26 Ekim 2010, Salı 10:01:22

BAĞIMSIZ KAZA KIRIM EKİBİ KURULMALI AMA...

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem, geçtiğimiz hafta TALPA tarafından düzenlenen Hava Hukuku Konferansı'nı köşesine taşıdı. Peki, Herdem neler dedi? İşte o yazı...
  • Murat kirvem acik yuzun gulsun yav, her resimde mahkeme duvari gibisin, hani karizma yapmaya calisiyosan onu bilemem, relax ol derim ama. Saygilar, Abuzer
  • kaza kırım ekibi havacılıkta duayen olmuş pilotlar ve uçak teknisyenlerinden oluşacak mesleğinde dürüst saygın kişilerin bağımsız bir şekilde çalışacak kişilerden oluşan ekiplerden kurulması gerekir.SHGM de bu kişileri aynı zamanda şirketleri belirli zamanda bağımsız denetleme görevi ile görevlendirip bağımsız denetleyici olarak yetkilendirmelidir.
  • KESİNLİKLE KURULMASLI.DÜRÜSLÜĞÜNDEN EMİN OLUNAN VE HİÇ BİR SİYASİ BAĞLANTISI OLMAYAN KİŞİLER SEÇİLMELİ.HER UÇAN HAVA ARACI KONUSUNDA UZMAN PİLOTLAR-TEKNİK-VE AKADEMİSYENLERDEN OLUŞMALI. BU ÇOK KISA SÜREDE YAPILMALI HEMDE ACİLEN..
  • Murat Bey, Dediklerinizde haklisiniz. Ucus emniyeti konusunda sirketler arasinda da rekabet diye bir sey olmaz kaza kirim arastirmasinda da herkes (politikacilar dahil) gercekleri ortaya cikartip temel hedef olan benzer kazalarin onlenmesi dogrultusunda calismalidir. Zaten arastirma ekibinde calisanlarin medya egitimi almalari sarttir ve bu konularda yorum yapmalari da beklenemez. Tabiki resmi yapilacak aciklamalar haricinde.

TALPA’nın düzenlediği Hava Hukuku Konferansının ilk gün oturumuna ben de katıldım. İkinci gün oturumuna katılıp sertifikamı alamasam da ilk gün benim için oldukça tatmin ediciydi.

TALPA’nın organizasyonu, çeşitli ülkelerden saygın hukukçuları bir araya getirdi. Bu tür organizasyonlara katılım, genelde beklenilen seviyede olmaz. Ancak bu kez beklenilenin çok üzerinde katılım vardı, organizasyon ise kusursuzdu. Hem pilotlar hem de sektör temsilcileri konferansı dikkatle takip etti. Havacılık hukuku açısından, yolcu hakları, kaza-kırım olaylarında tarafların sorumluluğu, pilotların yetki ve sorumlulukları, raporlama kültürü gibi çok önemli konularda deneyimli hukukçular, örneklerle destekledikleri görüşlerini açıkladı. Onlar anlattı, biz notlarımızı aldık. Tabi toplantıda gözlerimiz, hedef kitlesini havacılık sektörü olarak belirleyen değerli(!) hukukçularımızı aradı ama bilgi ve derinlik açısından sığ kalacaklarını düşündükleri için sanırım o ortama katılmaya çekindiler. Ama eğer gelmiş olsalardı, değerli hukukçulardan öğrenecek çok şeyleri olabilirdi. Çok şey kaçırdılar! Neyse…

AirportHaber Haber Koordinatörü Murat Herdem'in kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

BAĞIMSIZ KAZA KIRIM EKİBİ KURULMALI AMA...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Murat kirvem acik yuzun gulsun yav, her resimde mahkeme duvari gibisin, hani karizma yapmaya calisiyosan onu bilemem, relax ol derim ama. Saygilar, Abuzer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaza kırım ekibi havacılıkta duayen olmuş pilotlar ve uçak teknisyenlerinden oluşacak mesleğinde dürüst saygın kişilerin bağımsız bir şekilde çalışacak kişilerden oluşan ekiplerden kurulması gerekir.SHGM de bu kişileri aynı zamanda şirketleri belirli zamanda bağımsız denetleme görevi ile görevlendirip bağımsız denetleyici olarak yetkilendirmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KESİNLİKLE KURULMASLI.DÜRÜSLÜĞÜNDEN EMİN OLUNAN VE HİÇ BİR SİYASİ BAĞLANTISI OLMAYAN KİŞİLER SEÇİLMELİ.HER UÇAN HAVA ARACI KONUSUNDA UZMAN PİLOTLAR-TEKNİK-VE AKADEMİSYENLERDEN OLUŞMALI. BU ÇOK KISA SÜREDE YAPILMALI HEMDE ACİLEN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Murat Bey, Dediklerinizde haklisiniz. Ucus emniyeti konusunda sirketler arasinda da rekabet diye bir sey olmaz kaza kirim arastirmasinda da herkes (politikacilar dahil) gercekleri ortaya cikartip temel hedef olan benzer kazalarin onlenmesi dogrultusunda calismalidir. Zaten arastirma ekibinde calisanlarin medya egitimi almalari sarttir ve bu konularda yorum yapmalari da beklenemez. Tabiki resmi yapilacak aciklamalar haricinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000