02 Haziran 2010, Çarşamba 11:47:32

"HAVACILIKTA SORUNLAR ARTABİLİR!"

Deneyimli ve tarafsız havacıların oluşturduğu bir çalışma grubu olan Türkiye Sivil Havacılık Akademisi, geçtiğimiz pazartesi günü TALPA Genel Merkezi'nde toplandı.
  • Hava iş de çalıştın!THY seni ş den çıkardı.Pegasus da işe girdin.Pegasus da iş e başlaman söz konusu oldu Hava İŞ ve üyelerinin ve yönetiminin senin idençıkarılmana koyacağı eylemliliği bozdun.Bu bozduğun eylem senden sonra sendikada öncü çalışan arkadaşlarımızın iş den çıkarılmaları hususunda elini rahatlattı.İstanbul hatırası ir resim var haber e dair.Sevgili Sefa ve sen.Aklıma bir şarkı geldi ilk okul sıralarından.'Oynaya oynaya gein çocuklar'Ancakhaber başlığına katılıyorum.Sen ahadır ve sen gibi ihtiraslarına gönüllü birliktelikleri feda edenbilecek şahsi ve bencileyin yaşayanlar.Sadece Havacılık değil Allah sen ve enzerlerinden Cümlemizizn ortak alanlarını korusun.Harikair fotoğraf.
  • SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİNDEN KORKTUKLARI İÇİN BOŞ ELEŞTİRİ YAPAN ARKADAŞLAR, LÜFFEN KORKMAYIN. ONLARIN ÇALIŞMALARI VE BİLDİRİLERİ, HERKESİN ODUĞU GİBİ SİZLERİN DE UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ VE EMNİYETİNİ SAĞLAMAYA KATKIDA BULUNMASI İÇİNDİR. TEK AMAÇLARI HİÇBİR KİŞİ VE KURULUŞLARLA MENFAAT VE ÇIKAR İLİŞKİSİNE GİRMEDEN HAVACILIK SİSTEMİNDE OLUŞAN ARIZALARI, YANLIŞLARI VE EKSİKLİKLERİ TESPİT ETMEK VE KAMUOYUYLA PAYLAŞMAKTIR.
  • SIVIL HAVACILIK AKADEMİSİ İŞİNİ DOĞRUDÜRÜST YAPMAYAN HAVACILIK SİRKET VE OTORİTELERİNİ REKLAMLARININ KESİLMESİ VEYA IŞTEN ATILMA KORKUSU DUYMADAN YAPICI BİR ŞEKİLDE ELEŞTİREN VE UÇUŞ EMNİYETİ SORUNLARINA CÖZÜMLER SUNAN BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR KURULUŞTUR.
  • SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ, BİR ŞEKİLDE MENFAAT VE ÇIKARLARINA TERS DÜŞMESİ KORKUSUYLA SESİNİ ÇIKARTMAYAN SİVİL HAVACILIK ÖRGÜTLERİNİN DIŞINDA, TAMAMEN BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞARAK, İLGİLİLERİ VE YETKİLİLERİ KAMU OYU ADINA UYARMASI VE BUNU DEKLERE ETMESİ UÇUŞ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ ADINA ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞMEDİR. KEŞKE DİĞER MESLEKİ SİVİL HAVACILIK ÖRGÜTLERİ DE AYNI ŞEYLERİ YAPSALAR DA SİVİL HAVACILIĞIMIZIN HER DALINDAKİ YANLIŞLIKLAR DAHA DA AZALSA, KAZALAR DA TAMAMEN MİNİMİZE OLSA.
  • siz ne iş yaparsınız kuzum?
  • Türkiye Sivil Havacılık Akedemisi.İlk bildirgelerinde Pilot akademisi olduklarını lanse ettiler.Eeee nede olsa TALPA çatısı altında toplandılar ya.Havacılıktaki tek sorunda pilot ve onların sorunları ya.Bırakın bu boş işleri..
  • Aman içinizde gençler olmasın bunca yıl hep çözdünüz ya bundan sonrada siz çözersiniz ancak
  • Türk çalışma hayatının en büyük eksiklerinden biri de çok bilen adamların bir araya gelmek istememesi, geldiklerinde bilmişlik yarışına girmeleri, ortak bir iş çıkarmak adına birlikte çalışmaya yanaşmamalarıdır. Biriken bilgi kişiyle beraber mezara gömülmektedir. Oluşan o değerli bilginin bir havuzda toplanıp gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak zemin sermaya sahiplerince devletin önderliğinde olur. Tabi en nihayeyinde halklar hakettikleri gibi muamele görürler. Uyanacağız, yapacağız ama illaki bir müsibetten sonra... Bu da o bin nasihatten biri sadece...
  • "Deneyimli(!) ve tarafsız(!)"... Tabi yersen...

