12 Ocak 2010, Salı 07:32:55

2009 Adnan Menderes'in yılı oldu!

2009 yılında, Esenboğa Havalimanı'nın dış hatlar yolcu sayısı 1 milyon 97 bin 143'te kalırken, Adnan Menderes Havalimanı 1 milyon 667 bin 353 rakamına ulaştı...
  • El birliği ile bir havalimanını yok etmeye çalışıyorlar, herşey İstanbul için 5 yıldır unuttular bu güzelim havalimanını üstelik başkent doğrudürüst dış hat uçuşu bile yok bakın dünyadaki diğer ülkelere ve başkentlere maalesef örneğin bir parise bir londraya bir Amerikaya bir Uzakdoğuya bile doğrudan uçuş yok yazık
  • evet bide bunu çalışana sorun özelliklede iç hatta çalışanlara... buarada yazıdaki tabela hem konuyla anlamsız hemde komik olmuş sultanahmet havalimanı =)
  • thy nin hic izmirden yurtdısı ucusu bulunmamasına ragmen izmirin bu rakama ulasması cok guzel.. thy ankaradana avrupay surekli anlamsız seferler koyuyor ama tutmuyor bir turlu.. izmiri pgs ve sunex destekliyor tesekkurler
  • baskentin havalimani esenboga, uluslararasi ucuslarda buyuk zaafiyet gosteriyor. tum ucuslarin istanbul aktarmali yapilmasi sonucu, ankara'dan buyuk avrupa baskentlerine bile dogrudan ucamazsiniz. bu ankara'nin degil, ankaralilari buna mecbur eden thy ve ilgili devlet kurumlarinin ayibidir. thy ozellikle son 5 yil icerisinde baskent ankara'yi adeta unutmus (bunun bilincli oldugunu dusunmek bile istemiyorum), ulastirma bakanligi ise bu gelismeye seyirci kalmistir. sanirim kendi baskentinden dunyaya baglanamayan tek ulke turkiye'dir. thy'nin artik ciddi bir bicimde dusunmesi ve ayibini gidermesi gerekmektedir.
  • TOPLAM İNİŞ KALKIŞ SAYISINDA ESB ADB'YE FARK ATMAKLA BİRLİKTE BU KADAR AZ DIŞ HAT UÇUŞU BAŞKENTE YAKIŞMIYOR.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, geçtiğimiz yıl boyunca toplam yolcu sayısında Ankara Esenboğa Havalimanı'nı geçti. 1 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri arasında Esenboğa'nın toplam yolcu sayısı 6 milyon 85 bin 126 olurken, Adnan Menderes Havalimanı 6 milyon 201 bin 478'e ulaştı.

Böylece Adnan Menderes Havalimanı, Esenboğa Havalimanı'na 116 bin 352 kişilik fark atmış oldu. Geçen yıl aynı dönemde Esenboğa Havalimanı yolcu sayısının Adnan Menderes'e göre 150 bin daha fazla olduğunu belirten TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, "İzmir, yolcu sayısında bu yıl patlama yaptı" dedi.

YENİ YATIRIMLAR

TAV Grubu tarafından yaklaşık 250 milyon TL'lik yatırımla yeni bir dış hatlar terminali yapılan, iç hatlar terminali de yenilenen Adnan Menderes Havalimanı, yolcu sayısında önemli bir başarı kazandı. Adnan Menderes Havalimanı, Aralık sonu itibariyle, yolcu rakamları açısından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı olma başarısını gösterdi. Adnan Menderes Havalimanı, bugüne kadar ikinciliği hiç elden bırakmayan Ankara'nın önemli havalimanı Esenboğa'yı da geride bıraktı. Esenboğa Havalimanı 2009 yılı boyunca, iç hatlar yolcu sayısında Adnan Menderes Havalimanı'nı geçerken, dış hatlarda bunu başaramadı. Esenboğa Havalimanı'nın iç hatlar yolcu sayısı 4 milyon 987 bin olurken, Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hatlar yolcusu 4 milyon 534 bin'de kaldı. Ancak Esenboğa Havalimanı'nın dış hatlar yolcu sayısı 1 milyon 97 bin 143'te kalırken Adnan Menderes Havalimanı 1 milyon 667 bin 353 rakamına ulaştı. Adnan Menderes Havalimanı'nın özellikle dış hatlar yolcusu sayısındaki artışı, havayolu şirketlerini de memnun etti.

