08 Kasım 2012, Perşembe 08:43:26

3. HAVALİMANINA 300 MİLYON YOLCU GARANTİSİ

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'a inşa edilecek 3'üncü havalimanında yatırımcılara 25 yılda verilecek yolcu garantisiyle ilgili çalışmasını tamamladı.
  • resmen bu iki konuda sınıfta kalmışız, üzerine planlamayı da ekleyince güzelim ataturk havalimanını ve cevresini derleyip toparlayıp tam kullanımlı paralel pisti ve gerekli terminalleri yapamıyoruz. gormek isteyen gozler için 2. paralel piste yer var. alırsın yolları yer altına, biraz dolgu biraz gayret, biraz da kazınca sahile kadar pisti de uzatırsın. 6.5 milyar dolar harcamaya ne gerek var. yaparsın 100m yolcu kapasiteli güzel bir terminal de hava harp okulunun bulunduğu yere, olur biter. 6.5 milyar dolar değil 1 milyar dolar bile tutmaz...
  • 25 senede neler olur nelerr...2 günde bir olay olduğunu düşünürsek...

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'a inşa edilecek 3'üncü havalimanı için çalışmaları hızlandırdı. Ulaştırma Bakanlığı, 6.4 milyar dolarlık projede yatırımcılar açısından büyük önem taşıyan yolcu garantisi, kişi başına verilecek garanti tutarı, garantinin yıllara göre dağılımı gibi kritik konulara son şeklini vermeye hazırlanıyor. Bakanlık yatırımcılara 25 yılda verilecek yolcu garantisiyle ilgili çalışmasını büyük ölçüde tamamladı. Dış hatlarda 25 yıl için toplam 300 milyon yolcu garantisi verilecek. Yatırım için gerekli finansmanın temini dikkate alınarak, ilk 10 yıllık dönemde yıllık bazda daha yüksek miktarda yolcu için garanti verilecek. İzleyen yıllarda bu miktar göreceli olarak düşecek. Devlet, garanti kapsamında dış hatlarda gelmeyen her yolcu için işletmeciye ödeme yapacak. Hesaplamalar devam ediyor, tutarın 10-15 Euro olabileceği belirtiliyor.

DEVLET GELİR ELDE EDECEK

3'üncü havalimanı için çıkılacak ihalede, devletin gelir sağlamasını öngören bazı yöntemler üzerinde de çalışma yapılıyor. Bu yöntemlerden biri ‘kira' diğeri ‘ciro paylaşımı' olarak öne çıkıyor. Buna göre ihaleyi, devlete en yüksek tutarda yıllık kira gelirini taahhüt eden ya da yıllık cirosundan en yüksek oranda pay aktaran kazanacak.

ATATÜRK KAPANIRSA HAK MAĞDURİYETİ ÖNLENECEK

Atatürk Havalimanı'nın, 3'üncü havalimanının işletmeye alınmasının ardından kapatılması güçlü bir opsiyon olarak değerlendirmelerde yerini almaya başladı. Ulaştırma Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasına karar verirse, söz konusu işleten TAV ve Fransız ortağı Fransız Aeroports de Paris'in (ADP) kazanç kaybından doğan mağduriyetini giderecek. Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasıyla kar mağduriyetine uğrayan şirkete, 3'üncü havalimanından sağlanan gelirle ödeme yapılması planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, TAV ve Fransız ADP'nin mağdur edilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Atatürk Havalimanı, kapatılırsa gerekli hesaplamalar yapılır. Buna göre verilecek tutarlar belirlenir" dedi.

YEŞİLKÖY'E BÜYÜK YATIRIM

Ulaştırma Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasının ardından İstanbul'un bu en değerli bölgesine yapılacak yeni yatırımla ilgili de fikir düzeyinde görüş alış-verişlerine başladı. Bölgenin, kentsel kullanıma açılması halinde milyarlarca dolarlık gelir sağlayacağı hesaplanıyor.

 

3. HAVALİMANINA 300 MİLYON YOLCU GARANTİSİ

Yorumlar

mimari ve muhendislik ~ 11 yıl önce
resmen bu iki konuda sınıfta kalmışız, üzerine planlamayı da ekleyince güzelim ataturk havalimanını ve cevresini derleyip toparlayıp tam kullanımlı paralel pisti ve gerekli terminalleri yapamıyoruz. gormek isteyen gozler için 2. paralel piste yer var. alırsın yolları yer altına, biraz dolgu biraz gayret, biraz da kazınca sahile kadar pisti de uzatırsın. 6.5 milyar dolar harcamaya ne gerek var. yaparsın 100m yolcu kapasiteli güzel bir terminal de hava harp okulunun bulunduğu yere, olur biter. 6.5 milyar dolar değil 1 milyar dolar bile tutmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
çok doğru. gereksiz yere ahl gidecek. gereksiz yere milyar dolarlar gidecek...
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
25 senede neler olur nelerr...2 günde bir olay olduğunu düşünürsek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000