16 Aralık 2010, Perşembe 09:30:05

YERLİ UÇAK İÇİN START VERİLDİ

Türkiye, tamamen milli olanaklarla savaş uçağı üretmek üzere düğmeye bastı.
  • türkiyenini uçak yapamayacağına ancak mason kafalılar inanmaz türkiyede teknoloji herşeye yapmaya yeter yeterki bu iradeyi kulanacak adam gibi yöneticiler olsun onlrda şükürler olsun şuan iş başında türkityenin hayata geçirdiği birçok yerli silah projesi varken mason kafalı yobazlar tabiyki inanmaz buna onların mantığına kalsa biz piyade tüfeği bile yapamayız alemin silahıyla savaşa girersen sonunu ırakdan beter olur en kötü yerli silah en iyi yabancı silaahdan daha hayırlıdır bumemlekete
  • thy dünyanın en genç uçak filosuna sahip ama daha o uçaklara bakım yapamıyoruz.hergün bir uçak da arıza ya da düşer sonra sucu başkalarına atarız.brakalım da o işi amerikalılar veya almanlar yapsın ,biz önce bu işleri bir düzene sokalım.belki sonra insalarımız güvenir ve yerli uçaklarıma biner..
  • Bence önce masanızdaki pepsi ve coca cola yı ve pepsi yi bırakarak(cola turka olabılırdı)işe başlayın pek inandırıcı gelmedi gibi...
  • sonucu merakla bekliyoruz, yıllarca önce ABD girişimiyle kapattırılan fabrika içimizi dağlıyordu. inşallah daha büyük bir güç olarak geri döner.
  • ben onların hepsini senden iyi biliyorum...yıllardır bu işlerin içindeyim....yine tekrarlıyorum yapamaazzlarrrrr..ahhh rahmetli namık kemal ahhhh ne güzelde söylemişsin :))
  • sen hiç gündemi takip etmiyormusun 80 lere kadar don lastiğini abd den alan bu ülke bugün hollandaya stinger satıyo kendi üretimi milli korveti fırkateynini deniyo eminim duymamışsındır ama bizim fırtına obüsümüz var hareket halinde nokta atışı yapıp 50 km menzilli milli deniz altı için thysenkrupp ile ortak çalışma içindeyiz milli tank altayımız güney kore ile ortak çalışılıyor en azından bir ülkeye muhtaç değiliz artık bugün bak milli uçak üretelim diye konuşabiliyoruz he sen muhtaç olmamızı istiyorsan ayrı konu uçurtmaymış sen bugüne kadar ne ürettin sorması ayıpyapamayacağımıza o kadar eminsin sanırım ama bi araştır istersen türkiyede savunma alanında kaçtane özel teşebbüs firma var yada hiç gitme o kadar fnss e bi bak ;))
  • Şu ana kadar geç bile kalındığına inanıyorum. İnşallah en kısa sürede yapılır. İstemezükcülere gelince onlar doğası gereği herşeye karşılar ama kervan yürüyecek.
  • 20 milyon dolar tasarim butcesi mi?? dalga gecmeyin yaaaa. Millet 787 procesi icin filan milyarlarca dolar yatirim yapiyor, Airbus 380 ler icin 10 milyar filan yatirim yapiyor. 20 milyon dolar THY nin reklam butcesinin ucte biri. Bence tasrim butcesini ikiye katlasinlar Uzay Mekigi filan yapalim, Mars'a filan gidelim. Yuru be!
  • TÜRK MÜHENDİSLERİ VE TEKNİK ADAMLARINA YURT DIŞINDA VERİLEN İMKANLARIN AYNISI VERİLSİN VE YURT DIŞINDA ÇALIŞANLARIN DA TAMAMI ÜLKEMİZE TEKRAR TRANSFER EDİLSİN, DÜNYANIN EN İYİ UÇAĞINI DA, SİLAHINI DA, HERŞEYİ DE YAPARIZ. YETERKİ ÖNCE BİZİ YÖNETENLER BUNA İNANSINLAR VE YURT DIŞINA BU KADAR BAĞIMLI OLMAMIZDAN UTANARAK, ATATÜRK’ÜN BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR CÜMLESİNİN MANASINI ÇOK DAHA İYİ ANLAYIP, ONUN DÜŞÜNDÜĞÜ YOLDA İLERLEYEREK, İĞNEDEN İPLİĞE ŞU ANDA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ, ÖZELLİKLE HAVACILIKTA % 100 DIŞA BAĞIMLILIKTAN ÜLKEMİZİ KURTARMAK KONUSUNDA SAMİMİ OLSUNLAR, GERİSİ KOLAY. SAYGILAR, ÜMİT ÇENDEK
  • ya dalgamı geçiyorsunuz yine birilerini nemalandırmak için tezgah...allah akıl fikir versin...ne uçagı yapacaksınız sanırım uçurtma diyecektiniz :))
Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda dün bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, savaş uçaklarının üretimi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) ile sözleşme imzalama kararı aldı. Kavramsal tasarım yapılması için yapılacak sözleşme görüşmelerinin ardından Türkiye'nin ilk milli savaş uçağının üretimine başlanacak. Tamamen Türk mühendislerinin tasarlayacağı savaş uçaklarının 2020'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girmesi hedefleniyor.

