14 Haziran 2008, Cumartesi 07:57:57

Sahte diplomalı pilot yakayı ele verdi!

Avusturya'daki Işık Lisesi adına düzenlenen sahte lise diplomasıyla özel havayolu şirketinde yardımcı pilotluk yapan Volkan Kırmızı hakkında dayısının ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.
  • çok akıllıca ama sahtekarlğa giriyor.nasıl olur yüzlerce can sahtekar bir pilotun elinde.inanamıyorum.
  • kendisini gayet iyi tanirim..Hem iyi bir pilot, hem iyi bir es, hem iyi bir arkadas,dosttur,oldukca da efendi ve guvenilirdir,herkes tarafindan da sevilir..Amerika'da 17 yasina pilot olunuyor..Lise diplomasi olsa ne olur olmasa ne olur..Volkanin ana dilidir ingilizce..bosverin bunlari,maksat freebird havayolarini karalamak..ki bu havayolu piyasada karsilasacaginiz en kaliteli sirketlerden biridir..vaktiniz bol galiba,bu tur bos seylerle ugrasiyorsunuz ??
  • Tekrar ucuslara basliyor. Hayirli olsun.
  • Kendisiyle tanısma fırsatım oldu. Son derece iyi ve kibar bir insan. Bu olaydan aklanacağına eminim. Dayısının maddi çıkar peşinde olduğunu düşünüyorum. Annesini yeni kaybeden biri için, dayısının bu şekilde konusması insanı düşündürüyor.
  • Burada bu kisinin pilotlugu yargilanmiyor. Kisilik soz konusu. Freebird havayollarindan aciklama bekliyoruz.
  • önemli olan aynı okuldan mezun olmanız değil.Hangi tarihte mezun olduğunuz.2002de açılan okuldan 1992 de diploma alındığı iddası var.Araştırılması uzun sürmez,zor da değil.Araştırma sonucu beklenmeli.Eğer doğruysa sahtecilikten ceza almalı.Suçlu değilse haberi yayınlayanlar özür dilemeli.
  • volkan abi süper bi insandır...olayın doğruluğunu bilmiyorum ama kendisi çok iyi bi pilottur.umarım aklanacaktır.
  • bu arkadasımızın sahte diploma ile pilot oldugu yalandır. Bu arkadsımız ile aynı okuldan mezun olduk.Turk basının bir olayı sorusturmadan haber yapması ve bir pilotu suclaması utance vericidir.
  • Yaziklar olsun !

Volkan Kırmızı'nın sahte lise diplomasıyla pilotluk yaptığı, dayısı Mehmet Kuruçeşme'nin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Özel bir televizyon kanalında yer alan habere göre, Kırmızı, Avusturya'daki Işık Lisesi'nden 1992'de mezun olduğuna dair diplomayla pilot eğitimi aldı. Yapılan araştırmada, Kırmızı'nın mezun olduğu iddia edilen okulun 2002'de eğitime başladığı ortaya çıktı. Sahte lise diploması düzenleyen Kırmızı'nın, Avustralya'da FAA pilot lisansı aldığı, Ankara'daki Sindel Havacılık Okulu'nda 2004'te eğitim aldıktan sonra da pilot lisansını, Avrupa Havacılık Otoritesi Mevzuatı'na uygun standartlardaki JAA'ya dönüştürdüğü belirtildi. Kırmızı'nın, halen özel havayolu şirketinde yardımcı pilotluk yaptığı ifade edildi. Kırmızı'nın çalıştığı havayolu şirketi konuyla ilgili resmi makamlardan bilginin kendilerine ulaşmadığını ifade ederek, olayı araştırdıklarını bildirdi. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) yetkilileri, havayollarının pilot alımlarında en az lise mezunu şartı aradıklarına dikkat çekerek, olayı 'skandal' olarak değerlendirdi.

Mustafa Gün / Zaman

Sahte diplomalı pilot yakayı ele verdi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

[email protected] ~ 15 yıl önce
çok akıllıca ama sahtekarlğa giriyor.nasıl olur yüzlerce can sahtekar bir pilotun elinde.inanamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost ~ 16 yıl önce
kendisini gayet iyi tanirim..Hem iyi bir pilot, hem iyi bir es, hem iyi bir arkadas,dosttur,oldukca da efendi ve guvenilirdir,herkes tarafindan da sevilir..Amerika'da 17 yasina pilot olunuyor..Lise diplomasi olsa ne olur olmasa ne olur..Volkanin ana dilidir ingilizce..bosverin bunlari,maksat freebird havayolarini karalamak..ki bu havayolu piyasada karsilasacaginiz en kaliteli sirketlerden biridir..vaktiniz bol galiba,bu tur bos seylerle ugrasiyorsunuz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Tekrar ucuslara basliyor. Hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faras ~ 16 yıl önce
Kendisiyle tanısma fırsatım oldu. Son derece iyi ve kibar bir insan. Bu olaydan aklanacağına eminim. Dayısının maddi çıkar peşinde olduğunu düşünüyorum. Annesini yeni kaybeden biri için, dayısının bu şekilde konusması insanı düşündürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B739 ~ 16 yıl önce
Burada bu kisinin pilotlugu yargilanmiyor. Kisilik soz konusu. Freebird havayollarindan aciklama bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
waterbird ~ 16 yıl önce
önemli olan aynı okuldan mezun olmanız değil.Hangi tarihte mezun olduğunuz.2002de açılan okuldan 1992 de diploma alındığı iddası var.Araştırılması uzun sürmez,zor da değil.Araştırma sonucu beklenmeli.Eğer doğruysa sahtecilikten ceza almalı.Suçlu değilse haberi yayınlayanlar özür dilemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yengesiydim ~ 6 yıl önce
Kesinlikle doğru haber tekrar Avustralya ya kaçıp okulunu bitirdi dışardan üniversite yi okudu şuan Türkiye'de kaptan pilot olarakçalışıyor yeğenlerine de kazık atıp döndü
c90 ~ 16 yıl önce
volkan abi süper bi insandır...olayın doğruluğunu bilmiyorum ama kendisi çok iyi bi pilottur.umarım aklanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
bu arkadasımızın sahte diploma ile pilot oldugu yalandır. Bu arkadsımız ile aynı okuldan mezun olduk.Turk basının bir olayı sorusturmadan haber yapması ve bir pilotu suclaması utance vericidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akraba ~ 6 yıl önce
Haber doğru liseyi bitirmediği halde sahte diploma sundu bu sahtekarlıktır sonra yeğenine banka kredisi çektirip onun ana parasını 700 dolar eksik Ödemiş faizlerini ödeyeceği i bilmiyormuş güya o faiz ödemeyi hiç kabul etmezmiş böyle karakterde biri hala uçuş yapıyor
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yaziklar olsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000