26 Aralık 2011, Pazartesi 13:45:57

YERLİ HELİKOPTERE YERLİ SİMÜLASYON

ATAK pilotlarının harbe hazır hale gelmesi için hayati önem taşıyan Entegre Eğitim Sistemi Projesi, TUSAŞ'ın ana yükleniciliğinde gerçekleştirilecek
  • para pesin alincak sonra birseyler uydur kaydir yapilacak iste. Once isi yapsana kardesim. Hemen projenin basina 3 tane emekli pasa 50 tane torpilli muhendis. 2 sene gibi rekor surede hicbir is yapilmayacak sonra 10 sene sonra proje iptal . Ohhh biz ceptelefonuyla konustukca benzin yaktikca sirtiniz yere gelmez.
T129 Atak helikopteri simülatörlerini de içeren Entegre Eğitim Sistemi çalışmalarında sözleşme aşamasına gelindi

Türkiye'de üretilecek ATAK pilotlarının harbe hazır hale gelmesi için hayati önem taşıyan Entegre Eğitim Sistemi Projesi, TUSAŞ'ın ana yükleniciliğinde gerçekleştirilecek. Helikopter simülatörlerini de içeren Entegre Eğitim Sistemi çalışmalarında sözleşme aşamasına gelindi.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamada, T129 helikopterlerinin, TUSAŞ ana yükleniciliğinde devam eden ATAK Programı kapsamında üretildiği anımsatılarak, ATAK pilotlarının harbe hazır hale gelmesi için hayati önem taşıyan Entegre Eğitim Sistemi Projesinin de TUSAŞ'ın ana yükleniciliğinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Helikopter simülatörlerini de içeren Entegre Eğitim Sistemi çalışmalarında sözleşme aşamasına gelindiği ifade edilen açıklamada, sistemin 2 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, böylelikle T129 helikopterlerinin envantere girmesiyle pilot eğitimlerinin daha etkin şekilde verilebileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, yaklaşık altı aydır devam eden çalışmaların başından beri, ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüş birliği ile TUSAŞ'ın ana yüklenici olarak belirlenmesi, ATAK Programında yalnızca TUSAŞ'ın oluşturduğu bazı kritik bilgilerin doğrudan simülatörlerde kullanılmasını mümkün kılıyor. Bu durum kritik bilgilerin gizliliğinin korunması açısından önemli bir avantaj sağlıyor.

Söz konusu bilgiler, helikopter uçuş saatleri arttıkça elde edilen deneyimler ile yine TUSAŞ tarafından sorunsuz olarak güncellenebilecek. Bu sayede, simülatör ile gerçek helikopter arasında hissedilebilir hiçbir fark olmayacak.

Geçmişteki simülatörler için bu tür bilgiler, ya yurt dışındaki tasarımcı firmalardan yüksek bedeller karşılığında temin ediliyordu veya yine yabancı firmaların yardımı ile sınırlı doğrulukta oluşturulabiliyor ve bir daha güncellenemiyordu.

Projenin kritik unsurlarını içeren çoğunluk iş payı TUSAŞ ve HAVELSAN'a ait. En ileri teknolojiler kullanılarak geliştirilecek olan ATAK simülatörleri, ileride T129 Helikopterleri ile birlikte kısıtsız olarak ihraç da edilebilecek.
YERLİ HELİKOPTERE YERLİ SİMÜLASYON

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
para pesin alincak sonra birseyler uydur kaydir yapilacak iste. Once isi yapsana kardesim. Hemen projenin basina 3 tane emekli pasa 50 tane torpilli muhendis. 2 sene gibi rekor surede hicbir is yapilmayacak sonra 10 sene sonra proje iptal . Ohhh biz ceptelefonuyla konustukca benzin yaktikca sirtiniz yere gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000