Toplantının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Gönül, "İlk Türk savaş uçağını üretiyoruz. Bunu dünyada yapabilen 5 ya da 6 ülke var" dedi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2020'li yıllardan sonraki jet eğitim uçağı ve muharip uçak ihtiyacının karşılanacağını belirten Gönül, "F-4 uçaklarının görev süreleri bitiyor. Bu uçaklar F-16 ve F-35'lerin yerine geçecek" diye konuştu. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ve birkaç ülkenin ortak üretimiyle geliştirilen F-35 projesi, Türkiye'nin yurtdışıyla ortak olarak yürüttüğü son proje olacak" dedi.
 
TASARIMA 20 MİLYON DOLAR

Cumhuriyet'in 100. yılına yetişecek uçakların 2 yıllık tasarım aşaması için Savunma Sanayi Müsteşarlığı, 20 milyon dolar bütçe ayırdı. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar "Bunu kısa vadeli bir proje olarak düşünmeyin. Türkiye'nin elinde 400'e yakın muharip uçak var. Önce F-4'ler daha sonra F-16 Block 30'ların ayrılmasından sonra yerli uçaklar yavaş yavaş bunların yerine geçecek" diye konuştu.
 
HELİKOPTER İHALESİ UZADI

Savunma Sanayi İcra Kurulu'nun dünkü toplantısında, TSK, bazı kurum ve kuruluşların helikopter ihtiyacını karşılamak üzere açılan Genel Maksatlı Helikopter İhalesinin karara bağlanması bekleniyordu. Ancak, fiyatlar uygun bulunmadığı için ihale sonuçlanmadı. ABD'li Skorsky ile İtalyan Agusta Westland firmalarının yarıştığı ihalede 109 adet genel maksatlı helikopter alınması planlanıyordu. Gönül, "Teklifler birçok noktada uygun görülmedi. En önemli neden fiyatlar. Görüşmeler, yine 2 firmayla devam edecek" dedi.
YERLİ UÇAK İÇİN START VERİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
türkiyenini uçak yapamayacağına ancak mason kafalılar inanmaz türkiyede teknoloji herşeye yapmaya yeter yeterki bu iradeyi kulanacak adam gibi yöneticiler olsun onlrda şükürler olsun şuan iş başında türkityenin hayata geçirdiği birçok yerli silah projesi varken mason kafalı yobazlar tabiyki inanmaz buna onların mantığına kalsa biz piyade tüfeği bile yapamayız alemin silahıyla savaşa girersen sonunu ırakdan beter olur en kötü yerli silah en iyi yabancı silaahdan daha hayırlıdır bumemlekete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy dünyanın en genç uçak filosuna sahip ama daha o uçaklara bakım yapamıyoruz.hergün bir uçak da arıza ya da düşer sonra sucu başkalarına atarız.brakalım da o işi amerikalılar veya almanlar yapsın ,biz önce bu işleri bir düzene sokalım.belki sonra insalarımız güvenir ve yerli uçaklarıma biner..