27 Şubat 2013, Çarşamba 08:43:39

TUSAŞ HALKA AÇILIYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ CEO'su Muharrem Dörtkaşlı halka arzın zamanını verdi.
  • asker abiler alsin hisseleri. Ben kurusumu yatirmam oraya

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) CEO’su Muharrem Dörtkaşlı, şirketin yüzde 20 hissesinin halka arzı için İş Yatırımı yetkilendirmelerinin ardından, yurtdışı aracılık için de JP Morgan’ı yetkilendirdiklerini, ikinci çeyrekte hedeflenen halka arz için nisan ayından sonra tanıtıma çıkmayı planladıklarını söyledi.

TUSAŞ, halka arza aracılık etmek üzere daha önce İş Yatırım’ı yetkilendirdiğini açıklamıştı. TUSAŞ’ın hissedarları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Türk Hava Kurumu bulunuyor. Reuters’ın sorularını yanıtlayan Dörtkaşlı, “Daha önce açıkladığımız oranda hissenin halka arzına aracılık etmesi için İş Yatırım’ı yetkilendirmiştik. Yurtdışı aracılık için de JP Morgan’ı yetkilendirdik. Nisan ayından sonra roadshow’a çıkabileceğimizi düşünüyorum” dedi. Halka arzın zamanlaması konusunda ikinci çeyreği hedeflediklerini belirten Dörtkaşlı, “Halka arzın SPK kurul kaydına alınmasına yönelik işlemlerimiz devam ediyor. Şu anda gerekli tadilleri tamamlıyoruz” diye konuştu.

Dörtkaşlı, mayıs ayında yaptığı açıklamada, halka arzda şirket değerlemesinin birkaç milyar dolar civarında olacağını belirtmişti. Türk- ABD ortak şirketi olarak 1984 yılında F-16 savaş uçaklarının üretimi amacıyla kurulan TUSAŞ’ın ABD’li hisseleri 2005 yılında Türk hissedarlar tarafından satın alındı. Havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu gibi faaliyetleri yürüten şirket; uçak, helikopter, insansız hava aracı ve uzay gurplarında üretimler gerçekleştiriyor.

TUSAŞ HALKA AÇILIYOR

Yorumlar

asker abiler ~ 11 yıl önce
asker abiler alsin hisseleri. Ben kurusumu yatirmam oraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000