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Genel Merkezi'nde toplanan Türkiye Sivil Havacılık Akademisi, sorunlara bilimsel verileri referans alarak, ulusal ve uluslararası sivil havacılık kuralları çerçevesinde çözüm önerileri üretmeyi amaçlıyor.

Uçuş emniyetine olumlu katkı sunma ve havacılık kazalarını minimize etme misyonu doğrultusunda hazırladığı önerileri yetkililere iletirken, kamuoyuyla da paylaşmayı görev sayan Akademi,  hâlen güncelliğini koruyan Isparta, Amsterdam ve son Tarsus eğitim uçuşu kazaları bağlamında, havacılığımızın risk oluşturan öncelikli konularını inceledi...

İşte Türkiye Sivil Havacılık Akademisi tarafından düzenlenen son toplantının ardından sunulan o sonuç bildirisi:

*Hızlı ve kontrolsüz büyüyen sivil havacılığımız, (adeta beden hızla büyürken aklın geride kalması benzeri) altyapı sorunları içindedir. Büyüme hızıyla doğru orantılı artan nitelikli uçuş, teknik ve yer elemanı eksikliği, kaliteyi ve standartları aşağı çekmiştir. (Bkz: Amsterdam Kaza Raporu; sayfa 59, parag.3) 

*Özellikle uçuş ekibi eğitimlerinde maliyeti düşürme adına özensiz, uzman denetiminden yoksun, aceleci yaklaşımlar dikkat çekmektedir. Kurumsallaşmış ve kendilerini kanıtlamış okulları tenzih ederek ifade ederiz ki, havacılığın her dalında yetişmiş eleman eksikliği, uçuş emniyeti yönünden çok ciddi bir risk unsurudur.
 
*Önümüzdeki yoğun yaz operasyonlarında kalifiye eleman eksikliğine bağlı sorunlar artacak; hattâ uçuş görev sürelerinin aşılması ve yetersiz denetimler nedeniyle katlanacak gibi görünmektedir.
 
*Artan pilot ihtiyacının yabancı kaynaklardan temini, ciddi CRM sorunlarına zemin hazırlamaktadır. Önceden plânlama eksikliği yüzünden ulusal kaynakların bu konuda yetersiz kalması ve artan yabancı pilot istihdamı, temel sorunların başında gelmektedir.

*Bütün bu sorunların köklü çözümü için örnekleri Avrupa ve Amerika'da görülen  (ICAO Annex-13 ve Euro Directive 94/56) bağımsız ve uzmanlardan oluşan bir kaza kırım inceleme kuruluşunun ve özerk bir denetim mekanizmasının bir an önce teşkili gerekmektedir.

Ülkemizde sivil havacılığımızın sorunlarına objektif yaklaşan bağımsız kurumların eksikliği somut bir gerçektir. Sivil Havacılık Akademisi, her türlü kişisel çıkar kaygılarından arınmış bir inisiyatif olarak çalışmalarını sürdürecek ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

