10 Kasım 2012, Cumartesi 11:05:43

3 YIL ÖNCE 3. HAVALİMANI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Türkiye’nin ve havacılık sektörünün gündemini uzun süredir meşgul eden bir konu “3. Havalimanı Projesi”...
  • Değerli arkadaşlarım, Şirketlerdeki belirsizliklerin çalışanlar üzerinde ne denli menfi etkilerinin olduğunu yakından bilen biriyim. Bu süreçte çalışanların motivasyonları da tabii ki düşük olur. Bu durumu ancak kurumunuza güvenerek aşabilirsiniz. CEO' nuz 3 ncu havalimanı açılsa bile şirketin bundan mağdur olmayacağını açıklıkla ifade ediyor. Ben dışarıdan biri olmama rağmen sonuçta şirketinizin sizi mağdur etmeyeceğini düşünüyorum. Hatta bundan hiç kuşku duymuyorum. Hepiniz ATA havalimanını ayakta tutan kişilersiniz.Bu konudaki uzmanlığınız şüphe götürmez. Kendiniz için benim gibi düşünüyorsanız sorun kalmayacaktır. Hükumet TAV' ı, TAV' da sizi ortada bırakmaz. Bırakamaz. Özelleştirmenin YİD modeli uygulamasında karşılıklı " GÜVEN"in önemi çok büyüktür. TAV ortada kalırsa, hangi iş adamı bundan sonra benzeri bir ihaleye girer. Siz ortada kalırsanız buda projenin başarısızlığı sayılmaz mı ? Bazen insanlar, kurumlar birbirine mecbur olur ya, işte bu durumda böyle.
  • ya artık bu ülkenin borca batmasından bıktım. Önüne gelen borca sokuyor ülkeyi.proje falan hikaye amaç dışa bağımlılığı artırmak..
  • Geçen yıla kadar ne bir bürokrat ne de TAV 3. havalimanını ağızlarına almıyordu. Hatta Sabiha Gökçen'e gerek yok deniyordu...Ne zaman TAV'ın hisseler satıldı,, o zaman 3. havalimanı konuşulmaya başladı. Problemi yaşayan THY....THY yolcu artışı sayesinde Atatürk havalimanında geçen son 3 yıl süresince, önümüzdeki 10 yılda kazanılacak paralar kazanıldı. Birde erken kapanınca tazminat verilecekmiş, ihale sürecinde verilen iş modeline göre fazla kar edince bu devletle paylaşıldı mı ki?
  • Bende daha önce aynı yorumu buraya 6 ay önce airport habere yazmıştım dencek herşeyi söylemiş ah benim milletim uyusun... BORÇLA BÜYÜYEN Bİ MİLLETİZ! BİRAZDA DEGİL HEM BAYA Bİ BORÇLA . bankalar niye devamlı deli gibi kar açıklıyor zannediliyor.
  • thy nin ülkedeki başka havalimanlarını kullanmasını tavsiye eden birçok arkadaş görüyorum.bence thy istese de kullanamaz başka alanları.çünkü bür hub oluşurmak zorunda ve onun için de en mantıklısı istanbul orada da ahl.transit yolcu peşinde olan bir şirketin bir hub oluşturması zorunlu.amerikadan ingiltereden ya da farklı ülkelerden getirdiğiniz yolcuyu yine bu hubla bağlantılı ortadoğu uzakdoğu afrikaya taşımak için (yada tam tersi istikamette) bir yere bağlı olmanız lazım diye düşünüyorum.yoksa operasyon çok aksar ve uçakları yeterli dolduramazsınız.
  • Ayrıca Çorlu'nun işletmesini de Atatürk Havalimanı Terminali İşletme süresince TAV a verilmesinin mutlak doğru olduğunu düşünüyorum. TAV a verdiğin alanın uçaklarını ve yolcularını üçüncü alana yönlendirip TAV ı gelir zararına uğratmış olacağını fark etmeyen bir hükümetsen TAV rekabet kuruluna dava açmalı.
  • DHMI Genel Müdürü'ne bizzat 3ncü havalimanı ihtiyacı olmasına rağmen bunun İstanbul içinde değil hali hazırda kurulu olan Çorlu olması gerektiğini belirttik. Çorlu ile İstanbul Atatürk Havalimanını da yer altından metro ile birleştirilmesinin gerektiğini anlattık. Avrupa yakasında havalimanının bu kadar tercih edilmesinin sebebi bağlantı noktası olarak kullanılmasıdır. Bu nedenle Çorlu ( Ya da açılan üçünc havalimanı ) ve Atatürk bağlantılı olmak zorunda. Kamulaştırma ve ihalelerin çok uzun süreceği, sonra yol boyunda bir yerde çözemedikleri bir noktaya gelirlerse milyonlarca yatırımın heba olacağını belirtti. Peki üçüncü havalimanı açılırken kamulaştırılma yapılmayacak mı? Orada da benzer sorunlar olma htimali yok mu? Sayın San Şener'e %100 katılarak Çorlu'nun aktf hale getirilmes gerektiğine inanıyorum. Ayrıca trakya yöresine de hizmet edebliecek iyi bir nokta.
  • Her iki havalimanının aynı hava sahasını kullanması sorun teşkil etmez. Bu konuda SESAR kapsamında da ciddi çalışmalar var. Sadri Beyin üç yıl önce dedikleri doğru, hızlı tren ve Çorlu. Ancak, ciddi proje sıkıntısı çeken RTE adına Çamlıca'da cami, Terkos'ta havalimanı, üçüncü karayolu köprüsü ve en abuk sabuk olanı da Kanal İstanbul olmak üzere yeni fikirler üretmeye çalışıyor. Vergilerinizle tarihte nam salmak için şimdi de size bu havalimanını sunuyor. Bu havalimanının yerinin istimlak vs ile hazırlanması yeterlidir. Hızlı tren bağlantılı, Çorlu, Atatürk ve ikinci pist yapılacak olan SAW Türkiye'ye daha 20 yıl yeter. Lüzumsuz projeler kaynak israfıdır. Dış borçla yapılacaktır. Sonunda bu projeler için alınacak borçlar bizlere Yunanistan benzeri bir kriz olarak geri dönecektir.
  • 2017 den evvel acilmayacagi garanti olan 3. Havalimani icin hergun tantana yapilmasi cok anlamsiz. Bu arada Thy hangi akla hizmet memleketteki diger havalimanlarini kullanmaz merak konusudur.

