09 Ekim 2012, Salı 14:22:28

3. HAVALİMANINA 'TAV' AMBARGOSU!

Atatürk Havalimanı'ndaki sergi açılışında konuşan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, burada yaptığı açıklamada 3. havalimanı konusunda son derece keskin konuştu...
  • gerçek e cevap başlığıyla yazan arkadaş. anlaşılan sen bu işi bilmiyorsun. TAV ihaleye girdi. en fazla parayı ISG verdiği için sabiha gökçen i aldı.
  • Dış hatlar gidiş/geliş terminali herzaman hamam gibi, Klimalar yetmiyor...Bilet satış ofislerinde ve körüklerde klima yok ve planlanmamış..TAV önce burdaki sorunları çözsün ondan sonra ihaleye katılsın. Terminal ve bina yapmak ile iş bitmiyor..
  • Yasalar gereği aynı şehirdeki havalimanlarını aynı işletme yönetemiyor. O yüzden ISG'yi TAV alamadı... Gerisi de beni ilgilendirmiyor zaten...
  • ATATÜRK HAVA LİMANINDA TAV ' IN YAPTIĞI OTOPARK YAPILDIĞI YIL AKMAYA BAŞLADI AKAN YERLERE KOVALAR KONMUŞTU, DIŞ HATLAR HAMAM GİBİ HAVALANDIRMA DİYE BİRŞEY YOK 3. HAVA LİMANI İNŞAATINI ALMAYI HAKETMİYORLAR, BAŞKA ÜLKELERE YAPARKEN SAĞLAM BİZE GELDİMİ ÇÜRÜK İNŞAAT. HELE OTOPARKIN PROJESİNİ LİSE ÖĞRENCİSİNE VERİLSE DAHA MANTIKLI ÇİZERDİ , ÇIKTIĞINIZ KAT DA BOŞ YER YOKSA OTOPARKI TAMAMEN TERK EDİP DIŞARIDAN TUR ATMADAN BİR ÜSTE ÇIKAMIYORSUNUZ. ÇİZENİ TEBRİK EDİYORUM ÇOK ÖZEL GAYRET GÖSTERMİŞ.
  • Ozel ucaklarin inisini kisitlayan notam bugun 1 ay daha uzatidi, Airporthaber nerde...Saw kilitlenmis durumda, park yeri yok, gelen ucaklara max 48 saat konaklama izni veriyorlar. adb'de insaat var, ucaklarimizi gonderemioruz., ozel ucagi olanlarin sikintilari ne olacak.?kendi ucagi ile gelen yabanci yatirimci ve is adamlari perisan durumda. Ulke kalkinsin deniyor ama her olanaklar kapatiliyor..
  • kötü işletmeciler almasın.şu anda en kötüsü sabiha gökçen i işletenler. kötü değil.REZİL. HATTA İHALEYE GİRMESİ YADAKLANMALI.
  • İhale Alarko'nun, TAV ümitlenmesin
  • rumuz isimli arkadaş. ulaştırma bakanına iftira ediyorsun. sani şener onun adamı olsa sabiha gökçen i alırdı.
  • Ulaştırma Bakanımız Binali Bey var oldukça tabiki TAV alacak ihaleyi. Hatırladığım kadarıyla İDO ihalesinden sonra YENİŞAFAK gazetesinde kendisi için TAV ın Bakanı başlığı atılmıştı.
  • SANİ SENER DIYORSA DOGRUDUR VE OLACAKTIR

İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanının işletme hakkını almaya mecbur olduklarını ifade eden Şener; "Bu  çok zor bir iş. Kredisi, finansmanı, projesi ve işletmesiyle çok zor bir iş. Ama TAV olarak biz bu ihaleyi almak zorundayız. Şu anda şartnamenin açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

"İHALEYE TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ"

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili kararlı açıklamalarını sürdüren Şener, "100 milyondan fazla yolcu kapasiteli bir havalimanını işletmek kolay değil. 10 milyar dolarlık bir yatırım bu. Bu projeyi hayata geçirmek de kolay değil ancak imkansız da değil. Eğer işi biliyorsanız yapabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Şener havalimanının ihalesine ortaksız tek başlarına gireceklerini de sözlerine ekledi.

Atatürk Havalimanı'nın geleceğinden de söz eden deneyimli yönetici; "Bizim 2021 yılına kadar süremiz var. Bu süreden önce açılırsa şimdiye kadar ödemiş olduğumuz 3 milyar dolarlık bedelin farkı bize ödenecek. Yani mağdur olmayacağız" diye konuştu.

