31 Ekim 2013, Perşembe 17:25:48

100'ÜNCÜ ESERİN ADRESİ ESENBOĞA

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bulunan kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, Ressam Hikmet Çetinkaya’nın “Benim Gelinciğe Borcum Var” yağlı boya sergisine ev sahipliği yapıyor.
  • Hava-İş Sendikası Anadolu seçimleri tamamlandı. 37 ilden 39 delege belli oldu. Sonuç; 37 ayrı ilde yapılan seçimlerde Reform Hareketi tüm delegeleri ile kazanan grup oldu. Bu başarı hepimizin. Teşekkürler... airporthaber bunun haber değeri yokmu?
  • Dis hatlar terminalini komple konser salonu ve sergi alani yapsinlar. Ayrica kultur ve turizm bakanligina baglasinlar.
  • Esenboga'da dis hat terminali gurbetci ve hacilar icin vardir. Sene 2014 olmus halen Paris, Londra, Roma'ya direk ucamazsiniz. Adam akilli her yere gidebilmek icin Istanbul'dan aktarma yapmak zorundasinizdir. Sorsaniz feasible degil derler. Sayin basbakanimizdan emir beklerler. O ucun derse Ankara'yi kanatlandirdik derler. Dis hat terminalinde gece vakti oturmaya korkarsiniz, cok issizdir.
  • Ankara ESB 10.000.000/yıl kapasitesini bu sene tam kapasite kullanacak ancak tamamı iç hatla peki o zaman dış hat terminali neden var?
  • Esenboga anca gelincik acar. 2014 yili gelmis halen adam gibi yurtdisi ucusu olmayan tasra baskentin tasra havalimani. Nuray hn ve Ankara'nin diger onde gelenleri bu durumdan utanmalari gerekirken kimse orali degil. Lale sergisi acilisina da bekleriz.
  • “Benim Gelinciğe Borcum Var” başlıkla açılan kültür sanat platformuna verilecek en güzel cevap bu milletin her ferdinin "Bu Necip Millete Alın Teri İle Çalışma Borcu Var" sözüdür. İşte Sayın Orhan Birdal Bu Sözün Gereğini Yerine getiriyor. Ne Mutlu Bu Ülkenin Gelişiminde Bir Tuğla Koyanlara...

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bulunan kültür-sanat platformu TAV Galeri Ankara, Ressam Hikmet Çetinkaya’nın “Benim Gelinciğe Borcum Var” yağlı boya sergisine ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yer alan TAV Galeri Ankara, dünyada kültürel değerlerin farklılaştırdığı gelincik çiçeğinin felsefesini aktaran ‘Benim Gelinciğe Borcum Var’ yağlı boya sergisini yolcuların beğenisine sundu.

Sanatçı Hikmet Çetinkaya’nın 100’üncü kişisel sergisi olma özelliğini taşıyan serginin açılış kokteyline, Ankara Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve TAV Esenboğa yetkilileri katıldı. Kurdela kesiminde Ressam Hikmet Çetinkaya’ya altı aylık bebeği Doruk Çetinkaya da eşlik ederek renkli anlara sahne oldu.

Ankara Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri  Hayrettin Balcıoğlu  serginin açılış konuşmasında “Ülkemizin başkentinde bulunan Esenboğa Havalimanımızda  yolcularımıza üst düzey hizmet verebilmenin mücadelesini veren değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün de TAV Galeri Ankara’da çok güzel sergilere imza atan bir ekip, dünya çapındaki bir sanatçımızın eserlerine ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Değerli sanatçımıza bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum”dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Bugün burada değerli ressamımız Hikmet Çetinkaya‘nın 100. kişisel sergisini Esenboğa Havalimanı’ndaki TAV Galeri Ankara’da açması vesilesiyle bulunmaktayız. Havalimanlarımız, hepinizin bildiği gibi kavuşma ve ayrılma noktalarıdır. Ancak şu da bir gerçektir ki, havalimanları yaşamın içinde yer alan, insanların hayatında önemli bir yeri olan mekanlardır. Bu anlamda bizim tüm havalimanlarımızda bu ve benzeri sergilerin açılmasına uygun olan mekanları oluşturmak öncelikli çalışmalarımızdan birini teşkil etmektedir. Ankara Esenboğa Havalimanımızda bu çalışmalar için seferber olan TAV yöneticilerine teşekkür ediyorum”dedi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, “Ankara Esenboğa Havalimanı’nda 2009 yılında kurduğumuz ve bugüne kadar pek çok farklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapan kültür sanat platformu TAV Galeri Ankara’da, değerli sanatçı Hikmet Çetinkaya’nın gelinciklerin dünyada toplumların yaşanmışlıklarına göre yorumlanışını aktardığı bu sergiyi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. TAV Esenboğa olarak yolcularımıza ayrıcalıklı seyahat deneyimi sunma hedefimiz ile beraber kültür elçiliği misyonumuzu da sürdürmek doğrultusunda birbirinden farklı sergileri TAV Galeri Ankara’da yolculara taşıyoruz. ‘Benim Gelinciğe Borcum Var’ yağlı boya sergisi ile birlikte TAV Galeri Ankara bundan sonra yağlı boya ve karakalem çalışmaları içeren sergilere de ev sahipliği yapmaya devam edecek” dedi.