AKTARMA ÜSSÜ

TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, 2009 yılı rakamlarının kendilerine mutlu ettiğini söyledi. Rakamları gelen ve giden yolcunun toplamı olarak aldıklarını belirten Balcı, Adnan Menderes Havalimanı'nı İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci aktarma üssü yapmak istediklerini söyledi. Yurtdışı uçuşları için Türkiye'nin çeşitli illerinden, İstanbul Atatürk Havalimanı'na giden yolcuların, aynı amaçla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı da kullanması gerektiğini belirten Balcı, "Biz Adnan Menderes Havalimanı'ndan yurtdışına direk uçuşlar gerçekleşmesini ve İzmir'in önemli bir aktarma üssü olmasını istiyoruz. Yükselen rakamlar bu hedefe doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hatlar yolcu sayısı artışı Türkiye ortalamasının üstünde. Ancak bu dış hatlara henüz yansımadı. Ayrıca 2010 yılını da umut verici görüyoruz. İnşallah yeni yılda rakamlar daha da artar" diye konuştu.

ADNAN MENDERES HAVALİMANI'NIN DÖRT YILLIK YOLCU SAYISI
Yıl iç hat dış hat toplam
2006 2 milyon 959 bin 973 1 milyon 451 bin 61 4 milyon 411 bin 34
2007 3 milyon 635 bin 414 1 milyon 600 bin 890 5 milyon 236 bin 304
2008 3 milyon 757 bin 891 1 milyon 697 bin 407 5 milyon 455 bin 298
2009 4 milyon 534 bin 125 1 milyon 667 bin 353 6 milyon 201 bin 478

Yeni Asır

2009 Adnan Menderes'in yılı oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
El birliği ile bir havalimanını yok etmeye çalışıyorlar, herşey İstanbul için 5 yıldır unuttular bu güzelim havalimanını üstelik başkent doğrudürüst dış hat uçuşu bile yok bakın dünyadaki diğer ülkelere ve başkentlere maalesef örneğin bir parise bir londraya bir Amerikaya bir Uzakdoğuya bile doğrudan uçuş yok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet bide bunu çalışana sorun özelliklede iç hatta çalışanlara... buarada yazıdaki tabela hem konuyla anlamsız hemde komik olmuş sultanahmet havalimanı =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin hic izmirden yurtdısı ucusu bulunmamasına ragmen izmirin bu rakama ulasması cok guzel.. thy ankaradana avrupay surekli anlamsız seferler koyuyor ama tutmuyor bir turlu.. izmiri pgs ve sunex destekliyor tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
baskentin havalimani esenboga, uluslararasi ucuslarda buyuk zaafiyet gosteriyor. tum ucuslarin istanbul aktarmali yapilmasi sonucu, ankara'dan buyuk avrupa baskentlerine bile dogrudan ucamazsiniz. bu ankara'nin degil, ankaralilari buna mecbur eden thy ve ilgili devlet kurumlarinin ayibidir. thy ozellikle son 5 yil icerisinde baskent ankara'yi adeta unutmus (bunun bilincli oldugunu dusunmek bile istemiyorum), ulastirma bakanligi ise bu gelismeye seyirci kalmistir. sanirim kendi baskentinden dunyaya baglanamayan tek ulke turkiye'dir. thy'nin artik ciddi bir bicimde dusunmesi ve ayibini gidermesi gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TOPLAM İNİŞ KALKIŞ SAYISINDA ESB ADB'YE FARK ATMAKLA BİRLİKTE BU KADAR AZ DIŞ HAT UÇUŞU BAŞKENTE YAKIŞMIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000