13 Kasım 2013, Çarşamba 08:50:06

ZİYARET ETTİ HÜRKUŞ'U İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile birlikte Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) A.Ş.'de incelemelerde bulundu.
  • Yapılan işleri küçük görmeyin, herşey küçük bir adımla başlar. Tamam yapılan araçlar mükemmel veya sektörünün en iyisi değil. Ama 10 yıl önce bu araçların adı bile geçmiyordu. Havacılık sanayisinde geç kaldık. Ama bir yerden başlamak gerekiyordu. Bazı parçalarda ithal olabilir, bir parçayı yapamıyoruz diye tamamından da mı vazgeçelim. Bu ülke hep sizin gibilerin zihniyeti yüzünden geri kaldı. Atatürk'ün desteklediği Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'ları bile köstekleyip küstürdünüz. Bari bunlara engel olmayın. Biz göremeyiz belki ama çocuklarımız Türk yapımı hava araçlarını kullansın...
  • Anka dedigin arac model ucak. 20000 feetin ustunu goremedi henuz. Kumanda menzili ancak meydan turu atmaya yetiyor. Birakin bu isleri. Bunlar reklamladan baska birsey degil. Hadi yapsinlar 300 tane Hurkus yer mi? Hurkus toplama oldugu icin kendi sinifinda en pahali ucak olur. Mercedesin tum parcalarini alabilir birlestirir araba yapabilirsiniz. Arabaya isteginiz markayida cskarsiniz. Ama toplama dahapahaliya gelir hesap kkabaca boyle iste
  • Begensenizde begenmesenizde eldeki mal bu (hicte fena sayilmaz berce) adamlarda satmaya calisiyor neden garipsiyorsunuzki ?
  • Abuzer, ömründe kağıt uçaktan başka birşey yaptın mı?
  • Ya Kore cakmasi oldugu gibi, Hurkus gibi basit bir ucakla (ki motoru da Turk yapimi degildir) ovune biliyoruz ya, utaniyorum. Hani Anka'yi anladik diyelim, Atak'i da anladik ama Hurkus'un ne ozelligi varki zirt pirt onunde fotograf cektirir bu adamlar anlam veremiyorum.
  • Nerden cikariyorsunuz hurkus kt1 cakmasi diye, yanyana gelsin iki ucak ne kadar fatkli oldugunu gorirsunuz.
  • Sanki PC-21 İsviçre menşeli gibi.
  • vayy kore çakması hürküş haaaa...gurur verici :))

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile birlikte Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) A.Ş.'de incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, eskort eşliğinde 2 Atak helikopteri ile TAI tesislerine geldi. Gül ve Aliyev, burada Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayram ve TAI Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya tarafından karşılandı. TAI tesislerinde kuleye çıkan Gül ve Aliyev, 'ATAK' helikopteri ve ilk Türk uçağı 'Hürkuş'un uçuşunu izledi. Daha sonra hangarlara giderek 'Hürkuş' ve 'ATAK' helikopterini yakından inceleyen Cumhurbaşkanı Gül ve Aliyev, uçak hakkında bilgi aldıktan sonra uçağın kokpitine oturdular. Ardından Türk yapımı insansız hava uçağı 'Anka' yı inceleyen iki lider, yetkililerden bilgi aldılar. 

ZİYARET ETTİ HÜRKUŞ'U İNCELEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

EZS 06 ~ 10 yıl önce
Yapılan işleri küçük görmeyin, herşey küçük bir adımla başlar. Tamam yapılan araçlar mükemmel veya sektörünün en iyisi değil. Ama 10 yıl önce bu araçların adı bile geçmiyordu. Havacılık sanayisinde geç kaldık. Ama bir yerden başlamak gerekiyordu. Bazı parçalarda ithal olabilir, bir parçayı yapamıyoruz diye tamamından da mı vazgeçelim. Bu ülke hep sizin gibilerin zihniyeti yüzünden geri kaldı. Atatürk'ün desteklediği Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'ları bile köstekleyip küstürdünüz. Bari bunlara engel olmayın. Biz göremeyiz belki ama çocuklarımız Türk yapımı hava araçlarını kullansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anka ~ 10 yıl önce
Anka dedigin arac model ucak. 20000 feetin ustunu goremedi henuz. Kumanda menzili ancak meydan turu atmaya yetiyor. Birakin bu isleri. Bunlar reklamladan baska birsey degil. Hadi yapsinlar 300 tane Hurkus yer mi? Hurkus toplama oldugu icin kendi sinifinda en pahali ucak olur. Mercedesin tum parcalarini alabilir birlestirir araba yapabilirsiniz. Arabaya isteginiz markayida cskarsiniz. Ama toplama dahapahaliya gelir hesap kkabaca boyle iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Begensenizde begenmesenizde eldeki mal bu (hicte fena sayilmaz berce) adamlarda satmaya calisiyor neden garipsiyorsunuzki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Abuzer, ömründe kağıt uçaktan başka birşey yaptın mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzer ~ 10 yıl önce
Ya Kore cakmasi oldugu gibi, Hurkus gibi basit bir ucakla (ki motoru da Turk yapimi degildir) ovune biliyoruz ya, utaniyorum. Hani Anka'yi anladik diyelim, Atak'i da anladik ama Hurkus'un ne ozelligi varki zirt pirt onunde fotograf cektirir bu adamlar anlam veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enver ~ 10 yıl önce
Daha iyisini yapabiliyorsan kimse tutmuyor seni. Sen Boeing'in direk 747lerle üretime başladğını mı düşünüyorsun? Senin ki de laf. Sizin gibi insanlar yüzünden bu haldeyiz. Yazık.
cahil cahil yazmayin ~ 10 yıl önce
Nerden cikariyorsunuz hurkus kt1 cakmasi diye, yanyana gelsin iki ucak ne kadar fatkli oldugunu gorirsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PILATUS ~ 10 yıl önce
Sanki PC-21 İsviçre menşeli gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vecihi ~ 10 yıl önce
vayy kore çakması hürküş haaaa...gurur verici :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
1986 biz TAI'yi kurarken Güney Kore'nin havacılık teknolojisi yoktu.Utanmalıyız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000