11 Mart 2009, Çarşamba 14:09:15

50 milyon yolcu kapasiteli Havaalanı geliyor

Katar'ın havaalanı kapasitesi 50 milyon yolcuya çıkarılarak, Avrupa, Çin ve Hindistan arasındaki uçuşlarda ara istasyon olarak kullanılması hedefleniyor.
  • Eyvallah doğru söze ne hacet, sözümü geri alıyorum.
  • Her ne kadar islam dünyası için yaptıklarını ve takındıkları tavırları benimsemesemde arap milletinin ticaret ve tüccarlık konusunda bizden 50 yıl ileride olduğu gerçeğini çok iyi bilirim ve ispatınıda yaparım ilgilenenlere. O yüzden arap kadar yapamazsak diye onları beğenememelik yapmayalım. Ankara hub olamaz nedenine gelince başken olmasının dışında hiç bir özelliği yok. Finans, ticaret, turizm merkezi değil bir defa ve hava şartları kışın sıkıntılı olabiliyor ve bu uçak yolcularını korkutabilir. Istanbul belki ama onada alt yapı yetersiz havaalanı olarak. Yeni doha havalimanı (NDA) inşaatını tümüyle gezmiş birisi olarak yazıyorum bunları.
  • Bu rolü Ankara Esenboğa da üstlenebilirdi , zira bunun gibi bir sebeble okadar büyük terminal yapılmıştı ama kabiliyet meselesi.Herşey havaalanı veya terminal binası yapmakla olmuyor , satamadıktan sonra...

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mithat Rende, doğalgaz rezervleriyle dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Katar'ın, eğitim, turizm, kültür ve finans merkezi olma yolunda önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

Kişi başı GSYİH'sı yıllık 85 bin doları aşan Katar'da, ulaştırma sektöründe önemli yatırımlara başlandığını kaydeden Rende, yıllık 50 milyon yolcu kapasiteli Doha Uluslararası Hava Limanının 2011 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Mithat Rende, havaalanının 6.5 milyar dolarlık bir proje olduğunu, havaalanının ana terminali inşaatının ise TAV İnşaat tarafından yapıldığını kaydetti.

Katar'ın Avrupa ülkeleri, Çin ve Hindistan'ın ortasında bulunduğunu, bunun için bu ülkeler arasındaki uçuşlarda havaalanının ara istasyon olarak kullanılabileceğini belirten Rende, Çin ve Hindistan gibi uzak doğu ülkelerinde yaşayan 3 milyar insanın 2030'da zengin olacağı düşünülerek, yıllık 50 milyon yolcu kapasiteli havaalanı yaptırıldığını anlattı.

DOHA'DA 360 GÖKDELEN YAPILIYOR

Büyükelçi Rende, küresel ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden biri olan Katar'daki yatırımların devam ettiğini, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tesislerinin devreye girmesiyle birlikte 2012 yılında kişi başı milli gelirin 100 bin doların üzerine çıkmasının öngörüldüğünü söyledi.

Enerji ve imalat sanayinin yanısıra Katar'ın finans merkezi haline getirilmesi çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirten Rende, Katar'ın başkenti Doha'da 360 gökdelen yapılmasının planlandığını, bunların çoğunun inşaatının devam ettiğini kaydetti.

Rende, gökdelenlerden birinin, 500 metreden fazla yükseklikle dünyanın en yüksek ikinci gökdeleni olacağını söyledi.

50 milyon yolcu kapasiteli Havaalanı geliyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Eyvallah doğru söze ne hacet, sözümü geri alıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her ne kadar islam dünyası için yaptıklarını ve takındıkları tavırları benimsemesemde arap milletinin ticaret ve tüccarlık konusunda bizden 50 yıl ileride olduğu gerçeğini çok iyi bilirim ve ispatınıda yaparım ilgilenenlere. O yüzden arap kadar yapamazsak diye onları beğenememelik yapmayalım. Ankara hub olamaz nedenine gelince başken olmasının dışında hiç bir özelliği yok. Finans, ticaret, turizm merkezi değil bir defa ve hava şartları kışın sıkıntılı olabiliyor ve bu uçak yolcularını korkutabilir. Istanbul belki ama onada alt yapı yetersiz havaalanı olarak. Yeni doha havalimanı (NDA) inşaatını tümüyle gezmiş birisi olarak yazıyorum bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu rolü Ankara Esenboğa da üstlenebilirdi , zira bunun gibi bir sebeble okadar büyük terminal yapılmıştı ama kabiliyet meselesi.Herşey havaalanı veya terminal binası yapmakla olmuyor , satamadıktan sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000