20 Temmuz 2012, Cuma 16:40:39

TUSAŞ'A EASA'DAN GURUR...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), eğitim uçağı "Hürkuş" için Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) "Tasarım Organizasyonu Sertifikası" aldı...
  • TAI ye bu haber 5 yıl gider. Yatışa devam Türkiye' nin sözde züper beyinleri...
  • Arkadaslar eski bir tai calisani olarak yaziyorum. Bu 1500 denilen muhendisin 500 kadari 1-2 yil deneyimli yeni mezunlardir. Total da is yapan muhendis sayisi max 100 dur. Satinalmacilar bile muhendis bu kurumda...
  • TUSAŞ bu Uçağa TİP sertifikası aldıya bu çok önemli bir olaydır. Türk sivil havacılığının önü açılmış olur ve uçak üretebilen bir ülke olduğumuz tescillenmiş olurki bu havacılık tarihimizde bir dönüm noktasıdır. İnşallah doğrudur bizde sapla saman hep karıştırıldığı için doğrusu ben de tam anlayamadım EASA'dan tam ne alınmış inşallh TUSAŞ veya SHGM kapsamlı bir açıklama yapar biz de anlarız.
  • evet birada olabilir, tebrikler easa onayı için. eleştiri 5 yıl sürdüğü için ( 10 yılda fakülteyi bitirene azıcık kızalım değil mi ? )
  • Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Memleketce nice güzel başarılara inşallah !

 

Tüm tasarımcı mühendislerin yönergeler ve yönetmeliklere uygun olarak bir uçağı emniyetli olarak tasarlayabildiklerini tescilleyen söz konusu sertifikaya başvuru 2007'de yapılmıştı. O tarihten bu yana EASA ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) uzmanlarının yaptıkları denetimlerden başarıyla geçen TUSAŞ'a, her türlü emniyeti gözeterek uçak tasarlayabilir yetkisi verilmiş oldu.

Bu, EASA'nın Türkiye'ye verdiği ilk uçak tasarlama yetkisi oldu. Verilen yetki, fikir aşamasından uçağı uçurana kadar TUSAŞ'ın tüm organizasyonunun uluslararası kurallara göre uyum içinde çalıştığını kanıtlıyor. Tescil edilen yöntem ve yönetmelikler, TUSAŞ'ın bölgesel uçak/savaş uçağı, vb. yeni ürünlerin de geliştirilmesinin yolunu açıyor.

TUSAŞ, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından uydu sistemleri ve insansız hava araçlarına kadar entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumunda. Havacılık, uzay ve savunma sanayinde küresel ilk 100 oyuncu arasında yer alan TUSAŞ'ta 1.500'ü mühendis olmak üzere yaklaşık 4 bin kaliteli ve deneyimli personel çalışıyor. (CNN Türk)

TUSAŞ'A EASA'DAN GURUR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Harika ~ 12 yıl önce
TAI ye bu haber 5 yıl gider. Yatışa devam Türkiye' nin sözde züper beyinleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapmayin ~ 12 yıl önce
Arkadaslar eski bir tai calisani olarak yaziyorum. Bu 1500 denilen muhendisin 500 kadari 1-2 yil deneyimli yeni mezunlardir. Total da is yapan muhendis sayisi max 100 dur. Satinalmacilar bile muhendis bu kurumda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
TUSAŞ bu Uçağa TİP sertifikası aldıya bu çok önemli bir olaydır. Türk sivil havacılığının önü açılmış olur ve uçak üretebilen bir ülke olduğumuz tescillenmiş olurki bu havacılık tarihimizde bir dönüm noktasıdır. İnşallah doğrudur bizde sapla saman hep karıştırıldığı için doğrusu ben de tam anlayamadım EASA'dan tam ne alınmış inşallh TUSAŞ veya SHGM kapsamlı bir açıklama yapar biz de anlarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrik ve eleştiri ~ 12 yıl önce
evet birada olabilir, tebrikler easa onayı için. eleştiri 5 yıl sürdüğü için ( 10 yılda fakülteyi bitirene azıcık kızalım değil mi ? )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurur duydum ~ 12 yıl önce
Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Memleketce nice güzel başarılara inşallah !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000