21 Mart 2012, Çarşamba 15:41:50

ISPARTA DAVASINDA İLGİNÇ TALEP

Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili 15'nci duruşmada mahkeme, yeni bilirkişi talebini kabul etti.
  • emin ol kardeşim eger ben bu işi biliyorsam ve Allahın ilahi adaleti varsa PİLOTAJ demiyecek.sen de bunu bir kenara yaz.Bende pilotum ve pilotaj olmadıgını bal gibide herkes biliyor...
  • Çok değerli hocam sizi çok iyi anlıyoruz. Tabiki acınız büyük. Allah size ve tüm ailenize sabır ve metanet versin. Bu kazada hayatını kayıp eden oğlunuza Allah rahmet etsin. Nur içerisinde yatsın. Davaları başından beri izliyorsanız görmeniz gerekir ki bu davadan nemalanmak için olmadık işler çevirenler de var. Sapı samanı bir birine karıştırdılar. Bu davada öyle bir haber kirliliği yaratıldı ki bu dava yıllarca sürecek ve hiç bir sonuç alınamadan da kapanacak. Çünkü bu davada suçlularla suçsuzlar birbirine karıştı ve herkes kendini savunmak zorunda kaldı. Bilerek bir karmaşa yaratıldı ve artık kim nereden ne kapabilirse ne kadar nemalanabilirse bu kaza bir çok kişiye iş ve aş imkanı sağladı. Yüz farklı rapor yazılsa hepisi pilotaj diyecek.
  • Ben bu kazada 27 yaşındaki oğlumu kaybettim. İçim yanıyor ve bugüne kadar tüm duruşmalara katılarak suçluları bulmaya çalışıyoruz. O çok ismi geçen Av. Şehnaz Hanım da benim oğlum Berkol' umun halası. Biz can derdindeyiz mal değil. Bugüne kadar tek kuruş tazminat da almadık. Alırsak da zaten oğlum adına bir vakıf kurup kültür merkezi ve kütüphane yapacağım. 450 bin TL alıp da hala çığırtkanlık yaptığını iddia ettiğiniz kişiyi de merak ediyorum. Kimlerle beraber olduğumu bilmek isteri.Yorum yazan zat-ı muhteremlerden ricam ne olur beni arayın ve bildiklerinizi benimle paylaşın. İsminiz bende kalacak şekilde bana bilgi ve belge verin. Bana ulaşmanız çok kolay. İnternete girin "Prof. Dr. Nevzat Doğan" yazın bana ulaşacak bilgilere ulaşırsın
  • Bir pilot, bilerek ucagi dusurse bile, havacilik kulturunde tek suclu `pilot` asla degildir.Buna yapmaya zorlayan nedenler ve bu nedenlerin olusumuna sebep, kisi , olay, eksiklik, yanlislik v.s. mutlaka vardir.Dunyadaki tum sivil havacilik otoritelerini bu mahkemeye toplasaniz ve uzerinde tartisilan sekilde bir rapor yazdirsaniz bile, bu gercegi maalesef kimse degistiremez.Amac dogruyu bulmak ise, ne hatalardan kacilmalidir, ne de yasananlardan menfaat saglanmaya calisilmalidir.Kurumlari yasatan insanlardir ve varsa`bilincli` olarak bu insanlarin yaptigi yanlislardan oturu ceza sureci baslatilmali ancak bunlar kurumlara mal edilmemelidir.http://www.atlasaviation.com/AviationLibrary/FundamentalHumanFactorsConcepts/Fundam3.gif
  • Allah siz ve sizin gibileri ıslah etsin..hala daha utanmadan piyasada magdur rolleri ile dolaşabiliyorsunuz..ama Siz Allahı tanımasanızda o size hak ettiginizi verecek bu kaza sanıklarını yazan şahsın ne yakını öldü ne de para aldı edepsizler herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz eger biraz sizde vicdan olsa ama ne gezer hala daha pişkin pişkin burdan laf yetiştiriyor ve o uçagı neden düşürdügünüzü beyan ediyorsunuz ..peki sorarım szie AKM yi 13.11.2007 de Airtex e registır ettirip gövde sigortasından kaç para siz aldınız ? yaaa herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz edep ya edep..
