07 Eylül 2009, Pazartesi 08:47:42

Havacılar "Fly to Troy" organizasyonunda buluştu

İstanbul Havacılık Kulübü’nün organizasyonu ile düzenlenen “Fly to Troy” isimli etkinlik kapsamında 7 ülkeden 36 uçakla 140 kişi Çanakkale’ye geldi.
  • Göklerdeki Kanat Dostlarımızın ve organizasyonumuzu destekleyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Troya Fly In'in başarısı Genel Havacılık camiasında moral dopingi etkisi yaratmış, şevkimizi arttırmıştır. Havacılık etkinliklerimiz önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir. Sayılardan daha çok niteliğin önemli olduğu bu tür organizasyonlara uçuş okulu, kulüp, bağımsız pilotlar ve resmi kurumlar davet edilmektedir ve edilecektir. Teşekkürler, Turgut Kulaçoğlu, İHK YK Başkanı
  • laleli yani isminin tuncer oldugunu ögrendik artik yine lafebeligine baslamisin. Desifre olmak yetmedimi sana ?
  • Sizin gibi orumcek kafali insanlar , insanlarin islerinden guclerinden zaman ayirarak yaptiklari boyle guzel bir eglenceye kulp bulurlar.. Emegi gecen herkese tebrikler
  • maalesef yalan builgi vermek adet oldu bu tur etkinliklerde.. Orada sadece 41 tane pilot vardi. bu tur bir yalana gerek yok. Ayrica ramazanda icki icilmesi hic hos olmadi.
  • "Ne biçim adam" olduğumuzu merak eden arkadaş ilginç bir noktaya da temas etmiş. Katılımcı "hatun"ların çokluğu ve "hoş"luğunu kendisi söylemese farketmeyecektik, sağolsun. Eee, "dervişin fikri neyse zikri de o" imiş. Truva'da o kadar "Aşil" tendonu görünce, kafa da az "kıyak"sa, "Amannn sahurlar olmasın" nâraları yeri göğü inletmiştir heralde... :)
  • Türk sportif havacılığı adına mükemmel bir faaliyetti. Düşünen, çalışan, emeği geçen herkese gökler dolusu teşekkürler. Herzaman olduğu gibi cahiller olaylar ve kişilerde uğraşır, akıllılar ise fikirleri tartışır.
  • İHK nın bu süper faaliyetine uçuş okulları neden destek vermediki ? Acaba davet mi edilmediler ? Okullardan sadece Tarkim'i ve öğrencilerini gördük. Diğer okullar İHK ya küs mü acaba yoksa kendileri alternatif parti mi yapacak :)
  • Ulkemizin kucuk bir havaalaninda bu kadar cok genel havacilik ucagini ve ilgilileri gormek muhtesem guzel idi. Ferhat beyin ciftliginde verdigi kokteyl, muhabbetler ve kaynasma cok cok guzel idi. Insallah artarak devam eder ancak ne THK nin ne de SHGM nin burada olmamasi cok uzucu. Bu arada kendisine dert edenler bilsinler o masalarda oruc tutanlarda vardi icki icenlerde ama hic kimse kimin ne ictigine yedigine bakmadi sirf HAVACILIK MUHABBETI edildi.
  • IHK taktir edilmesi gereken ve esasında THK nun yapması gereken bir iş yapmıştır, SHGM bile büyük bir ayıp ederek bu organizasyona gelmemiştir. Adamlar kendi imkanları ile 40 tane yabancı uçağı, 140 tane misafiri ağırlamıştır siz bunlara bakmadan neler konuşuyorsunuz. Size ne kardeşim kimin ne içtiğinden şu örümcek ağı tutmuş kafa yapınız değişeceğine aksine daha çok sizin gibiler artmaya başladı ya hayır olsun bu memleketin sonu. Eminim içki konusunda yorum yapanların çoğu fotolara bakıp oooo ne hatunlar gelmiş demiştir ORUÇ ORUÇ. Siz sonuca bakın sonuca. Bravo IHK
  • her koyun kendi bacagindan asilir. Oyle olduguna gore isteyen icer isteyen icmez. Milletin ustunde baski kurmayin.

Sabah erken saatlerden itibaren belirli aralıklarla Çanakkale Havaalanı’na inmeye başlayan uçaklar, yetkililerin direktifleri doğrultusunda alanda belirli yerlere çekildi.

İstanbul havacılık kulübü eski başkanı Ferhat Tigrel’in düzenlediği etkinliğe İstanbul Havacılık Kulubü Başkanı Turgut Kulaçoğlu, Havacılık Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, TALPA Genel Başkanı Ali Ziya Yılmaz ve Altın Kanatlar Derneği Başkanı Oben Oğultarhan’ın yanı sıra pek çok davetli katıldı.

Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Havacılık Kulübü Başkanı Turgut Kulaçoğlu, “Fly to Troy” adını verdikleri etkinliğin önemine değinerek, “Bu etkinliğimize Türkiye, Yunanistan, Polonya, İsrail, İngiltere, Portekiz ve Bulgaristan’dan 36 uçakla 140 amatör pilot katılıyor. Uluslararası pilotların bir araya gelerek tanışıp kaynaşmasını hedefleyen etkinlik kapsamında, Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerleri de gezilecek. 7 ülkeden toplam 140 amatör pilot, önce Troia antik kentini gezecek, ardından Bozcaada’ya geçerek burada gerçekleştirilecek Bağbozumu Festivali’ne katılacak. Katılımcılar pazar günü ülkelerine geri dönecek” dedi.

Öte yandan 7 ülkeden Çanakkale’ye gelen yabancı pilotlar ise etkinliğe katılmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Çoğumuz Çanakkale’ye ilk kez geliyoruz. Burada böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok güzel. Amatör pilotlar olarak burada bir arada bulunmamız bizleri oldukça sevindirdi” dedi.

İstanbul’da yaşayan ve uçaklara karşı ilgisi olan işadamı Ferhat Tigrel’in Bozcaada’da satın aldığı 75 dönümlük arazi üzerine yaptığı çim piste de dikkat çeken amatör pilotlar, “Bu etkinlik bir bakıma Ferhat Bey’in katkıları ile oldu. Kendisine de bu sebeple teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale'deki karnavalı andıran buluşmadan görüntüler bu akşam saat 20:00'de Airport TV Ana Haber'de...

Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale

Çanakkale

Havacılar "Fly to Troy" organizasyonunda buluştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 15 yıl önce
Göklerdeki Kanat Dostlarımızın ve organizasyonumuzu destekleyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Troya Fly In'in başarısı Genel Havacılık camiasında moral dopingi etkisi yaratmış, şevkimizi arttırmıştır. Havacılık etkinliklerimiz önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir. Sayılardan daha çok niteliğin önemli olduğu bu tür organizasyonlara uçuş okulu, kulüp, bağımsız pilotlar ve resmi kurumlar davet edilmektedir ve edilecektir. Teşekkürler, Turgut Kulaçoğlu, İHK YK Başkanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
laleli yani isminin tuncer oldugunu ögrendik artik yine lafebeligine baslamisin. Desifre olmak yetmedimi sana ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizin gibi orumcek kafali insanlar , insanlarin islerinden guclerinden zaman ayirarak yaptiklari boyle guzel bir eglenceye kulp bulurlar.. Emegi gecen herkese tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
maalesef yalan builgi vermek adet oldu bu tur etkinliklerde.. Orada sadece 41 tane pilot vardi. bu tur bir yalana gerek yok. Ayrica ramazanda icki icilmesi hic hos olmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Ne biçim adam" olduğumuzu merak eden arkadaş ilginç bir noktaya da temas etmiş. Katılımcı "hatun"ların çokluğu ve "hoş"luğunu kendisi söylemese farketmeyecektik, sağolsun. Eee, "dervişin fikri neyse zikri de o" imiş. Truva'da o kadar "Aşil" tendonu görünce, kafa da az "kıyak"sa, "Amannn sahurlar olmasın" nâraları yeri göğü inletmiştir heralde... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk sportif havacılığı adına mükemmel bir faaliyetti. Düşünen, çalışan, emeği geçen herkese gökler dolusu teşekkürler. Herzaman olduğu gibi cahiller olaylar ve kişilerde uğraşır, akıllılar ise fikirleri tartışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İHK nın bu süper faaliyetine uçuş okulları neden destek vermediki ? Acaba davet mi edilmediler ? Okullardan sadece Tarkim'i ve öğrencilerini gördük. Diğer okullar İHK ya küs mü acaba yoksa kendileri alternatif parti mi yapacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ulkemizin kucuk bir havaalaninda bu kadar cok genel havacilik ucagini ve ilgilileri gormek muhtesem guzel idi. Ferhat beyin ciftliginde verdigi kokteyl, muhabbetler ve kaynasma cok cok guzel idi. Insallah artarak devam eder ancak ne THK nin ne de SHGM nin burada olmamasi cok uzucu. Bu arada kendisine dert edenler bilsinler o masalarda oruc tutanlarda vardi icki icenlerde ama hic kimse kimin ne ictigine yedigine bakmadi sirf HAVACILIK MUHABBETI edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
IHK taktir edilmesi gereken ve esasında THK nun yapması gereken bir iş yapmıştır, SHGM bile büyük bir ayıp ederek bu organizasyona gelmemiştir. Adamlar kendi imkanları ile 40 tane yabancı uçağı, 140 tane misafiri ağırlamıştır siz bunlara bakmadan neler konuşuyorsunuz. Size ne kardeşim kimin ne içtiğinden şu örümcek ağı tutmuş kafa yapınız değişeceğine aksine daha çok sizin gibiler artmaya başladı ya hayır olsun bu memleketin sonu. Eminim içki konusunda yorum yapanların çoğu fotolara bakıp oooo ne hatunlar gelmiş demiştir ORUÇ ORUÇ. Siz sonuca bakın sonuca. Bravo IHK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
her koyun kendi bacagindan asilir. Oyle olduguna gore isteyen icer isteyen icmez. Milletin ustunde baski kurmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000