"HAVACILIKTA SORUNLAR ARTABİLİR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hava iş de çalıştın!THY seni ş den çıkardı.Pegasus da işe girdin.Pegasus da iş e başlaman söz konusu oldu Hava İŞ ve üyelerinin ve yönetiminin senin idençıkarılmana koyacağı eylemliliği bozdun.Bu bozduğun eylem senden sonra sendikada öncü çalışan arkadaşlarımızın iş den çıkarılmaları hususunda elini rahatlattı.İstanbul hatırası ir resim var haber e dair.Sevgili Sefa ve sen.Aklıma bir şarkı geldi ilk okul sıralarından.'Oynaya oynaya gein çocuklar'Ancakhaber başlığına katılıyorum.Sen ahadır ve sen gibi ihtiraslarına gönüllü birliktelikleri feda edenbilecek şahsi ve bencileyin yaşayanlar.Sadece Havacılık değil Allah sen ve enzerlerinden Cümlemizizn ortak alanlarını korusun.Harikair fotoğraf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİNDEN KORKTUKLARI İÇİN BOŞ ELEŞTİRİ YAPAN ARKADAŞLAR, LÜFFEN KORKMAYIN. ONLARIN ÇALIŞMALARI VE BİLDİRİLERİ, HERKESİN ODUĞU GİBİ SİZLERİN DE UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ VE EMNİYETİNİ SAĞLAMAYA KATKIDA BULUNMASI İÇİNDİR. TEK AMAÇLARI HİÇBİR KİŞİ VE KURULUŞLARLA MENFAAT VE ÇIKAR İLİŞKİSİNE GİRMEDEN HAVACILIK SİSTEMİNDE OLUŞAN ARIZALARI, YANLIŞLARI VE EKSİKLİKLERİ TESPİT ETMEK VE KAMUOYUYLA PAYLAŞMAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SIVIL HAVACILIK AKADEMİSİ İŞİNİ DOĞRUDÜRÜST YAPMAYAN HAVACILIK SİRKET VE OTORİTELERİNİ REKLAMLARININ KESİLMESİ VEYA IŞTEN ATILMA KORKUSU DUYMADAN YAPICI BİR ŞEKİLDE ELEŞTİREN VE UÇUŞ EMNİYETİ SORUNLARINA CÖZÜMLER SUNAN BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR KURULUŞTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİVİL HAVACILIK AKADEMİSİ, BİR ŞEKİLDE MENFAAT VE ÇIKARLARINA TERS DÜŞMESİ KORKUSUYLA SESİNİ ÇIKARTMAYAN SİVİL HAVACILIK ÖRGÜTLERİNİN DIŞINDA, TAMAMEN BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞARAK, İLGİLİLERİ VE YETKİLİLERİ KAMU OYU ADINA UYARMASI VE BUNU DEKLERE ETMESİ UÇUŞ EMNİYETİ VE GÜVENLİĞİ ADINA ÇOK BÜYÜK BİR GELİŞMEDİR. KEŞKE DİĞER MESLEKİ SİVİL HAVACILIK ÖRGÜTLERİ DE AYNI ŞEYLERİ YAPSALAR DA SİVİL HAVACILIĞIMIZIN HER DALINDAKİ YANLIŞLIKLAR DAHA DA AZALSA, KAZALAR DA TAMAMEN MİNİMİZE OLSA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz ne iş yaparsınız kuzum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye Sivil Havacılık Akedemisi.İlk bildirgelerinde Pilot akademisi olduklarını lanse ettiler.Eeee nede olsa TALPA çatısı altında toplandılar ya.Havacılıktaki tek sorunda pilot ve onların sorunları ya.Bırakın bu boş işleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aman içinizde gençler olmasın bunca yıl hep çözdünüz ya bundan sonrada siz çözersiniz ancak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk çalışma hayatının en büyük eksiklerinden biri de çok bilen adamların bir araya gelmek istememesi, geldiklerinde bilmişlik yarışına girmeleri, ortak bir iş çıkarmak adına birlikte çalışmaya yanaşmamalarıdır. Biriken bilgi kişiyle beraber mezara gömülmektedir. Oluşan o değerli bilginin bir havuzda toplanıp gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak zemin sermaya sahiplerince devletin önderliğinde olur. Tabi en nihayeyinde halklar hakettikleri gibi muamele görürler. Uyanacağız, yapacağız ama illaki bir müsibetten sonra... Bu da o bin nasihatten biri sadece...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Deneyimli(!) ve tarafsız(!)"... Tabi yersen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000