  • Galiba bu kazadan en çok nemalanan en çok menfaat sağlayanların sesi daha yüksek çıkıyor. En çokta Sigortadan aldığı 450 bin TL' yi har vurup harman savuranlar bağırıp çağırıyor. Yedi yorumu peş peşe yazan zatı muhterem biz seni de iyi tanıyoruz. Bu kazada ölen o yakının var ya o ölmeseydi sen onu tanımıyordun bile en son ne zaman görüştünüz. Hani meşhur bir söz varya Hz İsayı taımıyorsun, Hz Musayı tanımıyorsun ama Hz Muhammette seni tanımıyor ne olacak şimdi. Onlarca döküman bu kazanın pilot hatasından kaynaklandığını açık net ortaya koyuyor sen hala parmaklarınla hesap yapıyorsun o şunu aldı o bunu sattı o şunu dedi. Unutma ki sigorta bir kez para ödüyor hiç bir sigorta her bağırana ve bağırdıkça para ödemiyor. Aldığınla yetineceksin.
  • Son olarak kim ne derse desin adam gibi kaza kırım raporunu okuyan herkes bu 57 kişinin bile bile öldürüldügünü görebilir illa metin şentürk gibi kör olmasına gerek yok.A.Ksen istedigin kadar villayı hülleli boşanma ile karına versende bu mutlaka ortaya çıkacak, senin bütün pilotları tehdit ettigini cümle alem biliyor mutlaka birisi çıkıp konuşacak işte o zaman ne diyeceksin bakalım hala pilotaj diyebilecekmisin bakalım ;) SHGM de zaten kendi suçunu bildigi için dokunulmazlık zırhı giymek için apar topar hemen milletvekili adayı oldu..İşte Allah adamın ayagına böyle dolar..Bana bu sanık SHGM haricinde başka bir SHGM gösteremezsiniz Range ROVER jeep e binen devlet memuru maaşı ile..anlat sen anlat biz kaledeyiz..
  • Gazetelerde bir sürü haber var, SHGM nin arazi zengini oldugu, SHGM nin avukatına tacizde bulundugu ...WFc un Genel Müdürü ise daha 3 gün öncesinde pantolon alacak parası yok iken bir anda lüks villa sahibi oluveriyor ,zaten Atlasjet in Genel müdürü Bakırköy adliyesinde Atlasjet ile davalık ? ama uçaklarda arıza durumunda teknik not yazmıs '' arıza elirse HOLD 'a alınacak '' diye şirket sahipleri şirkete 8 milyon euro aktardık diyor ama uçaklarda en ufak bir arıza giderme için para harcaması yok ,ondan al öbürüne tak ama şirket yönetimi maaşallah Allah yürü ya kulum demiş yürümüşler..plot parasını maaşını alamıyor ama Genel müdür villa alıyor..Daha diyecek bir şey kaldımı sonra pilot suçlu..yazık ya yazık
  • Peki soruyorum size kazadan 1 ay önce SHGM şirketi denetlemiş, 60 tane bulgu var süre vermiş uçak düşmüş ve SHGM yine denetlemiş ve 60 bulgudan 18 tanesi giderilememiş buna ilave yine 10 tane daha bulgu gelmiş üstüne ve 2920 sayılı kanun çok net yazmasına ragmen bu şirkete ilave yine süre verilmiş kaza oldugu halde peki acaba sizin shgm neden bu şirkete ayrıcalık yaptı dersiniz ? Best air'i ,TT air'i aylarca inleten SHGM maalesef konu WFC olunca mahkemede dedikleri gibi bizim uçuşları durdurma yetkimiz yok diyebilecek mantık ile WFC a ayrıcalık tanınmaya devam etmiş şimdi sorgulayın bakalım neden bu ayrıcalık ???????