Bugünlerde de herkesin dilinde olan üçüncü havalimanı projesiyle ilgili TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, yaklaşık 3 sene önce önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Şener ne demişti?

Türkiye’nin havalimanı işlemeciliği konusundaki Dünya markalarından biri haline gelen TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener, 2009 yılında konuk olduğu “Sefa İnan’la Kara Kutu” programında o dönemde Silivri’de yapılacağı konuşulan şimdilerdeyse Terkos civarına yapılması planlanan üçüncü havalimanı projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Üçüncü havalimanı projesinin hayat bulmasıyla kongre ve sergi merkezine dönüştürülmesi dahi konuşulan Atatürk Havalimanı’nda 2021 yılına kadar işletme hakkına sahip olan TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, 28 Aralık 2009 tarihli programda Sabiha Gökçen Havalimanı’nın İstanbul için bir zenginlik olduğunu ifade etmişti. Şener, üçüncü havalimanıyla ilgili olarak da “Ancak şu bir gerçek ki 3’üncü havaalanı yapıldığında başka bir hava sahasına hitap etmeyecek. Orası da Atatürk ve Sabiha Gökçen’in hâkim olduğu hava sahasının meydanı olacak. O yüzden Silivri’ye bir havaalanı yapılırsa bu 1+1+1=3 demek değildir. Yalnızca kapasiteyi rahatlatır” demişti.

“ÇORLU GELİŞTİŞTİRİLMELİ” DEMİŞTİ

Şener, “Benim görüşüm ise Çorlu’nun geliştirilmesidir. Orada NATO tarafından inşa edilmiş çok güzel bir meydan var. Geliştirilip, hızlı trenle de buraya bağlanırsa o meydanımızda cazip bir hal alır” şeklinde konuşmuştu.