Ressam Hikmet Çetinkaya, “Gelinciğin Dünya üzerinde birçok anlamlı ifadesi vardır. Her toplumun yaşanmışlığına göre yorumlanmış, fakat hiç kuşkusuz ki ortak anlamı unutmama, hatırlama.. Bizler için değerli, unutamadığımız, unutulmaması gereken önemli yaşanmışlıkların simgesi olmuş gelincik... Gelincik değer bilmektir, kadir kıymet bilmektir. Unutmamaktır, Sevmektir, Hatırlamaktır. Gelincik yürek saflığı, yürek temizliğidir. Güzel görmektir.. Gelincik yaşadığımız anın kıymetini, değerini bilmektir..Benim Gelinciğe Borcum Var….” dedi.

TAV Galeri Ankara’da bugüne kadar sergilenen ilk yağlı boya sergisi olma özelliği taşıyan ‘Benim Gelinciğe Borcum Var” Sergisi, kültürlerde önemli yaşanmışlıkların simgesi olmuş gelincik çiçeğinin dünyadaki her toplumun yaşanmışlığına göre farklı yorumlanışı ve ortak anlamı üzerine  kırk bir adet yağlı boya tablodan oluşuyor. Sergi, Kasım ayı sonuna kadar TAV Galeri Ankara’da ziyaret edilebilecek.



100'ÜNCÜ ESERİN ADRESİ ESENBOĞA

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

reform ~ 10 yıl önce
Hava-İş Sendikası Anadolu seçimleri tamamlandı. 37 ilden 39 delege belli oldu. Sonuç; 37 ayrı ilde yapılan seçimlerde Reform Hareketi tüm delegeleri ile kazanan grup oldu. Bu başarı hepimizin. Teşekkürler... airporthaber bunun haber değeri yokmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oneri ~ 10 yıl önce
Dis hatlar terminalini komple konser salonu ve sergi alani yapsinlar. Ayrica kultur ve turizm bakanligina baglasinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dis hat ~ 10 yıl önce
Esenboga'da dis hat terminali gurbetci ve hacilar icin vardir. Sene 2014 olmus halen Paris, Londra, Roma'ya direk ucamazsiniz. Adam akilli her yere gidebilmek icin Istanbul'dan aktarma yapmak zorundasinizdir. Sorsaniz feasible degil derler. Sayin basbakanimizdan emir beklerler. O ucun derse Ankara'yi kanatlandirdik derler. Dis hat terminalinde gece vakti oturmaya korkarsiniz, cok issizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FromESB ~ 10 yıl önce
Ankara ESB 10.000.000/yıl kapasitesini bu sene tam kapasite kullanacak ancak tamamı iç hatla peki o zaman dış hat terminali neden var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanin ~ 10 yıl önce
Esenboga anca gelincik acar. 2014 yili gelmis halen adam gibi yurtdisi ucusu olmayan tasra baskentin tasra havalimani. Nuray hn ve Ankara'nin diger onde gelenleri bu durumdan utanmalari gerekirken kimse orali degil. Lale sergisi acilisina da bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAHABEY ~ 10 yıl önce
“Benim Gelinciğe Borcum Var” başlıkla açılan kültür sanat platformuna verilecek en güzel cevap bu milletin her ferdinin "Bu Necip Millete Alın Teri İle Çalışma Borcu Var" sözüdür. İşte Sayın Orhan Birdal Bu Sözün Gereğini Yerine getiriyor. Ne Mutlu Bu Ülkenin Gelişiminde Bir Tuğla Koyanlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000