  • SMS sisteminin ilk dersinde bir kazayı hazırlayan bir sürü neden ve faktörler vardır der, pek soruyorum size uçakta FMS datasında daha ist ve ipt bile yok.Bırak sıd ve star'ı,üretici firma nokta yaratarak alçalma yapılamaz diye talimatı var.Fms'e daha siz Align ederken bile referans meydanı bile data base de var olan başka meydan koymak zorundasınız peki pist içinde TOGA ya basınca IRS uçagı referans meydana götürmezmi ? hadi bunuda geçelim şirketin Genel müdürü ufacık FMS data yüklemesi için gerekli parayı ne yapmış ? Kendine lüks villa alarak iç etmiş sonra gelmiş pilot hatalı diyor..geçiniz ya geçiniz...
Isparta’da düşen uçakla ilgili davaya devam edildi. Duruşmaya, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görevli öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve pilotların asli kusurlu olduğunu gösteren bilirkişi raporu damga vurdu. Duruşmada hem yolcu yakını avukatları hem de bazı sanıkların avukatları bilirkişi raporunu yetersiz olduğu konusunda görüş belirterek bilirkişi görevlendirilmesini istedi. Bunun üzerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) havacılık konusunda uzman 3, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1 ve tarafsız olması açısandan Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden lisansını almayan yurtdışında görev yapan bir Türk pilottan oluşan yeni bilirkişi heyetinin rapor hazırlaması kararlaştırıldı. Bu pilotun tespiti için ise Talpa görevlendirilecek.

Müşteki avukatlarından Süreyya Yiğitbaşı 14 duruşma geçmesine rağmen kazayla ilgili hâla tam anlamıyla bilgi sahibi olunamadığını belirterek, kazanın simülatör aracılığıyla canlandırılmasını talep etti. Müşteki ve bazı sanık avukatları da bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu dile getirdi.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 3'ü Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden havacı, 1'i Ankara Üniversitesi'nden hukukçu, 1'i de pilot olan 5 kişilik yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına, simülatör talebinin ara celsede değerlendirilmesine ve bir sonraki duruşmanın 4 Temmuz 2012 tarihinde yapılmasına karar verdi.

Avukat Şehnaz Doğan Yüzer, mahkeme heyetinin yeni bilirkişi tayininin isabetli bir karar olduğunu ifade ederek hazırlanmış raporun kabul edilir bir yanı olmadığını açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüzer, şöyle konuştu: "İnşallah bu raporda kazanın aydınlatılacağını umuyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını inceleyen denetleme kurulunun raporunda da Word Focus ve Atlas Jet'in Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yeterince denetlenmediği belirtilmişti. Biz bu raporu da mahkemeye sunduk. İnşallah herkesin vicdanını rahatlatan, objektif bir rapor alınacağını umuyoruz. En kolayı pilotları suçlamak, yolcular kullanmadığına göre uçağı pilotları suçlamak."
