28 Şubat 2013, Perşembe 09:50:39

HAVALİMANI ŞEHRE YAKIN OLURSA BÖYLE OLUR!

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, uçaklara doğru tutulan lazer ışınlarının temel sebebinin havalimanlarının şehre yakın yerde konuşlandırılması olduğunu söyledi.
  • amma ağladınız yaa..sanki bir sizin sıkıntınız bu...işiniz gücünüz reklam ..geçin bu ayakları
  • O mesafeden korluge sebep olmaz, Gardaslar... Yoksa silah olarak kullanilirdi, seminerlerde tahta cubuk yerine kullaniliyor.
  • Kaptanım sonuna kadar haklısınız.Keşke halkımız bilinçlense de böyle olaylar yaşamasak..
  • türk havacılık sektörünün en büyük sıkıntısı, kanayan yarasına bir dedikleri için tebrik ederim. eğer uçaklara lazer tutulmaz ise aydınlık günler bizi bekliyor. ha kendi type rating'ini parasıyla almasına karşın yıllardır işsiz gezen pilotlar, aylardır kontole girmeyi bekleyip mezun olamayan uçuş okulu öğrencileri, bu kadar türk açıktayken ülkede cirit atan yabancı pilotlar gibi küçük detaylar zaten kolayca çözülür, onları kafaya takmayın.
  • Bir kisi bir laserle yeter, sehre ne gerek. Los Angeles'e inmek icin ucaklar yirmi dakika, yarim saat kadar sehrin uzerinde uctugu oluyor. Ucaklara tabancada Laser'de sikiyorlar.
  • Şehir içi veya dışı ne alaka? Sorumluyu yakalayıp cezalandırmak yerine 3. havalimanı için bahane mi şimdi bu?
  • İssiz turk pilota daha fazla egilmenizi bekliyoruz eger bugun yanimizda olmazsaniz yarin ise girince suratiniza bakmayiz.
  • Iyide guzel kardesim hukuk malesef boyle calismiyor. Delil ve ispat gibi kavramlar gerekiyor. Sahit, kamera kaydi vs bilmem ne olmadan onune geleni kolundan tutup hapse atamazsin. Birazda siz kodamanlarin tekamul etmesi gerekiyor bu konuda. Pilot diyecek ki restoranlarin icinden lazer tutuyorlar. Polis gidip ilk buldugunu tutup getirecek mahkemeye cikarilacak sonra hapse. Olmaz oyle sey. Ahmedi Nejad cumhuriyetinde olur. Meydanda bir vince baglayip sallandirirlar isterlerse. Bende pilotum, bende bu magandalardan nefret ediyorum ama cozum bu degil. Akilli laf edelim biraz.
  • uçaklara lazarden koruma gözlükleri konulsun
  • beni hiç etkilediğini görmedim. Ancak hoş bi şe değil tabii

Son günlerde yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında maruz kalınan lazer ışınları uçuş emniyetini olumsuz etkiliyor. Özellikle kokpite doğru pilotları hedef alan lazer ışınları iniş ve kalkış sırasında büyük tehlikeler oluşturuyor. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalara da bulunan TALPA Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, uçağa doğru tutulan lazerlerin iniş kalkış sırasında pilotların geçici körlük yaşamasına sebep olduğunu belirtti.

Mantı, “Bu tür lazerler uçuş emniyetini direkt etkilemektedir. Dünyada Amerika ve Avustralya’da bu tip olaylarda polis müdahale etmekte ve büyük hapis cezaları verilmektedir” diye konuştu. Türkiye’de uçuş güvenliğini olumsuz etkileyen lazerlerin yeni yeni gündeme geldiğini belirten Mantı şunları söyledi:

“Türkiye’de bu konuyla ilgili basından takip ettiğimiz birkaç olay var. Bence buna da etken havalimanlarının şehirlerin yakınında konuşlanmasıdır. Bu lazer silahlarının bilinçsiz kişilere verilmesi ve bilinçsiz kişiler tarafından kullanılmasıdır. Hatta bu lazerler iniş kalkış halinde pilotların geçici körlüğüne bile neden olabilir” şeklinde konuştu. Lazer ışınlarına maruz kalan pilotların hemen durumu kuleye bildirmelerini isteyen Mantı, kuleden de güvenlik güçlerine haber verildiğini ifade etti.

