05 Nisan 2013, Cuma 10:18:20

607 MİLYON DOLAR KAZANDIRACAK!

Türk Sivil Havacılığı'nın gelişimine paralel olarak artan yolcu ve uçak sayısı havada uçuş rotalarının yeniden değerlendirilmesine neden oldu...
  • Dispatcherlerin hazırladıklarını TALPA sahiplenmiş, dispatch dernekleri ne iş yapar?
  • thy uçuşları nedense dikkatimi çekmiştir.ürdüne giden bir uçak israil havasahasının kenarında geçmekte hem yol uzamakta hem yakıt olarak zarar,nedendir acaba? azerbayacana yapılan uçuşlar ermeni ermeni havasahası kullanılsa daha yakındır ama özellikle daireler çizerek gürcü sahasından geçmesi nedendir?
  • şahsen tanıştım çok iyi çalışkan bir insan işsiz pilot olarak sorunlarımızı anlattım çok ilgili idi havacılık gönül veren insana hizmet eden kişilerin her daim desteklenmeli tüm işsiz pilot arkadaşlar gidin üye olun boş bırakmayın ki onlarda sayılarla konuşsunlar sektör temsilcilerine.

Yolcu uçaklarının özellikle askeri hava koridorlarını kullanamaması sebebiyle mesafelerin uzaması bazı ek maliyetleri de beraberinde getiriyor. Hava trafiğinin yüzde 160 oranında artış göstermesi yetkilileri maliyetleri düşürmek için bazı tedbirler  almaya itti.

Bu tedbirlerden biri de hava sahasının kısaltılması ve mesafelerin daha yakın hale getirilmesi olarak göze çarpıyor. Askeri hava sahasının kullanılması ve bazı projelerin hayata geçirilmesi ile yılda 170 milyon dolar tasarruf edileceğini açıklayan TALPA, konuyla ilgili bir görsel hazırladı.

Söz konusu planında hava trafiğinin kısaltılması ve uçakların daha rahat bir uçuşu sonrasında elde edilecek tasarruf miktarını da kalem kalem açıklayan TALPA, mevcut yollar ile kısaltılmış yolları da karşılaştırdı.

İşte TALPA'nın açıkladığı gerçekler ve maliyet hesapları...

607 MİLYON DOLAR KAZANDIRACAK!

Yorumlar

dispaatcher ~ 11 yıl önce
Dispatcherlerin hazırladıklarını TALPA sahiplenmiş, dispatch dernekleri ne iş yapar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
thy uçuşları nedense dikkatimi çekmiştir.ürdüne giden bir uçak israil havasahasının kenarında geçmekte hem yol uzamakta hem yakıt olarak zarar,nedendir acaba? azerbayacana yapılan uçuşlar ermeni ermeni havasahası kullanılsa daha yakındır ama özellikle daireler çizerek gürcü sahasından geçmesi nedendir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gürcan kaptan ~ 11 yıl önce
şahsen tanıştım çok iyi çalışkan bir insan işsiz pilot olarak sorunlarımızı anlattım çok ilgili idi havacılık gönül veren insana hizmet eden kişilerin her daim desteklenmeli tüm işsiz pilot arkadaşlar gidin üye olun boş bırakmayın ki onlarda sayılarla konuşsunlar sektör temsilcilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000