17 Ağustos 2011, Çarşamba 16:40:32

TUSAŞ'IN HELİKOPTERİ İLK UÇUŞUNU YAPTI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen ilk T129 helikopterinin 1. Prototipinin ilk uçuşu bugün başarıyla gerçekleştirildi...
  • Her fırsatta, olmadık yerde yabancı pilot meselesini böyle ortaya getirenlerin akli dengelerinin yerinde olup olmadığından ciddi şüphe ediyorum. Askeri helikopterin üzerinde yabancı pilotun ne işi var? Yesinler, içsinler, açlığa devam... Laf mı bu şimdi? Ne alıp veremediğin var pilotlarla senin? Pilot olmak istedin de olamadın mı?.. Bu mudur bütün derdin, hasetin?
  • Bunlarada yapancı pilot alın doldurun yesinler içsinler,açlığa işsizliğe devam
  • Bu helikopterin keşke İzmir Çiğli'deki hava gösterilerine yetiştirilip katılsaydı. Şahsen orada görmeyi çok isterdim. Neyse, hayırlısı olsun.
  • Güzel bir haber. Saldırı helikopterleri özellikle terörle mücadelede çok büyük öneme sahip. O nedenle bu projenin eldeki tüm imkanlar seferber edilip planlanandan önce bitirilmesi ve helikopterlerimizin hainlerin tepelerine bir an önce inmeye başlaması en büyük dileğimdir.
  • emek verenlerin ellerine kollarına yüreklerine sağlık, bu güzel haber!!! devamıda gelir inşalah. İnşallah bunun gibi projeler genel havacılık uçaklarında da yaşanırda kendi üretimimiz dünyaya satışımız olur.
  • Yıl 2011... Biz hala prototiple, mrototiple uğraşıyoruz ve bununla övünüyoruz. Hikaye, Osmaniye... Bu prototipler 2o-25 sene önce yapılmış olmalıydı. Bu kadar şehit vermişken, veriyorken prototip ne işe yarar? 100, 200, 300 helikopter ne zamana hazır olacak, Güneydoğu'da, Kandil'de fink atan çapulcunun, terörist bozuntusu hain köpeklerin tepesine binip kökünü ne zaman kazıyacak onu söyle sen bana.
  • TAI uçuş işlemlerinde görev yapan ekibi gönülden kutluyorum. Emniyetli uçuşlar. O. Y.
  • T-129, AgustaWestland A-129 International (AW129) helikopterinin geliştirilmiş bir versiyonudur. Türk katkısını küçümsemiyorum ama haberde İtalyan ortak da belirtilmeli.
  • Aferin. arkasını bekliyoruz. Ramazandan sonraya bırakmayın siz de ama.
  • TUSAŞ Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olarak üstüne düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Tüm çalışanların ellerine sağlık. İnşallah envantere girip kullanıldığı zamanlarıda görürüz.
TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, T129 'P6' prototipinin ilk uçuşunun, TUSAŞ test pilotları tarafından, TUSAŞ'ın Akıncı'daki tesislerinde planlanan zamanında ve başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi. 
 
Sabah saat 05. 30'da havalanan helikopter, 90 dakika havada kalarak gerekli tüm testleri başarıyla tamamladı. 
 
TUSAŞ Test Pilotları Adnan Meral ile Gökhan Korkmaztürk, testten sonra, 
 
"Çok başarılı bir test uçuşu gerçekleştirdik" tespitinde bulundular. 
 
ATAK Helikopter Programı, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Taarruz/Taktik Keşif Helikopteri ihtiyacını yüksek teknolojiye sahip özgün aviyonik ekipmanların da entegre edileceği T129 helikopterleri ile karşılamak için başlatıldı. Program kapsamında, T129 helikopteri, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda özgünleştirilip üretilecek. 
 
TUSAŞ'ta üretimi tamamlanan P6 prototipinin ilk uçuşu, ATAK Programı'nın önemli mihenk taşları arasında yer alıyor. TUSAŞ'ta üretilecek olan üç adet prototipin ilki olan P6 prototipi TUSAŞ'ın ulaştığı teknolojik seviyeyi göstermek açısından önem taşıyor. 
 
TUSAŞ'ta, bin 500'ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4 bin deneyimli personel çalışıyor.
TUSAŞ'IN HELİKOPTERİ İLK UÇUŞUNU YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Her fırsatta, olmadık yerde yabancı pilot meselesini böyle ortaya getirenlerin akli dengelerinin yerinde olup olmadığından ciddi şüphe ediyorum. Askeri helikopterin üzerinde yabancı pilotun ne işi var? Yesinler, içsinler, açlığa devam... Laf mı bu şimdi? Ne alıp veremediğin var pilotlarla senin? Pilot olmak istedin de olamadın mı?.. Bu mudur bütün derdin, hasetin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlarada yapancı pilot alın doldurun yesinler içsinler,açlığa işsizliğe devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu helikopterin keşke İzmir Çiğli'deki hava gösterilerine yetiştirilip katılsaydı. Şahsen orada görmeyi çok isterdim. Neyse, hayırlısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel bir haber. Saldırı helikopterleri özellikle terörle mücadelede çok büyük öneme sahip. O nedenle bu projenin eldeki tüm imkanlar seferber edilip planlanandan önce bitirilmesi ve helikopterlerimizin hainlerin tepelerine bir an önce inmeye başlaması en büyük dileğimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
emek verenlerin ellerine kollarına yüreklerine sağlık, bu güzel haber!!! devamıda gelir inşalah. İnşallah bunun gibi projeler genel havacılık uçaklarında da yaşanırda kendi üretimimiz dünyaya satışımız olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yıl 2011... Biz hala prototiple, mrototiple uğraşıyoruz ve bununla övünüyoruz. Hikaye, Osmaniye... Bu prototipler 2o-25 sene önce yapılmış olmalıydı. Bu kadar şehit vermişken, veriyorken prototip ne işe yarar? 100, 200, 300 helikopter ne zamana hazır olacak, Güneydoğu'da, Kandil'de fink atan çapulcunun, terörist bozuntusu hain köpeklerin tepesine binip kökünü ne zaman kazıyacak onu söyle sen bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAI uçuş işlemlerinde görev yapan ekibi gönülden kutluyorum. Emniyetli uçuşlar. O. Y.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
T-129, AgustaWestland A-129 International (AW129) helikopterinin geliştirilmiş bir versiyonudur. Türk katkısını küçümsemiyorum ama haberde İtalyan ortak da belirtilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aferin. arkasını bekliyoruz. Ramazandan sonraya bırakmayın siz de ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TUSAŞ Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olarak üstüne düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Tüm çalışanların ellerine sağlık. İnşallah envantere girip kullanıldığı zamanlarıda görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000