HAVALİMANI ŞEHRE YAKIN OLURSA BÖYLE OLUR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

trim ~ 11 yıl önce
amma ağladınız yaa..sanki bir sizin sıkıntınız bu...işiniz gücünüz reklam ..geçin bu ayakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O mesafeden ~ 11 yıl önce
O mesafeden korluge sebep olmaz, Gardaslar... Yoksa silah olarak kullanilirdi, seminerlerde tahta cubuk yerine kullaniliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sept738 ~ 11 yıl önce
Kaptanım sonuna kadar haklısınız.Keşke halkımız bilinçlense de böyle olaylar yaşamasak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler talpa ~ 11 yıl önce
türk havacılık sektörünün en büyük sıkıntısı, kanayan yarasına bir dedikleri için tebrik ederim. eğer uçaklara lazer tutulmaz ise aydınlık günler bizi bekliyor. ha kendi type rating'ini parasıyla almasına karşın yıllardır işsiz gezen pilotlar, aylardır kontole girmeyi bekleyip mezun olamayan uçuş okulu öğrencileri, bu kadar türk açıktayken ülkede cirit atan yabancı pilotlar gibi küçük detaylar zaten kolayca çözülür, onları kafaya takmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalik ~ 11 yıl önce
Bir kisi bir laserle yeter, sehre ne gerek. Los Angeles'e inmek icin ucaklar yirmi dakika, yarim saat kadar sehrin uzerinde uctugu oluyor. Ucaklara tabancada Laser'de sikiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Şehir içi veya dışı ne alaka? Sorumluyu yakalayıp cezalandırmak yerine 3. havalimanı için bahane mi şimdi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hpm ~ 11 yıl önce
ne ictin arkadas sen ya :) yorumlarin cok komik
Talpa ~ 11 yıl önce
İssiz turk pilota daha fazla egilmenizi bekliyoruz eger bugun yanimizda olmazsaniz yarin ise girince suratiniza bakmayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
issiz pilot ~ 11 yıl önce
issizim lazer tutsalarda ucarim abiler. N'olur benide pilot yapin, n'olur ama n'olur :)
cezasi hapis? ~ 11 yıl önce
Iyide guzel kardesim hukuk malesef boyle calismiyor. Delil ve ispat gibi kavramlar gerekiyor. Sahit, kamera kaydi vs bilmem ne olmadan onune geleni kolundan tutup hapse atamazsin. Birazda siz kodamanlarin tekamul etmesi gerekiyor bu konuda. Pilot diyecek ki restoranlarin icinden lazer tutuyorlar. Polis gidip ilk buldugunu tutup getirecek mahkemeye cikarilacak sonra hapse. Olmaz oyle sey. Ahmedi Nejad cumhuriyetinde olur. Meydanda bir vince baglayip sallandirirlar isterlerse. Bende pilotum, bende bu magandalardan nefret ediyorum ama cozum bu degil. Akilli laf edelim biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Atarsın kardeşim atarsın. Delil oluşturmaktan kolay ne var? Hapisaneler isimsiz imzasız ihbar mektuplarıyla, gizli tanık diye kendisiyle anlaşılıp kullanılan katik, tecavüzcü, hırsız, yolsuz tanıklığı ile tutuklananlarla dolu, bunu unutmayalım. Ahmedinecad cumhuriyetine gidene kadar dönüp kendimize bakalım.
hpm ~ 11 yıl önce
aynı şeyi söylüyorsun farkında bile değilsin. Maksat sataşmak olsun?
aa aa ~ 11 yıl önce
uçaklara lazarden koruma gözlükleri konulsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain ~ 11 yıl önce
beni hiç etkilediğini görmedim. Ancak hoş bi şe değil tabii

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000