15 Mayıs 2013, Çarşamba 01:03:36

FLAŞ GELİŞME... TALPA GREVE KATILMIYOR

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği Talpa, greve katılmama kararı aldı.
  • GREVE HAYIR DİYEN TASSA VE TALPA, GREV SÜRECİ SONA ERDİĞİNDE HEM VİCDANİ HEM İNSANİ OLARAK HEM DE ÜYELERİNE VE TEMSİL ETTİKLERİ MESLEKTAŞLARINA KARŞI DERHAL B PLANINI UYGULAMALIDIRLAR. MEVCUT YÖNETİMLERİNİN GÖREV BAŞI YAPAR YAPMAZ İLK HATTA TEK YAPMALARI GEREKEN ŞEY OLAN HAVAİŞ YASA TASARISINI YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMELİDİRLER. EĞER MESLEKTAŞLARININ HAKKINI KORUYAN TEK YASAL UYGULAMAYI İÇEREN TİS HAKKI KAYBINA KARŞI YAPILAN MÜCADELEYİ, DESTEKLEMEDİLERSE, BUNUN ALTERNATİFİNİ, DAHA İYİSİNİ KENDİLERİ YAPMAK ZORUNDADIRLAR. HEM DE İŞBİRLİĞİNE, AĞIZ BİRLİĞİNE DEVAM EDEREK.
  • talpa mı sadece adı olan bos ınsanların toplandıgı yer...ayrılıyorum bu yuzden karekterlı sahsıyetlı ınsanların talpada ısı olmaz zaten
  • Alttaki yorumları okudum da ; Birisi birine Garson diyor bir diğeri de ona Şöför diyor , Ne saygı var ne sevgi .Birileri hakları için eylem yapıp haklarını iyileştirmeye çalışıyor diğeri bunu baltalamaya çalışlıyor . Bu mu Ekip ruhu ? İnsanın en azından Havacılığa saygısı olur. Nasıl bir meslek bu?
  • korkarlar dedik, bir pilot olarak yazdık insanlar inanmadı.
  • ülkede diktatörlük kol geziyor. generaller amiraller içeri alınıyor. bu pilotlarmı çıkıp mertçe yönetime ucmuyoruz diyecek. buyukleri neyse bunlarda onlar işte.. uçuşlarda az aglamıyordunuz yıllık iznimi yediler cocogumun dogumunu göremedim sabah 3 de uyanmaktan bıktım vs vs.. artık 2 kat aglarsınız sendikasızsınız hayırlı olsun
  • Vay demek ki TALPA da AKça pakça kurum haline dönüşmüş de haberimiz olmamış.
  • TALPA'ya gelince: Cenaze anons merkezi gibi çalışmaktan başka, işlerle de uğraşıyorlarmış!!! Bu sayede haberimiz oldu. Vaktiyle ayar çekmişler, sayelerinde TAV otopark kartı alabilmiştik. Tabi TALPA'ya üye olmak koşuşuyla. Sıkıysa olma. Her neyse... Ey TALPA! Sen dernek olarak böyle bir karar alamazsın. Yönetim kurulu üyeleri veya bilmem ne heyeti olarak, sadece kişisel tercihinizi ortaya koyabilirsiniz. Ancak bunu TALPA daki kimliğinizle açıklayamazsınız. Açıklarsanız koskoca bir camiayı zan altında bırakırsınız. Üyelerinizi bazı şeylere zorlamış olursunuz. Karşılığında gelecek tepkilere ve açıkçası küfürlere, mesleğinizi ve üyelerinizi hedef etmiş olusunuz. Grev kararı doğrudur, değildir demiyorum. Ne greve git diyebilirsiniz,ne de gitme diyebilirsiniz diyorum. Ayrıca bu güne kadar hiç bir mesele, sorun hakkında karar almamış, almışsa dahi yayınlamamış (pilotlar günü balosu haricinde) TALPA'nın, böyle bir konuda karar alması gerçekten çok dokunaklı. Hayırlara vesile olur inşallah!?
  • İlave olarak, THY yönetimi de, bizleri maraba olarak görmekten vazgeçsin. Bu, malesef, bizim kültürümüzün parçası olmuş. Ben sana ekmek veriyorum, sen de bana nankörlük etmeyeceksin. Siz ekmek veriyorsanız, verebildiğiniz ekmeğin kaynağı biziz. Biz olmadan neyi kazanıp vereceksiniz. Burası sizden çok bizim. Burası bizim aşımız, işimiz, yuvamız. Bir çoğumuz evimizden çok burada ömür tüketiyoruz, kendi evlatlarımızdan çok, buraya vakit harcıyoruz. Her uçuş emniyeti dediğimizde, her onurlu ve insana yakışır çalışma şartları dediğimizde, bizlere nankör gözüyle bakmaktan vazgeçin. Biz sizin düşmanlarınız değiliz! Hele gözbebeğimiz, gurumuz THY'nin düşmanı hiç değiliz. Sadece, gurumuz THY'nin , rakibi olduğu dünya çapındaki şirketlerin, gerek işçi hakları, gerek çalışma şartları ve standartları ile de yarışmasını arzu ediyoruz, biz çalışanlara değer verilmesini ve bunun somut verilerini (para kastetmedim,anladınız umarım) görmek istiyoruz.Artık bunun farkına varın lütfen.
  • Ne THY yönetiminin, nede sendikanın bu inatlaşmasını doğru bulmuyorum. Olan sadece çalışanlara oluyor. Arkadaşlar bu şirket onların değil, bizim! Onların tuzu kuru. Onların hayatlarını sürdürebilmeleri için bu işe ihtiyaçları yok! Bizim babalarımız fabrikatör, müteahhit, siyasetçi falan değil. Hadi baba bana yeni bir iş bul diyemeyiz. THY yönetimindekilerin asli işleri bu değil. Her birinin kendi işleri var zaten. Burada bir temsil görevi üstleniyorlar. THY olmasa da onlar için kaygıya gerek yok. Sendika desen zaten bizim üzerimizden geçinen bir gurup insanın yıllar yılı çöreklendiği bir yer haline gelmiş durumda. Değişim yok, gelişme yok, hırtlığa tam gaz devam. Adına da onurlu mücadele takmışlar. Bir yasal hak olan "GREV"e dahi, üyelerini inandıramıyorsan, organize edemiyorsan, onların sindirilmelerini engellimiyorsan tabelandan başka neyin var? Bu saatten sonra olsan ne yazar olmasan ne?
  • İnsanlar layık olduğu gibi yönetilir, THY çalışanları da layık olduğu muameleyi görüyorlar. Hiç kimse şikayet etmesin....

