12 Haziran 2015, Cuma 14:22:34

TUSAŞ'tan Paris Air Show'a 'ATAK'

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) 15-21 Haziran 2015 tarihlerinde Paris’te düzenlenecek olan 51’inci Uluslararası Paris Havacılık Fuarı’nda sergilenecek T129 ATAK ve ANKA platformlarıyla katılıyor.
  • Paris'te şova çıkartana kadar doğuda şova çıkartın da neler yapıyor biz görelim.
  • Yahu yeter milletinden utanan hiçbirşeyi beğenmeyen tavırlardan bıktık. Bu ne biçim vatan sevgisidir. İnsan bunlarla ancak gurur duyar
  • Türk pilot ve mühendislerinin alin teri olan bu ürünler, eminim bos degildir.. Bircok ülkede imrenerek ve kiskanarak bakiyor.. Lütfen kendimizi ve insanlarimizi hafife almayalim.. Ne mühendis ve pilotlarimiz var., zimba gibi., tenekeyi bile ucurur.. Ellerine saglik.. Atak adina yakisir.. Emegi gecenlerden Allah razi olsun., Bir tesekkür etmek cokmu zor bu insanlara.. Onlar bu ürünleri sizin icinde üretti., sizin ve gelecekteki cocuklariniz güvenle sokaklarda dolassin diye,, lütfen emege saygi,,,
  • bu sitede neden herkes birbirine hakaret ediyor,ilginç ...
  • Mulayim sen anayin karnindan kosarakmi dogdun kocum. Sende surundun emekledin yurudun kostun herseyin zamani var vakti var. Icimizdeki ermeni diyecegim ama ermeni bile kendi ulkesinin cikari icin yalana inaniyor oylede devam ediyor siz yapilana bir bir kulp buluyorsunuz necisiniz kocum siz? devlet dusmanimi, turkiye dusmanimi, israil tohumumu?
  • mülayim sert .... Coçum sen ermenimisin yahudimi yoksa pkk lımı.ONLAR BUKADAR KÖTÜLEYEMEZDİ ..Tebrikler...
  • içimizdeki memleket düşmanları yine başlamış yorumlara. hepimiz ermeniyiz diyen anlayışın temsilcileri tabiki 'yerli' olan her şeye karşı.
  • En azından bir şeyler yapmaya çalışmışlar Yoksa Tofaş kuş serisi tek yerli uçağımız olacaktı. Emekleme aşamaları bunlar
  • "T129 ATAK dünyanın en etkin taarruz helikopteri" Kime göre, neye göre? Eldeki helikopterler sadece erken duhul (İtalya üretimi), yüksek irtifa sıcak hava testinde başarısız oldu, kriterler düşürüldü. (ANKA da aynı) Yukarı bakan kamerası, dengesiz ağırlık dağılımı sebebiyle safra eklenmiş muhteşem tasarımı ile en etkin helikopterimizi herkes kıskanıyor, ama her nedense daha gerçekleşmiş bir satış yok. Yok Pakistan ilgileniyor yok Burkina Faso ciddi talepte bulundu yok Malezya heyeti kaç para bunlar dedi gibi üfürme haberler ile fiyasko gözlerden kaçırılmaya çalışılıyor. Dünyanın en etkin helikopteri bu, yakında herkes Apaçi, Kobra, Tiger helikopterlerini atıp bizim Atak'tan alacak.Tabi yerli üretime başlayabilirsek..
  • Darısı TRJ-328 e

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. 15-21 Haziran 2015 tarihlerinde Le Bourget, Paris’te düzenlenecek olan 51’inci Uluslararası Paris Havacılık Fuarı’na şalenin (A Sırası / 260) yanı sıra statik alanda sergilenecek T129 ATAK ve ANKA platformlarıyla katılıyor.

Taarruz ve Taktik Keşif görevleri için çok amaçlı olarak tasarlanmış olan yeni nesil T129 ATAK Helikopteri, AgustaWestland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak, milli aviyonik, elektro-optik ve silah sistemleri ile donatıldı. Ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilen ve ağırlık-güç oranında sınıfında en iyiyi sergileyen T129 ATAK Helikopteri, dünyanın en etkin taarruz helikopteri olma unvanını da elinde tutuyor.