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence önce masanızdaki pepsi ve coca cola yı ve pepsi yi bırakarak(cola turka olabılırdı)işe başlayın pek inandırıcı gelmedi gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sonucu merakla bekliyoruz, yıllarca önce ABD girişimiyle kapattırılan fabrika içimizi dağlıyordu. inşallah daha büyük bir güç olarak geri döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben onların hepsini senden iyi biliyorum...yıllardır bu işlerin içindeyim....yine tekrarlıyorum yapamaazzlarrrrr..ahhh rahmetli namık kemal ahhhh ne güzelde söylemişsin :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen hiç gündemi takip etmiyormusun 80 lere kadar don lastiğini abd den alan bu ülke bugün hollandaya stinger satıyo kendi üretimi milli korveti fırkateynini deniyo eminim duymamışsındır ama bizim fırtına obüsümüz var hareket halinde nokta atışı yapıp 50 km menzilli milli deniz altı için thysenkrupp ile ortak çalışma içindeyiz milli tank altayımız güney kore ile ortak çalışılıyor en azından bir ülkeye muhtaç değiliz artık bugün bak milli uçak üretelim diye konuşabiliyoruz he sen muhtaç olmamızı istiyorsan ayrı konu uçurtmaymış sen bugüne kadar ne ürettin sorması ayıpyapamayacağımıza o kadar eminsin sanırım ama bi araştır istersen türkiyede savunma alanında kaçtane özel teşebbüs firma var yada hiç gitme o kadar fnss e bi bak ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu ana kadar geç bile kalındığına inanıyorum. İnşallah en kısa sürede yapılır. İstemezükcülere gelince onlar doğası gereği herşeye karşılar ama kervan yürüyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
20 milyon dolar tasarim butcesi mi?? dalga gecmeyin yaaaa. Millet 787 procesi icin filan milyarlarca dolar yatirim yapiyor, Airbus 380 ler icin 10 milyar filan yatirim yapiyor. 20 milyon dolar THY nin reklam butcesinin ucte biri. Bence tasrim butcesini ikiye katlasinlar Uzay Mekigi filan yapalim, Mars'a filan gidelim. Yuru be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TÜRK MÜHENDİSLERİ VE TEKNİK ADAMLARINA YURT DIŞINDA VERİLEN İMKANLARIN AYNISI VERİLSİN VE YURT DIŞINDA ÇALIŞANLARIN DA TAMAMI ÜLKEMİZE TEKRAR TRANSFER EDİLSİN, DÜNYANIN EN İYİ UÇAĞINI DA, SİLAHINI DA, HERŞEYİ DE YAPARIZ. YETERKİ ÖNCE BİZİ YÖNETENLER BUNA İNANSINLAR VE YURT DIŞINA BU KADAR BAĞIMLI OLMAMIZDAN UTANARAK, ATATÜRK’ÜN BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR CÜMLESİNİN MANASINI ÇOK DAHA İYİ ANLAYIP, ONUN DÜŞÜNDÜĞÜ YOLDA İLERLEYEREK, İĞNEDEN İPLİĞE ŞU ANDA İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ, ÖZELLİKLE HAVACILIKTA % 100 DIŞA BAĞIMLILIKTAN ÜLKEMİZİ KURTARMAK KONUSUNDA SAMİMİ OLSUNLAR, GERİSİ KOLAY. SAYGILAR, ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya dalgamı geçiyorsunuz yine birilerini nemalandırmak için tezgah...allah akıl fikir versin...ne uçagı yapacaksınız sanırım uçurtma diyecektiniz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000