gerek yok,AHL biraz incelesinler yeterrrrrr.
  • Yani o şirketin kültürü, felsefesi, yönetici ve çalışanlarının kalitesi, vizyonu yaptığı organizasyonlarla ortaya çıkar. TAV, dünya klasmanına girmiş, Türkiye' yi en başarılı şekilde temsil eden firmaların başında geliyor. Kutluyorum Sani Bey, sizin yolunuz açık oldukça Türk havacılığının da yolu açık olacaktır. Yolunuz hep açık olsun. Bengi Hanım, artık içimde bir his var ki yakında Rihanna, U2 gibi sanatçı ve gruplar organizatörümüz ol diye aramaya başlar :) Size de bravo !
  • Emeği geçen herkesin ellerine sağlık!
  • Hemşom Bengi yaparsa işte böyle yapar. Paracıklar Sani beyden organizasyon ve koşturma işleri hemşom bengiden. Ortaya tüm davetlilerin unutamayacağı ülkemizin tanıtımınada büyük katkı sağlayan bu görüntü çıkar. Bu avrupalıların yedi sülalesi böyle güzel bir gece görmemiştir.
  • Hayatımızın bir bölümüne yaşam biçimi çizen ve bu anlamda mutluğumuza vesile olan sevgili TAV kadrosu alt şirket ve yöneticilerine buradan teşekkür ediyorum... Ellerinize sağlık.
  • Yaptıklarınızla gurur duyuyoruz..Sani Bey ve ekibine gönülden teşekkürler..
  • Helal olsun TAV. Helal olsun kurumsal ilişkiler.
  • Bu başarıları elde eden bir şirketin Türkiyeden çıkması insanı gerçekten gurulandırıyor. Teşekkürler TAV....
  • Bengi'yi taa muhabir aynı zamanda kameraman olduğu günlerden tanırım. O zamanda çok başarılıydı. Bengi işe el attıysa o iş gerçekten başarılı olur.
  • Göğsümüz kabarıyor TAV'ın bu başarılarıyla. Türkiye'nin temsilidir bu. Devamını diliyoruz. Dünya, THY ve TAV'ı konuşuyor...
Dünya çapında havacılık sektörü temsilcilerinin en önemli ortak platformu olarak gösterilen Uluslararası Havalimanları Konseyi ACI, Airport Exchange 2010 ile TAV Havalimanları ev sahipliğinde İstanbul’da toplandı. Açılış Töreni’ne DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec, ACI Europe Başkanı Ad Rutten ve dünya genelinden 225 havalimanının yaklaşık 800 temsilcisi ile diğer yetkililer katıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Havacılık sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri, yaşadığımız deneyimleri paylaşarak farkındalığımızı artıracağımız bir ACI konferansının bize yeni ufuklar açmasını diliyorum. 2009 yılındaki krizin etkisi ile pek çok ülke trafiğinde etkin düşüşler yaşanmıştır. Türkiye hava trafiği 2009 yılında hizmet verdiği 1.066.553 trafik ile % 5,4 artış kaydetmiştir. 2010 yılı ağustos sonu itibariyle artış oranı % 15’tir” dedi.



Aynı zamanda bir yılı aşkın süredir ACI Europe Yönetim Kurulu Üyesi olan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “ACI dünyadaki havalimanlarının sesidir. 179 Ülkeden 575 üyesiyle 5 milyardan fazla yolcuyu ve 77 milyon uçuşu düzenlemektedir. ACI endüstride diyalog için mükemmel bir platform görevi görüyor. Biz de TAV olarak bu dinamik ve başarılı uluslararası organizasyonun aktif bir üyesi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Şener şöyle devam etti: “Geçtiğimiz iki yıl boyunca, tüm dünya çapındaki ekonomik ve mali krize rağmen, Türkiye tüm dünyada hızla büyüyen pazarlardan birisi olma potansiyelini ve gücünü kanıtladı. Tecrübe ve bilgiyi paylaşmak endüstrimizde başarımız için bir anahtar. Havalimanları olarak hepimiz benzer fırsatlar ve sorunlarla karşılaşıyoruz ve bu karşılaştığımız sorunlara çözümler üretmek veya bizi bekleyen yeni fırsatlardan faydalanmak için birlik olmamız hepimizin menfaatine. Burada bu birliği sağlıyoruz…”




Açılışta konuşan ACI Europe Başkanı Ad Rutten; “İşbirliği, sürdürülebilirlik ve yeni uygulamalar geleceğimizin temelidir. Ve önümüzdeki iki gün içersinde üzerine eğileceğimiz sorunlar bu kavramlar çevresinde şekilleniyor. AIRPORT EXCHANGE’in yapmak istediği de tam olarak işte budur. Birçok havalimanı, iş ortakları ve endüstriden paydaşlarımız İstanbul’a gelmeyi seçtiler ve AIRPORT EXCHANGE bağlamında bu birliktelik sektörümüzün gelişimi adına bizleri rahatlatıyor” dedi.



ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec, “Avrupa kıtamızda bu yılbaşından başlayarak bir toparlanma dönemine girmiş bulunmakla birlikte 2009 yılı Avrupa havalimanlarının çoğu için gerçekten korkunç bir yıl oldu. Toplam olarak 100 milyona yakın yolcu kaybettik ve yük taşımacılığında düşüş yüzde 13’den fazla oldu. Üyelerimizden birçoğu trafik kaybederken Türkiye havalimanları ise yükseliyordu ve tüm yıl içersinde yolcu sayısında %8’in üzerinde bir artış kaydetti. Ev sahibimiz TAV Havalimanları’nın İstanbul Atatürk, Ankara, İzmir Havalimanları ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı doğrudan işletmesi ve geliştirmesi, Türkiye havacılık sektörünün kaydettiği büyümedeki kolaylaştırıcı rolde etkili olmuştur. Açıktır ki, TAV bunu yapmakla Türkiye’nin ekonomik gelişmesine çok önemli bir katkıda bulunmuştur” dedi.



Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen görkemli gece ile açılan Airport Exchange 2010 kapsamında sektör otoriteleri “Havalimanı operasyonları”, “Havalimanı altyapısı ve çevre”, “Ekonomik düzenlemeler”, “Güvenlik”, “Bilişim’de kolaylaştırıcı çözümler ve müşteri hizmetleri” olarak beş ana konuda düzenlenecek konferanslara katılacak. Konferansların yanı sıra fuar alanında da uluslararası 32 kuruluş stantlarıyla yer alacak. Havacılık sektörü yöneticileri, ACI Komite Toplantıları’nı da bu organizasyonla İstanbul’da gerçekleştirilecek.



ACI Europe ve ACI Asia-Pacific işbirliği ile gerçekleştirilen Airport Exchange 2010, dünya genelinden yaklaşık 1000 havacılık sektörü yöneticisinin katılımı ile 6 Ekim’e kadar devam edecek. Sektörün sorunlarını detaylı bir şekilde takip eden ve sivil havacılık kurallarının oluşmasında katkı sağlayan Uluslararası Havalimanları Konseyi ACI temsilcileri, Avrupa ile Asya’nın buluşma noktası İstanbul’dan önce Barselona’da Airport Exchange 2009 çerçevesinde bir araya geldi. Bu yıl da İngiltere’den Almanya’ya, Kenya’dan Avustralya’ya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’ne 800’ü aşkın temsilcinin katılacağı, 100’ün üstünde konuşmacının yer alacağı toplantılarla havacılık sektörüne ilişkin tüm çözüm arayışları ve gelişmeler havacılık gündemini belirleyecek.

Airport Exchange 2010’a ev sahipliği yapan TAV Havalimanları, DHMİ 2009 yılı itibariyle yüzde 48 pazar payı ile Türkiye’nin lider havalimanı işletmecisi konumunda bulunuyor. Şirket, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı işletiyor. Yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir ve Enfidha, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid Uluslararası Havalimanları TAV Havalimanları tarafından işletiliyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilgi işlem, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Şirket iştirakleriyle yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 375 bin uçak seferine ve ortalama 42 milyon yolcuya hizmet sunuyor.



ACI ANADOLU ATEŞİYLE AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
ICF Yönetimi inşallah bunları okuyordur,Terminal işletmeciliği nedir diye,oraya buraya gitmelerine gerek yok,AHL biraz incelesinler yeterrrrrr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yani o şirketin kültürü, felsefesi, yönetici ve çalışanlarının kalitesi, vizyonu yaptığı organizasyonlarla ortaya çıkar. TAV, dünya klasmanına girmiş, Türkiye' yi en başarılı şekilde temsil eden firmaların başında geliyor. Kutluyorum Sani Bey, sizin yolunuz açık oldukça Türk havacılığının da yolu açık olacaktır. Yolunuz hep açık olsun. Bengi Hanım, artık içimde bir his var ki yakında Rihanna, U2 gibi sanatçı ve gruplar organizatörümüz ol diye aramaya başlar :) Size de bravo !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emeği geçen herkesin ellerine sağlık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hemşom Bengi yaparsa işte böyle yapar. Paracıklar Sani beyden organizasyon ve koşturma işleri hemşom bengiden. Ortaya tüm davetlilerin unutamayacağı ülkemizin tanıtımınada büyük katkı sağlayan bu görüntü çıkar. Bu avrupalıların yedi sülalesi böyle güzel bir gece görmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayatımızın bir bölümüne yaşam biçimi çizen ve bu anlamda mutluğumuza vesile olan sevgili TAV kadrosu alt şirket ve yöneticilerine buradan teşekkür ediyorum... Ellerinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaptıklarınızla gurur duyuyoruz..Sani Bey ve ekibine gönülden teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helal olsun TAV. Helal olsun kurumsal ilişkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu başarıları elde eden bir şirketin Türkiyeden çıkması insanı gerçekten gurulandırıyor. Teşekkürler TAV....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bengi'yi taa muhabir aynı zamanda kameraman olduğu günlerden tanırım. O zamanda çok başarılıydı. Bengi işe el attıysa o iş gerçekten başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Göğsümüz kabarıyor TAV'ın bu başarılarıyla. Türkiye'nin temsilidir bu. Devamını diliyoruz. Dünya, THY ve TAV'ı konuşuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000