Talpa'dan üyelere gönderilen mesajda, " Değerli üyelerimiz, grev konusunda yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak son dakikaya kadar yürüttüğümüz görüşmelerimiz neticesinde greve katılmama kararı aldı. Üyelerimizin uçuş emniyetinden taviz vermeden alacakları her türlü karara saygı duyarız."  denildi.

Öte yandan Airporthaber'e gelen bilgilere göre kabinde görev yapan kabin memurlarının önemli bir bölümünün greve katılmama eğiliminde oldukları kaydedliyor.

Airporthaber.com

FLAŞ GELİŞME... TALPA GREVE KATILMIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (267)

borçlular ~ 11 yıl önce
GREVE HAYIR DİYEN TASSA VE TALPA, GREV SÜRECİ SONA ERDİĞİNDE HEM VİCDANİ HEM İNSANİ OLARAK HEM DE ÜYELERİNE VE TEMSİL ETTİKLERİ MESLEKTAŞLARINA KARŞI DERHAL B PLANINI UYGULAMALIDIRLAR. MEVCUT YÖNETİMLERİNİN GÖREV BAŞI YAPAR YAPMAZ İLK HATTA TEK YAPMALARI GEREKEN ŞEY OLAN HAVAİŞ YASA TASARISINI YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNE GETİRMELİDİRLER. EĞER MESLEKTAŞLARININ HAKKINI KORUYAN TEK YASAL UYGULAMAYI İÇEREN TİS HAKKI KAYBINA KARŞI YAPILAN MÜCADELEYİ, DESTEKLEMEDİLERSE, BUNUN ALTERNATİFİNİ, DAHA İYİSİNİ KENDİLERİ YAPMAK ZORUNDADIRLAR. HEM DE İŞBİRLİĞİNE, AĞIZ BİRLİĞİNE DEVAM EDEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talpa mı ~ 11 yıl önce
talpa mı sadece adı olan bos ınsanların toplandıgı yer...ayrılıyorum bu yuzden karekterlı sahsıyetlı ınsanların talpada ısı olmaz zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Pilot ~ 11 yıl önce
Alttaki yorumları okudum da ; Birisi birine Garson diyor bir diğeri de ona Şöför diyor , Ne saygı var ne sevgi .Birileri hakları için eylem yapıp haklarını iyileştirmeye çalışıyor diğeri bunu baltalamaya çalışlıyor . Bu mu Ekip ruhu ? İnsanın en azından Havacılığa saygısı olur. Nasıl bir meslek bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gölgelerinden ~ 11 yıl önce
korkarlar dedik, bir pilot olarak yazdık insanlar inanmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
talpasus ~ 11 yıl önce
ülkede diktatörlük kol geziyor. generaller amiraller içeri alınıyor. bu pilotlarmı çıkıp mertçe yönetime ucmuyoruz diyecek. buyukleri neyse bunlarda onlar işte.. uçuşlarda az aglamıyordunuz yıllık iznimi yediler cocogumun dogumunu göremedim sabah 3 de uyanmaktan bıktım vs vs.. artık 2 kat aglarsınız sendikasızsınız hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Vay demek ki TALPA da AKça pakça kurum haline dönüşmüş de haberimiz olmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKMAK 3 ~ 11 yıl önce