ISPARTA DAVASINDA İLGİNÇ TALEP

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 12 yıl önce
emin ol kardeşim eger ben bu işi biliyorsam ve Allahın ilahi adaleti varsa PİLOTAJ demiyecek.sen de bunu bir kenara yaz.Bende pilotum ve pilotaj olmadıgını bal gibide herkes biliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok değerli hocam sizi çok iyi anlıyoruz. Tabiki acınız büyük. Allah size ve tüm ailenize sabır ve metanet versin. Bu kazada hayatını kayıp eden oğlunuza Allah rahmet etsin. Nur içerisinde yatsın. Davaları başından beri izliyorsanız görmeniz gerekir ki bu davadan nemalanmak için olmadık işler çevirenler de var. Sapı samanı bir birine karıştırdılar. Bu davada öyle bir haber kirliliği yaratıldı ki bu dava yıllarca sürecek ve hiç bir sonuç alınamadan da kapanacak. Çünkü bu davada suçlularla suçsuzlar birbirine karıştı ve herkes kendini savunmak zorunda kaldı. Bilerek bir karmaşa yaratıldı ve artık kim nereden ne kapabilirse ne kadar nemalanabilirse bu kaza bir çok kişiye iş ve aş imkanı sağladı. Yüz farklı rapor yazılsa hepisi pilotaj diyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben bu kazada 27 yaşındaki oğlumu kaybettim. İçim yanıyor ve bugüne kadar tüm duruşmalara katılarak suçluları bulmaya çalışıyoruz. O çok ismi geçen Av. Şehnaz Hanım da benim oğlum Berkol' umun halası. Biz can derdindeyiz mal değil. Bugüne kadar tek kuruş tazminat da almadık. Alırsak da zaten oğlum adına bir vakıf kurup kültür merkezi ve kütüphane yapacağım. 450 bin TL alıp da hala çığırtkanlık yaptığını iddia ettiğiniz kişiyi de merak ediyorum. Kimlerle beraber olduğumu bilmek isteri.Yorum yazan zat-ı muhteremlerden ricam ne olur beni arayın ve bildiklerinizi benimle paylaşın. İsminiz bende kalacak şekilde bana bilgi ve belge verin. Bana ulaşmanız çok kolay. İnternete girin "Prof. Dr. Nevzat Doğan" yazın bana ulaşacak bilgilere ulaşırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir pilot, bilerek ucagi dusurse bile, havacilik kulturunde tek suclu `pilot` asla degildir.Buna yapmaya zorlayan nedenler ve bu nedenlerin olusumuna sebep, kisi , olay, eksiklik, yanlislik v.s. mutlaka vardir.Dunyadaki tum sivil havacilik otoritelerini bu mahkemeye toplasaniz ve uzerinde tartisilan sekilde bir rapor yazdirsaniz bile, bu gercegi maalesef kimse degistiremez.Amac dogruyu bulmak ise, ne hatalardan kacilmalidir, ne de yasananlardan menfaat saglanmaya calisilmalidir.Kurumlari yasatan insanlardir ve varsa`bilincli` olarak bu insanlarin yaptigi yanlislardan oturu ceza sureci baslatilmali ancak bunlar kurumlara mal edilmemelidir.http://www.atlasaviation.com/AviationLibrary/FundamentalHumanFactorsConcepts/Fundam3.gif

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Allah siz ve sizin gibileri ıslah etsin..hala daha utanmadan piyasada magdur rolleri ile dolaşabiliyorsunuz..ama Siz Allahı tanımasanızda o size hak ettiginizi verecek bu kaza sanıklarını yazan şahsın ne yakını öldü ne de para aldı edepsizler herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz eger biraz sizde vicdan olsa ama ne gezer hala daha pişkin pişkin burdan laf yetiştiriyor ve o uçagı neden düşürdügünüzü beyan ediyorsunuz ..peki sorarım szie AKM yi 13.11.2007 de Airtex e registır ettirip gövde sigortasından kaç para siz aldınız ? yaaa herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz edep ya edep..