ANKA (Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı (MALE) İHA Sistemi) Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda gece ve gündüz, kötü hava şartları da dahil, keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerine yönelik geliştirildi. Halen bu sınıfta görev yapabilen sayılı insansız sistemlerden biri olan ANKA, söz konusu görevleri yerine getirmek amacıyla Elektro Optik Gündüz Kamera (EO Day TV),Gündüz (EO-ElectroOptic) / Kızılötesi (IR-InfraRed) / Lazer Mesafe Bulucu (LRF-Laser Range Finder), Lazer İşaretleyici (LD-Laser Designator) ve Spotter ile SAR/MTI-ISAR faydalı yükleri taşıyor.

TUSAŞ'tan Paris Air Show'a 'ATAK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Paris'te şova çıkartana kadar doğuda şova çıkartın da neler yapıyor biz görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Yahu yeter milletinden utanan hiçbirşeyi beğenmeyen tavırlardan bıktık. Bu ne biçim vatan sevgisidir. İnsan bunlarla ancak gurur duyar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis, pilot ~ 9 yıl önce
Türk pilot ve mühendislerinin alin teri olan bu ürünler, eminim bos degildir.. Bircok ülkede imrenerek ve kiskanarak bakiyor.. Lütfen kendimizi ve insanlarimizi hafife almayalim.. Ne mühendis ve pilotlarimiz var., zimba gibi., tenekeyi bile ucurur.. Ellerine saglik.. Atak adina yakisir.. Emegi gecenlerden Allah razi olsun., Bir tesekkür etmek cokmu zor bu insanlara.. Onlar bu ürünleri sizin icinde üretti., sizin ve gelecekteki cocuklariniz güvenle sokaklarda dolassin diye,, lütfen emege saygi,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
bu sitede neden herkes birbirine hakaret ediyor,ilginç ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Know-How ~ 9 yıl önce
Mulayim sen anayin karnindan kosarakmi dogdun kocum. Sende surundun emekledin yurudun kostun herseyin zamani var vakti var. Icimizdeki ermeni diyecegim ama ermeni bile kendi ulkesinin cikari icin yalana inaniyor oylede devam ediyor siz yapilana bir bir kulp buluyorsunuz necisiniz kocum siz? devlet dusmanimi, turkiye dusmanimi, israil tohumumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
mülayim sert .... Coçum sen ermenimisin yahudimi yoksa pkk lımı.ONLAR BUKADAR KÖTÜLEYEMEZDİ ..Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuuh ~ 9 yıl önce
yuh senın mantıgına adamı haınlıkle suclayacagına donde kendıne bak anormal ınsan adam tespıt yapmıs ve haklı sen anca pembe hayaller kur sonra onların var bızıdme var dıe kendını kandır senn mıllı gelırın 10 bın dolar adamlar 30 bın dolar sen daa cook kafanı doversın bu mantıksız dusuncesız kafayla
Türk ~ 9 yıl önce
içimizdeki memleket düşmanları yine başlamış yorumlara. hepimiz ermeniyiz diyen anlayışın temsilcileri tabiki 'yerli' olan her şeye karşı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 9 yıl önce
En azından bir şeyler yapmaya çalışmışlar Yoksa Tofaş kuş serisi tek yerli uçağımız olacaktı. Emekleme aşamaları bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mülayim sert ~ 9 yıl önce