TALPA'ya gelince: Cenaze anons merkezi gibi çalışmaktan başka, işlerle de uğraşıyorlarmış!!! Bu sayede haberimiz oldu. Vaktiyle ayar çekmişler, sayelerinde TAV otopark kartı alabilmiştik. Tabi TALPA'ya üye olmak koşuşuyla. Sıkıysa olma. Her neyse... Ey TALPA! Sen dernek olarak böyle bir karar alamazsın. Yönetim kurulu üyeleri veya bilmem ne heyeti olarak, sadece kişisel tercihinizi ortaya koyabilirsiniz. Ancak bunu TALPA daki kimliğinizle açıklayamazsınız. Açıklarsanız koskoca bir camiayı zan altında bırakırsınız. Üyelerinizi bazı şeylere zorlamış olursunuz. Karşılığında gelecek tepkilere ve açıkçası küfürlere, mesleğinizi ve üyelerinizi hedef etmiş olusunuz. Grev kararı doğrudur, değildir demiyorum. Ne greve git diyebilirsiniz,ne de gitme diyebilirsiniz diyorum. Ayrıca bu güne kadar hiç bir mesele, sorun hakkında karar almamış, almışsa dahi yayınlamamış (pilotlar günü balosu haricinde) TALPA'nın, böyle bir konuda karar alması gerçekten çok dokunaklı. Hayırlara vesile olur inşallah!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKMAK 2 ~ 11 yıl önce
İlave olarak, THY yönetimi de, bizleri maraba olarak görmekten vazgeçsin. Bu, malesef, bizim kültürümüzün parçası olmuş. Ben sana ekmek veriyorum, sen de bana nankörlük etmeyeceksin. Siz ekmek veriyorsanız, verebildiğiniz ekmeğin kaynağı biziz. Biz olmadan neyi kazanıp vereceksiniz. Burası sizden çok bizim. Burası bizim aşımız, işimiz, yuvamız. Bir çoğumuz evimizden çok burada ömür tüketiyoruz, kendi evlatlarımızdan çok, buraya vakit harcıyoruz. Her uçuş emniyeti dediğimizde, her onurlu ve insana yakışır çalışma şartları dediğimizde, bizlere nankör gözüyle bakmaktan vazgeçin. Biz sizin düşmanlarınız değiliz! Hele gözbebeğimiz, gurumuz THY'nin düşmanı hiç değiliz. Sadece, gurumuz THY'nin , rakibi olduğu dünya çapındaki şirketlerin, gerek işçi hakları, gerek çalışma şartları ve standartları ile de yarışmasını arzu ediyoruz, biz çalışanlara değer verilmesini ve bunun somut verilerini (para kastetmedim,anladınız umarım) görmek istiyoruz.Artık bunun farkına varın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKMAK 1 ~ 11 yıl önce
Ne THY yönetiminin, nede sendikanın bu inatlaşmasını doğru bulmuyorum. Olan sadece çalışanlara oluyor. Arkadaşlar bu şirket onların değil, bizim! Onların tuzu kuru. Onların hayatlarını sürdürebilmeleri için bu işe ihtiyaçları yok! Bizim babalarımız fabrikatör, müteahhit, siyasetçi falan değil. Hadi baba bana yeni bir iş bul diyemeyiz. THY yönetimindekilerin asli işleri bu değil. Her birinin kendi işleri var zaten. Burada bir temsil görevi üstleniyorlar. THY olmasa da onlar için kaygıya gerek yok. Sendika desen zaten bizim üzerimizden geçinen bir gurup insanın yıllar yılı çöreklendiği bir yer haline gelmiş durumda. Değişim yok, gelişme yok, hırtlığa tam gaz devam. Adına da onurlu mücadele takmışlar. Bir yasal hak olan "GREV"e dahi, üyelerini inandıramıyorsan, organize edemiyorsan, onların sindirilmelerini engellimiyorsan tabelandan başka neyin var? Bu saatten sonra olsan ne yazar olmasan ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 11 yıl önce
İnsanlar layık olduğu gibi yönetilir, THY çalışanları da layık olduğu muameleyi görüyorlar. Hiç kimse şikayet etmesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000