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Galiba bu kazadan en çok nemalanan en çok menfaat sağlayanların sesi daha yüksek çıkıyor. En çokta Sigortadan aldığı 450 bin TL' yi har vurup harman savuranlar bağırıp çağırıyor. Yedi yorumu peş peşe yazan zatı muhterem biz seni de iyi tanıyoruz. Bu kazada ölen o yakının var ya o ölmeseydi sen onu tanımıyordun bile en son ne zaman görüştünüz. Hani meşhur bir söz varya Hz İsayı taımıyorsun, Hz Musayı tanımıyorsun ama Hz Muhammette seni tanımıyor ne olacak şimdi. Onlarca döküman bu kazanın pilot hatasından kaynaklandığını açık net ortaya koyuyor sen hala parmaklarınla hesap yapıyorsun o şunu aldı o bunu sattı o şunu dedi. Unutma ki sigorta bir kez para ödüyor hiç bir sigorta her bağırana ve bağırdıkça para ödemiyor. Aldığınla yetineceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Son olarak kim ne derse desin adam gibi kaza kırım raporunu okuyan herkes bu 57 kişinin bile bile öldürüldügünü görebilir illa metin şentürk gibi kör olmasına gerek yok.A.Ksen istedigin kadar villayı hülleli boşanma ile karına versende bu mutlaka ortaya çıkacak, senin bütün pilotları tehdit ettigini cümle alem biliyor mutlaka birisi çıkıp konuşacak işte o zaman ne diyeceksin bakalım hala pilotaj diyebilecekmisin bakalım ;) SHGM de zaten kendi suçunu bildigi için dokunulmazlık zırhı giymek için apar topar hemen milletvekili adayı oldu..İşte Allah adamın ayagına böyle dolar..Bana bu sanık SHGM haricinde başka bir SHGM gösteremezsiniz Range ROVER jeep e binen devlet memuru maaşı ile..anlat sen anlat biz kaledeyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gazetelerde bir sürü haber var, SHGM nin arazi zengini oldugu, SHGM nin avukatına tacizde bulundugu ...WFc un Genel Müdürü ise daha 3 gün öncesinde pantolon alacak parası yok iken bir anda lüks villa sahibi oluveriyor ,zaten Atlasjet in Genel müdürü Bakırköy adliyesinde Atlasjet ile davalık ? ama uçaklarda arıza durumunda teknik not yazmıs '' arıza elirse HOLD 'a alınacak '' diye şirket sahipleri şirkete 8 milyon euro aktardık diyor ama uçaklarda en ufak bir arıza giderme için para harcaması yok ,ondan al öbürüne tak ama şirket yönetimi maaşallah Allah yürü ya kulum demiş yürümüşler..plot parasını maaşını alamıyor ama Genel müdür villa alıyor..Daha diyecek bir şey kaldımı sonra pilot suçlu..yazık ya yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki soruyorum size kazadan 1 ay önce SHGM şirketi denetlemiş, 60 tane bulgu var süre vermiş uçak düşmüş ve SHGM yine denetlemiş ve 60 bulgudan 18 tanesi giderilememiş buna ilave yine 10 tane daha bulgu gelmiş üstüne ve 2920 sayılı kanun çok net yazmasına ragmen bu şirkete ilave yine süre verilmiş kaza oldugu halde peki acaba sizin shgm neden bu şirkete ayrıcalık yaptı dersiniz ? Best air'i ,TT air'i aylarca inleten SHGM maalesef konu WFC olunca mahkemede dedikleri gibi bizim uçuşları durdurma yetkimiz yok diyebilecek mantık ile WFC a ayrıcalık tanınmaya devam etmiş şimdi sorgulayın bakalım neden bu ayrıcalık ???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SMS sisteminin ilk dersinde bir kazayı hazırlayan bir sürü neden ve faktörler vardır der, pek soruyorum size uçakta FMS datasında daha ist ve ipt bile yok.Bırak sıd ve star'ı,üretici firma nokta yaratarak alçalma yapılamaz diye talimatı var.Fms'e daha siz Align ederken bile referans meydanı bile data base de var olan başka meydan koymak zorundasınız peki pist içinde TOGA ya basınca IRS uçagı referans meydana götürmezmi ? hadi bunuda geçelim şirketin Genel müdürü ufacık FMS data yüklemesi için gerekli parayı ne yapmış ? Kendine lüks villa alarak iç etmiş sonra gelmiş pilot hatalı diyor..geçiniz ya geçiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000