"T129 ATAK dünyanın en etkin taarruz helikopteri" Kime göre, neye göre? Eldeki helikopterler sadece erken duhul (İtalya üretimi), yüksek irtifa sıcak hava testinde başarısız oldu, kriterler düşürüldü. (ANKA da aynı) Yukarı bakan kamerası, dengesiz ağırlık dağılımı sebebiyle safra eklenmiş muhteşem tasarımı ile en etkin helikopterimizi herkes kıskanıyor, ama her nedense daha gerçekleşmiş bir satış yok. Yok Pakistan ilgileniyor yok Burkina Faso ciddi talepte bulundu yok Malezya heyeti kaç para bunlar dedi gibi üfürme haberler ile fiyasko gözlerden kaçırılmaya çalışılıyor. Dünyanın en etkin helikopteri bu, yakında herkes Apaçi, Kobra, Tiger helikopterlerini atıp bizim Atak'tan alacak.Tabi yerli üretime başlayabilirsek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 9 yıl önce
Bu iş varolan bir helikopterin yazılımının Türkçe'ye çevrilmesi ve aselflir montajından ibaret değildir.Helikopterin gövdesi ve hareketli aksamı hariç tamamı yeniden tasarlanmıştır.A129 modelinin motorları yeterince güçlü olmadığı için daha güçlü yeni motorların entegrasyonu yapılmıştır.Helikopterin elektroniği görev bilgisayarı da dahil tamamen Aselsan tarafından geliştirilmiştir.Aselsan üretimi aselflir 300t helikoptere dahil edilmiş, ayrıca helikoptere roketsan'ın ürettiği cirit, umtas ve omtas füzelerini kullanabilme kabiliyeti kazandırılmıştır.F-16'ların ne kadar sahibiysek bu helikopterlerin de o kadar sahibi olmayacağız.Sözleşme gereği t-129'un lisansı Türkiye'ye aittir ve Türkiye bu helikopteri istediği gibi üretme ve satma hakkına sahiptir. Helikopter motorları için de amerikan kongresinden onay almak falan gerekmez, ticari satış şeklinde gayet rahat alınır motorlar. Mülayim siz sert olmayin azcik yumusayin.
Fly ~ 9 yıl önce
Ayrica T129 saydiginiz Apache, Tiger ve kobradan daha seri ve manevra kabiliyeti daha yuksektir. Ayrıca Türk mühendisleri tarafından 2 milyon satır kod yazılarak bilgisayar sistemi geliştirilmiştir. Mis gibi de yerlidir. Helal olsun.
mülayim sert ~ 9 yıl önce
Yani istediğimiz ülkeye satış yapabiliriz, motoru temin etmek problem değil, öyle mi? Mesela Pakistan 10 tane sipariş ediyor, direk LHTEC'yi arıyoruz sipariş kodunu veriyoruz, 20 tane turbo şaft motor kargoyla geliyor..
fly ~ 9 yıl önce
abd tanklarında alman malı namlu kullanıyor, motorlarını bile alman malı olanlarla değiştirecek, alman savaş gemilerinin radarı hollanda yapımı, bazı abd uçakları ise kanada yapımı motorla uçuyor. %100 yerli fetişizmini anlamak zor. böyle karmaşık bi aleti yaparken, bir sürü düzeltilmesi gereken sorunla karşılaşmaktan doğal birşey olamaz. abd sadece geliştirme kısmına 85 milyar dolar para harcadığı f-35 ile 10 senedir uğraşıyor, hala istenen seviyede değil. NOT : T-129'un 6400 parçasının 6200'ü yerli imkanlarla üretildi.
mülayim sert ~ 9 yıl önce
6400 parçanın listesi var mı, paylaşır mısınız lütfen? Bu hesap nasıl yapılıyor, mesela motor 1 parça, transmisyon 1 parça, yakıt pompası 1 parça, vida 1 parça, braket 1 parça şeklinde mi? Ben yerlileşme takıntılı değilim, aksine böyle büyük projeleri yerli yapmaya karşıyım. Atak geldi gelecek diye terörün en yoğun olduğu yıllarda koca ülkede sadece 8 tane taarruz helikopteri ile savaştık. Halen yerli üretimler piyasada yok, pratikte bu helikopteri satmak abd'nin onayına bağlı, çıkan ürün de pek ahım şahım değil. Ee, ne kazandık şimdi? 10 sene önce 20-25 tane AH1-Z alsaydık işimiz görülürdü.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Darısı TRJ-328 e

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000