10 Nisan 2008, Perşembe 10:41:36

TALPA GAZETECİLERLE BULUŞTU

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Yönetimi, dün akşam havacılık sektöründe faaliyet gösteren gazetecilerle bir araya geldi... TALPA’nın çiçeği burnunda başkanı Ali Ziya Yılmaz açıklamalarda bulundu...

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan seçimin ardından Tuna Gürel’den yönetimi devralan Emekli Kaptan Pilot Ali Ziya Yılmaz ve ekibi dün akşam gazetecilerle tanışma amaçlı bir araya geldi.

 

TALPA Başkanı Ali Ziya Yılmaz, geceye katılan gazetecilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Biz ne kadar yükün altına girdiğimizin farkındayız. İlk amacımız tüm pilot arkadaşlarımızı TALPA çatısı altında toplamak ve birlik içerisinde hareket etmek olacak. Pilotluk saygı duyulması gereken bir meslek, Türkiye’de çalışma şartları dünya standartlarında değil. Hedeflerimizden biri de çalışma şartlarının düzelmesi için gerekenleri, yetkili mercilerle görüşüp bir sonuç almak olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana Ulaştırma Bakanı’ndan Sivil Havacılık Genel Müdürü’ne kadar birçok kişiyle görüştük. Her şey yolunda gidiyor. Yönetimimiz, hem havacılığın hem de mesleğimizin doğrularını siz değerli basın mensuplarının aracılığı ile kamuoyuna açıklamak ve doğru bilgiler vermek amacı içersinde. Biz idealist bir yönetimiz ve idealist yönümüzü hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz” dedi.

 

Isparta’da meydana gelen elim kazanın da konuşulduğu yemekli toplantıda, “Kaza-Kırım raporu tam olarak açıklanmadığı sürece konuşmak istemiyorum. Zaten şuan için böyle bir konuşma yapmak hem yetişme tarzıma hem de mesleğimin saygınlığına aykırı düşer. Ancak kaza-kırım raporunun açıklanmasından sonra tüm bildiğimiz doğruları kamuoyuna açıklayarak insanların doğruları öğrenmesini sağlayacağız” diyen Yılmaz, elim kazanın ardından pilot üniforması ile medyanın karşısına çıkıp konuşan Fevzi Altunbulak’ın davranışının yanlış olduğunu belirterek, “Mesleği ön plana çıkarıp ticari bir kuruluşa hizmet amaçlı yapılan o açıklamaları doğru bulmuyorum. Madem açıklama yapacaksın, o zaman o üniformanı üzerinden çıkaracaksın” şeklinde konuştu.

 

TALPA ile gazetecilerin tanışma yemeği gecenin ilerleyen saatlerinde son buldu.

TALPA GAZETECİLERLE BULUŞTU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000