12 Ocak 2014, Pazar 08:39:53

"TUSAŞ YÜZAKIMIZ OLDU"

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, sektörün 2013’te 1.4 milyar dolar ihracat yaptığını belirterek, “ATAK, HÜRKUŞ, ANKA ve F16 gibi dev projelere imza atan TUSAŞ yüzakımız oldu” dedi.
  • VAY BE HERKEZ SAVUNMA UZMANI OLMUS BURALARA YAZIYOR.
  • Atak'a kalktık da, o Atak'ı neden Kara Kuvvetleri kabul etmiyor, neden testleri geçemiyor, biri bunu izah etsin ??
  • En kompleks parçaları yurtdışından gelen F16'ların montajını Türkiye de yaparak olmuyor bu işler.. Beyin göçünün ne kadar önüne geçtiniz? Üretken akademisyen sayınızı ne kadar arttırdınız? Prof. Dr.'lar ne kadar çalıştı? Üretken insanların önüne konulan yasal-siyasal-manevi engelleri ne kadar kaldırdınız? Yurt dışından alınan CNC tezgahlarda üretilen mekaniki parçalardan başka hangi elektronik devreleri üretip optimizasyon ile ARGE sağladınız? diye giden bu sorulara cevap verin önce. Şirketlerinizi satsanız Türkiye'nin borcu ödenir be.
  • peki nekadar savunma sanayii urunu ithal ettik?
  • Yaz dostum nay nay nay..

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral Aliş, sektörün 2013’te 1.4 milyar dolar ihracat yaptığını belirterek, “ATAK, HÜRKUŞ, ANKA ve F16 gibi dev projelere imza atan TUSAŞ yüzakımız oldu” dedi.

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSİ) Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, 2013 yılında 1 milyar 391 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını açıkladı. Aliş, 2011’de 884 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini, ihracatın yüzde 43 artışla 2012’de 1 milyar 262 milyon dolara yükselttiklerini belirterek, “Bu yıl da yüzde 10 artış yakaladık. Uluslararası rekabetin ve gücün yoğun yaşandığı savunma ve havacılık sanayi, çizdiği başarılı görüntü ile birçok sektörü geride bıraktı.

Yüzde 40’ı TUSAŞ’tan

Türkiye’nin genel ihracatı açısından durgun geçen 2013, savunma ve havacılık ihracatı açısından belirgin bir gelişmeye sahne oldu. Sektörün ‘Stratejik Plan’ çerçevesinde 2014 hedefi yüzde 44 artışla 2 milyar dolara ulaşmaktır” diye konuştu.

Aliş, sektördeki gelişmenin arkasında Ar-Ge’ye verilen önemin yattığını, sektörün 2012 yılında AR-GE’ye yaklaşık 773 milyon dolarlık kaynak ayırdığını bildirdi. Sektörün 2013 yılında atağa geçtiğini belirten Aliş, “Savunma ve havacılık sektörü Türkiye’nin en başarılı sektörlerinden olmayı başardı. İhracatımızdaki artış trendi hızla yükseliyor. Bu noktada olmamızda en önemli pay, 527 milyon dolarlık ihracatı ile medarı iftiharımız olan; ATAK, HÜRKUŞ, ANKA ve F16 gibi dev projelere imza atan TUSAŞ’a aittir. TUSAŞ hizmet ihracatını dâhil etmeden, sektör ihracatının yüzde 40’ını gerçekleştirmiştir” dedi.

Sektör, ABD’ye ürün satıyor

“Türkiye, sektörde dünya pazarında en büyük dilime sahip olan ABD’ye de ürün satmaktadır” diyen Latif Aral Aliş, ABD’nin Türkiye’nin ihracatında ilk sırada yer aldığını bildirdi. Aliş’in verdiği bilgiye göre, 2013’te en çok ihracat yapılan bölgeler Kuzey Amerika, BDT, AB, Hazar Bölgesi, Körfez Bölgesi ve Güneydoğu Asya ülkeleri oldu. Sektör ihracatında uçak ve helikopter aksamları, uçak motorları, zırhlı kara araçları, gemiler ve süratli botlar, füze, roket ve fırlatma platformları, hafif silahlar ve mühimmatları başı çekiyor.

"TUSAŞ YÜZAKIMIZ OLDU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

HABERCI ~ 10 yıl önce
VAY BE HERKEZ SAVUNMA UZMANI OLMUS BURALARA YAZIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
Atak'a kalktık da, o Atak'ı neden Kara Kuvvetleri kabul etmiyor, neden testleri geçemiyor, biri bunu izah etsin ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırak ~ 10 yıl önce
En kompleks parçaları yurtdışından gelen F16'ların montajını Türkiye de yaparak olmuyor bu işler.. Beyin göçünün ne kadar önüne geçtiniz? Üretken akademisyen sayınızı ne kadar arttırdınız? Prof. Dr.'lar ne kadar çalıştı? Üretken insanların önüne konulan yasal-siyasal-manevi engelleri ne kadar kaldırdınız? Yurt dışından alınan CNC tezgahlarda üretilen mekaniki parçalardan başka hangi elektronik devreleri üretip optimizasyon ile ARGE sağladınız? diye giden bu sorulara cevap verin önce. Şirketlerinizi satsanız Türkiye'nin borcu ödenir be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokia3310uygulamasi ~ 10 yıl önce
peki nekadar savunma sanayii urunu ithal ettik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaz ~ 10 yıl önce
Yaz dostum nay nay nay..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000