11 Eylül 2012, Salı 08:45:56

3. HAVALİMANI İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) İstanbul’da yapılması planlanan üçüncü havalimanının ihalesi için 28 Eylül’de ilana çıkması bekleniyor...
  • dhmi bu işten mümkün olduğunca uzak tutulursa olmaması için bir neden yok. zira 3 sene önce bitmesi gereken (bitmeyen çünkü yaşayan bir proje olan) smart hala devam ediyor.
  • hayırlısı olsun
  • yahu insan azıcık mantıklı konuşur. SAW ın yükünü sanki gidip de avrupa yakasında oturanlar çekiyormuş gibi konuşuyorsunuz. SAW için sadece anadolu yakasında oturan iç hatlar yolcusu bile yeterlidir.
  • thy ve ulaştırma bakanlığı rüya görmesin. 2018 den evvel açamazlar. o zamana kadar da filoyu türkiye'nin diğer havalimanlarına bölmeleri, thy'ye yeni hub açmaları gerekecek. yarın açılacakmış gibi 2023 vizyonu gibi millete hayal kurdurmanın ne faydası var? neden 2.hub açmıyorsunuz diye kimse sormuyor. Herşeyi illa da başbakanımız mı emredecek? Kafası çalışan teknik bir Erzincanlı yok mu?
  • Ahl kapanmasında!!!!
  • Sanırım SAW artık kapanır.

Konuya yakın iki kaynağın Reuters’e verdiği bilgiye göre, yerli ve yabancı pekçok grubun ilgilendiği ve ilk etabının 2016 yılında açılması beklenen havalimanının ihalesinin yıl sonuna kadar yapılması hedefleniyor.

Özel sektör kaynaklarının yaklaşık 10 milyar liralık maliyet tahmini yaptığı üçüncü havalimanının Atatürk Havalimanı’ndaki sıkışıklığı ve yükü hafifletmesi ve artan yolcu yükünü alması bekleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 6 Eylül’de yaptığı açıklamada İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etabını 2016 yılından itibaren açmayı hedeflediklerini söylemişti.

İhaleyle TAV Havalimanları Holding, Alarko Holding, Varyap, Limak ilgilendiklerini belirtirken, bu şirketlerin konsorsiyum kurmak üzere yabancı şirketlerle de görüşme halinde oldukları biliniyor.  Üçüncü Havalimanı’nın İstanbul Avrupa Yakası’nın kuzeyinde yapılması planlanıyor. Atatürk Havalimanı’nın yıllık kapasitesi yaklaşık 50 milyon yolcu. Anadolu Yakası’ndaki Sabiha Gökçen’in kapasitesi ise yaklaşık 25 milyon civarında. (Hürriyet)

3. HAVALİMANI İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

hadi hayırlısı ~ 12 yıl önce
dhmi bu işten mümkün olduğunca uzak tutulursa olmaması için bir neden yok. zira 3 sene önce bitmesi gereken (bitmeyen çünkü yaşayan bir proje olan) smart hala devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
hayırlısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık ~ 12 yıl önce
yahu insan azıcık mantıklı konuşur. SAW ın yükünü sanki gidip de avrupa yakasında oturanlar çekiyormuş gibi konuşuyorsunuz. SAW için sadece anadolu yakasında oturan iç hatlar yolcusu bile yeterlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2018 de anca açılır ~ 12 yıl önce
thy ve ulaştırma bakanlığı rüya görmesin. 2018 den evvel açamazlar. o zamana kadar da filoyu türkiye'nin diğer havalimanlarına bölmeleri, thy'ye yeni hub açmaları gerekecek. yarın açılacakmış gibi 2023 vizyonu gibi millete hayal kurdurmanın ne faydası var? neden 2.hub açmıyorsunuz diye kimse sormuyor. Herşeyi illa da başbakanımız mı emredecek? Kafası çalışan teknik bir Erzincanlı yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 12 yıl önce
Ahl kapanmasında!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artık ~ 12 yıl önce
Sanırım SAW artık kapanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000