ARAP BAHARI SIKINTI YAŞATTI

TAV'ın yurt dışı yatırımlarından da bahseden Şener; "Arap Baharı bir takım sıkıntılara neden oldu. Libya'daki inşaatımız hala bekliyor. Tunus'ta sorunlar yavaş yavaş sona erdi. Gürcistan'da savaş etkili oldu. Bu bölgeler hareketli bölgeler ancak havacılık durmuyor, büyüyor. Bundan sonraki süreçte sıkıntılar olacağına inanmıyorum. Bölgede çok büyük yatırımlarımız var. Şu anda en büyük yatırımımız Medine'deki 1.2 milyar dolarlık proje. Sırf kendimize değil, inşaat sektörüne de faydamız var. Biz ülkemizi temsil ediyoruz" dedi.

3. HAVALİMANINA 'TAV' AMBARGOSU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

gerçek ~ 12 yıl önce
gerçek e cevap başlığıyla yazan arkadaş. anlaşılan sen bu işi bilmiyorsun. TAV ihaleye girdi. en fazla parayı ISG verdiği için sabiha gökçen i aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 12 yıl önce
Dış hatlar gidiş/geliş terminali herzaman hamam gibi, Klimalar yetmiyor...Bilet satış ofislerinde ve körüklerde klima yok ve planlanmamış..TAV önce burdaki sorunları çözsün ondan sonra ihaleye katılsın. Terminal ve bina yapmak ile iş bitmiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
arkadaşım senin dünyadan haberin yok
Gerçek'e kısa cevap ~ 12 yıl önce
Yasalar gereği aynı şehirdeki havalimanlarını aynı işletme yönetemiyor. O yüzden ISG'yi TAV alamadı... Gerisi de beni ilgilendirmiyor zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KALİTESİZ İNŞAAT ~ 12 yıl önce
ATATÜRK HAVA LİMANINDA TAV ' IN YAPTIĞI OTOPARK YAPILDIĞI YIL AKMAYA BAŞLADI AKAN YERLERE KOVALAR KONMUŞTU, DIŞ HATLAR HAMAM GİBİ HAVALANDIRMA DİYE BİRŞEY YOK 3. HAVA LİMANI İNŞAATINI ALMAYI HAKETMİYORLAR, BAŞKA ÜLKELERE YAPARKEN SAĞLAM BİZE GELDİMİ ÇÜRÜK İNŞAAT. HELE OTOPARKIN PROJESİNİ LİSE ÖĞRENCİSİNE VERİLSE DAHA MANTIKLI ÇİZERDİ , ÇIKTIĞINIZ KAT DA BOŞ YER YOKSA OTOPARKI TAMAMEN TERK EDİP DIŞARIDAN TUR ATMADAN BİR ÜSTE ÇIKAMIYORSUNUZ. ÇİZENİ TEBRİK EDİYORUM ÇOK ÖZEL GAYRET GÖSTERMİŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Notam_LTBA ~ 12 yıl önce
Ozel ucaklarin inisini kisitlayan notam bugun 1 ay daha uzatidi, Airporthaber nerde...Saw kilitlenmis durumda, park yeri yok, gelen ucaklara max 48 saat konaklama izni veriyorlar. adb'de insaat var, ucaklarimizi gonderemioruz., ozel ucagi olanlarin sikintilari ne olacak.?kendi ucagi ile gelen yabanci yatirimci ve is adamlari perisan durumda. Ulke kalkinsin deniyor ama her olanaklar kapatiliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek, ~ 12 yıl önce
kötü işletmeciler almasın.şu anda en kötüsü sabiha gökçen i işletenler. kötü değil.REZİL. HATTA İHALEYE GİRMESİ YADAKLANMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli ~ 12 yıl önce
İhale Alarko'nun, TAV ümitlenmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek, ~ 12 yıl önce
rumuz isimli arkadaş. ulaştırma bakanına iftira ediyorsun. sani şener onun adamı olsa sabiha gökçen i alırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Ulaştırma Bakanımız Binali Bey var oldukça tabiki TAV alacak ihaleyi. Hatırladığım kadarıyla İDO ihalesinden sonra YENİŞAFAK gazetesinde kendisi için TAV ın Bakanı başlığı atılmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRUCU ~ 12 yıl önce
SANİ SENER DIYORSA DOGRUDUR VE OLACAKTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000