21 Aralık 2009, Pazartesi 14:35:35

TALPA'DA SEÇİM HEYECANI

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) olağanüstü genel kurulu yarın yapılacak.
  • Bakın buraya birkez daha yazıyorum.Thy ile özel sektör pilotları aynı dernek çatısı altında olmaz.Özlük hakları tamamen birbirinden farklı bu şirketleri aynı dernek temsil etmemeli.Neden mi? Pilotları ne olduğu statüleri belli değil.İş kanunu yok.Şirketleriyle sorunları oldumu Asliye hukuk mahkemelerinde borçlar kanununa göre dava ediliyorlar.Hukuka aykırı.Thy pilotlarının tuzu kuru.Sendikalı birkaç kişi sayesinde sendikal haklarını arayabiliyorlar.Lütfen gerçekçi olalım.Sorun çözebilecek bir Talpa istiyoruz.Ayrıca çok fazla Yabancı istihdamıda söz konusu.Yasalar bireyleri koruyucu olmalı.
  • Bu sektörden biri olarak hala idrak edemiyorum; bir çok kişinin asker kökenli pilotlarla alıp veremediği nedir? Talpa bünyesinde başta Mete DANE olmak üzere İdari Müdür görevi üstlenen asker kökenli çalışan abimiz de dahil birçok personel benliklerinden pek çok şey kattılar bu işe.. Nedir tatmin olamadığınız ? Yoksa eskiden kalma bir alışkanlıktan mı ibaret ?
  • asker kökenli gelmesinde kim gelirse gelsin razıyız :))
  • Kim Gelirse Gelsin Sakın Geçen Yönetimi Desteklediğini Düşünen Ama Her Yere Köstek olan Pegasusun Tek Sendikalı??? Çalışanı(ali sabancı bu işi biliyor.ama yemedi THY çaışanları.Hava İş de Ayçinde Sabiha Gökçene Gelecek ve geldi de zaten.Pegasusta örgütlenirken bu seferde sendika iş yerine nasıl sokulmaz konusunda feyz alırsınız.Dağıttıramadığınız Hava İş Örgütlülüğünü.)BAHADIR ALTAN dan
  • Çok iyi bir insançok iyi bir idareci,çok sevilen bir ağabey geliyor.Yine çok değerli isilerle dolu bir listeyle.Hayırlı olsun.Bir de gerçekten TALPA için çok çalışmış olan Savaş ŞEN hocamızı da görseydik listede o zaman mutluluğumuz katmerli olacaktı.
  • sayın MUZAFFER ÖZACAR kaptanıma hayırlı ugurlu olsun..... bu görevde de bizlere her zamanki gibi yapmıs oldugu yardımları sevgileri ilgili alakalı olacagından simdiden tesekkürler.... BASARILAR DİLİYORUM........

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) eski Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Pilot Ali Ziya Yılmaz, 19 Kasım 2009 tarihinde olağanüstü yönetim kurulu toplantısında özel nedenleri gerekçe göstererek istifa ettiğini açıklamıştı. Yılmaz’dan boşalan yönetim kurulu başkanlığa o tarihten itibaren 2. Başkan Mete Dane’nin getirilme kararı alındığı toplantıda ayrıca 22 Aralık 2009 (yarın) tarihinde gerçekleştirilmek üzere olağanüstü genel kurul kararı da alınmıştı.

Olağanüstü genel kurul kararı alınmasından sonra yalnızca, Kaptan Pilot Muzaffer Özacar açıkladığı listeyle yeni yönetime talip olduklarını kamuoyuna duyurmuştu.

Genel Kurul yarın saat 10:00’da TALPA Genel Merkezi’nde toplanacak. Olağanüstü Genel Kurul’a 1300 üyenin salt çoğunluğunun katılması gerekiyor. Salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda genel kurul 1 hafta sonra yani 29 Aralık 2009 tarihinde, salt çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleşecek. Ve böylece TALPA’nın yeni yönetimi seçilmiş olacak.

Seçime tek aday olarak katılacak olan Kaptan Pilot Muzaffer Özacar’ın listesinde eski yönetimden yalnızca Muhasip Üye Hasan Biriz bulunuyor.

 

TALPA'DA SEÇİM HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bakın buraya birkez daha yazıyorum.Thy ile özel sektör pilotları aynı dernek çatısı altında olmaz.Özlük hakları tamamen birbirinden farklı bu şirketleri aynı dernek temsil etmemeli.Neden mi? Pilotları ne olduğu statüleri belli değil.İş kanunu yok.Şirketleriyle sorunları oldumu Asliye hukuk mahkemelerinde borçlar kanununa göre dava ediliyorlar.Hukuka aykırı.Thy pilotlarının tuzu kuru.Sendikalı birkaç kişi sayesinde sendikal haklarını arayabiliyorlar.Lütfen gerçekçi olalım.Sorun çözebilecek bir Talpa istiyoruz.Ayrıca çok fazla Yabancı istihdamıda söz konusu.Yasalar bireyleri koruyucu olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sektörden biri olarak hala idrak edemiyorum; bir çok kişinin asker kökenli pilotlarla alıp veremediği nedir? Talpa bünyesinde başta Mete DANE olmak üzere İdari Müdür görevi üstlenen asker kökenli çalışan abimiz de dahil birçok personel benliklerinden pek çok şey kattılar bu işe.. Nedir tatmin olamadığınız ? Yoksa eskiden kalma bir alışkanlıktan mı ibaret ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
asker kökenli gelmesinde kim gelirse gelsin razıyız :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kim Gelirse Gelsin Sakın Geçen Yönetimi Desteklediğini Düşünen Ama Her Yere Köstek olan Pegasusun Tek Sendikalı??? Çalışanı(ali sabancı bu işi biliyor.ama yemedi THY çaışanları.Hava İş de Ayçinde Sabiha Gökçene Gelecek ve geldi de zaten.Pegasusta örgütlenirken bu seferde sendika iş yerine nasıl sokulmaz konusunda feyz alırsınız.Dağıttıramadığınız Hava İş Örgütlülüğünü.)BAHADIR ALTAN dan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok iyi bir insançok iyi bir idareci,çok sevilen bir ağabey geliyor.Yine çok değerli isilerle dolu bir listeyle.Hayırlı olsun.Bir de gerçekten TALPA için çok çalışmış olan Savaş ŞEN hocamızı da görseydik listede o zaman mutluluğumuz katmerli olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın MUZAFFER ÖZACAR kaptanıma hayırlı ugurlu olsun..... bu görevde de bizlere her zamanki gibi yapmıs oldugu yardımları sevgileri ilgili alakalı olacagından simdiden tesekkürler.... BASARILAR DİLİYORUM........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000