“3. HAVALİMANINI ALMAK ZORUNDAYIZ”

Geçtiğimiz aylarda üçüncü havalimanı hakkında keskin bir açıklama yaparak, TAV Havalimanları Holding olarak İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanının işletme hakkını almaya mecbur olduklarını ifade eden Şener son olarak, "Bu  çok zor bir iş. Kredisi, finansmanı, projesi ve işletmesiyle çok zor bir iş... Ama TAV olarak biz bu ihaleyi almak zorundayız. Şu anda şartnamenin açıklanmasını bekliyoruz" diyerek ihale için kararlılıklarını ortaya koymuştu.

Yeni havalimanı için yapılacak ihaleye TAV olarak tek başlarına gireceklerini belirten Şener, Atatürk Havalimanı'nın geleceğinden de "Bizim 2021 yılına kadar süremiz var. Bu süreden önce açılırsa şimdiye kadar ödemiş olduğumuz 3 milyar dolarlık bedelin farkı bize ödenecek. Yani mağdur olmayacağız" diyerek bahsetmişti.

AHL’DE ÇALIŞANLARIN AKLI KARIŞIK!

Yeni havalimanın faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı için ne gibi kararlar alınacağını merak eden personeller de işlerine devam edip edemeyecekleri konusunda tedirginlik yaşamaya başladı.

Atatürk Havalimanı’nda çeşitli görevlerde bulunan personellerin son günlerdeki en çok konuştuğu konuların başında “Yeni havalimanı açılınca, burası ve mevcut çalışan personel ne olacak?” sorusu geliyor.

Görünen o ki yeni havalimanı faaliyete geçene kadar gündemi uzun süre meşgul edecek...

3 YIL ÖNCE 3. HAVALİMANI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

TAV PERSONELİ KARDEŞLERİME ~ 11 yıl önce
Değerli arkadaşlarım, Şirketlerdeki belirsizliklerin çalışanlar üzerinde ne denli menfi etkilerinin olduğunu yakından bilen biriyim. Bu süreçte çalışanların motivasyonları da tabii ki düşük olur. Bu durumu ancak kurumunuza güvenerek aşabilirsiniz. CEO' nuz 3 ncu havalimanı açılsa bile şirketin bundan mağdur olmayacağını açıklıkla ifade ediyor. Ben dışarıdan biri olmama rağmen sonuçta şirketinizin sizi mağdur etmeyeceğini düşünüyorum. Hatta bundan hiç kuşku duymuyorum. Hepiniz ATA havalimanını ayakta tutan kişilersiniz.Bu konudaki uzmanlığınız şüphe götürmez. Kendiniz için benim gibi düşünüyorsanız sorun kalmayacaktır. Hükumet TAV' ı, TAV' da sizi ortada bırakmaz. Bırakamaz. Özelleştirmenin YİD modeli uygulamasında karşılıklı " GÜVEN"in önemi çok büyüktür. TAV ortada kalırsa, hangi iş adamı bundan sonra benzeri bir ihaleye girer. Siz ortada kalırsanız buda projenin başarısızlığı sayılmaz mı ? Bazen insanlar, kurumlar birbirine mecbur olur ya, işte bu durumda böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırat ~ 11 yıl önce
En yüksek bedel olacak rakamı veren ihaleyi alır... en son İzmir güzel bir örnektir... TAV'ın 35.000'i aşan personeli var ve Sani Bey, istihdamı 10 yılda 23 kat artıran bir şirketi yönetiyor. Başka söze gerek yok heralde rahat bir nefes almak için
yeter ~ 11 yıl önce
ya artık bu ülkenin borca batmasından bıktım. Önüne gelen borca sokuyor ülkeyi.proje falan hikaye amaç dışa bağımlılığı artırmak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 11 yıl önce
Geçen yıla kadar ne bir bürokrat ne de TAV 3. havalimanını ağızlarına almıyordu. Hatta Sabiha Gökçen'e gerek yok deniyordu...Ne zaman TAV'ın hisseler satıldı,, o zaman 3. havalimanı konuşulmaya başladı. Problemi yaşayan THY....THY yolcu artışı sayesinde Atatürk havalimanında geçen son 3 yıl süresince, önümüzdeki 10 yılda kazanılacak paralar kazanıldı. Birde erken kapanınca tazminat verilecekmiş, ihale sürecinde verilen iş modeline göre fazla kar edince bu devletle paylaşıldı mı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sener haklı ~ 11 yıl önce
Bende daha önce aynı yorumu buraya 6 ay önce airport habere yazmıştım dencek herşeyi söylemiş ah benim milletim uyusun... BORÇLA BÜYÜYEN Bİ MİLLETİZ! BİRAZDA DEGİL HEM BAYA Bİ BORÇLA . bankalar niye devamlı deli gibi kar açıklıyor zannediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
thy nin ülkedeki başka havalimanlarını kullanmasını tavsiye eden birçok arkadaş görüyorum.bence thy istese de kullanamaz başka alanları.çünkü bür hub oluşurmak zorunda ve onun için de en mantıklısı istanbul orada da ahl.transit yolcu peşinde olan bir şirketin bir hub oluşturması zorunlu.amerikadan ingiltereden ya da farklı ülkelerden getirdiğiniz yolcuyu yine bu hubla bağlantılı ortadoğu uzakdoğu afrikaya taşımak için (yada tam tersi istikamette) bir yere bağlı olmanız lazım diye düşünüyorum.yoksa operasyon çok aksar ve uçakları yeterli dolduramazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTŞ ~ 11 yıl önce
Ayrıca Çorlu'nun işletmesini de Atatürk Havalimanı Terminali İşletme süresince TAV a verilmesinin mutlak doğru olduğunu düşünüyorum. TAV a verdiğin alanın uçaklarını ve yolcularını üçüncü alana yönlendirip TAV ı gelir zararına uğratmış olacağını fark etmeyen bir hükümetsen TAV rekabet kuruluna dava açmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTŞ ~ 11 yıl önce
DHMI Genel Müdürü'ne bizzat 3ncü havalimanı ihtiyacı olmasına rağmen bunun İstanbul içinde değil hali hazırda kurulu olan Çorlu olması gerektiğini belirttik. Çorlu ile İstanbul Atatürk Havalimanını da yer altından metro ile birleştirilmesinin gerektiğini anlattık. Avrupa yakasında havalimanının bu kadar tercih edilmesinin sebebi bağlantı noktası olarak kullanılmasıdır. Bu nedenle Çorlu ( Ya da açılan üçünc havalimanı ) ve Atatürk bağlantılı olmak zorunda. Kamulaştırma ve ihalelerin çok uzun süreceği, sonra yol boyunda bir yerde çözemedikleri bir noktaya gelirlerse milyonlarca yatırımın heba olacağını belirtti. Peki üçüncü havalimanı açılırken kamulaştırılma yapılmayacak mı? Orada da benzer sorunlar olma htimali yok mu? Sayın San Şener'e %100 katılarak Çorlu'nun aktf hale getirilmes gerektiğine inanıyorum. Ayrıca trakya yöresine de hizmet edebliecek iyi bir nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RTE ~ 11 yıl önce
Her iki havalimanının aynı hava sahasını kullanması sorun teşkil etmez. Bu konuda SESAR kapsamında da ciddi çalışmalar var. Sadri Beyin üç yıl önce dedikleri doğru, hızlı tren ve Çorlu. Ancak, ciddi proje sıkıntısı çeken RTE adına Çamlıca'da cami, Terkos'ta havalimanı, üçüncü karayolu köprüsü ve en abuk sabuk olanı da Kanal İstanbul olmak üzere yeni fikirler üretmeye çalışıyor. Vergilerinizle tarihte nam salmak için şimdi de size bu havalimanını sunuyor. Bu havalimanının yerinin istimlak vs ile hazırlanması yeterlidir. Hızlı tren bağlantılı, Çorlu, Atatürk ve ikinci pist yapılacak olan SAW Türkiye'ye daha 20 yıl yeter. Lüzumsuz projeler kaynak israfıdır. Dış borçla yapılacaktır. Sonunda bu projeler için alınacak borçlar bizlere Yunanistan benzeri bir kriz olarak geri dönecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahat olun ~ 11 yıl önce
2017 den evvel acilmayacagi garanti olan 3. Havalimani icin hergun tantana yapilmasi cok anlamsiz. Bu arada Thy hangi akla hizmet memleketteki diger havalimanlarini kullanmaz merak konusudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000