11 Kasım 2010, Perşembe 08:03:38

TUSAŞ 'ATAK'A GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin taarruz helikopteri ihtiyacının karşılanmasını teminen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında, 300 milyon dolarlık 9 adet T129A helikopterinin tedarikine ilişkin sözleşme imzalandı.
  • Projesi de bizim olsa keşke... Çok mu zor helikopter çizmek? Tork dağılımı falan desem motoru değiştirince zaten kalan herşey hesaplanacak. Sadece gövde yapılacak. A-129 ile T-129 arasında F-16'ların CFT modeli ile normal modeli arasındaki fark kadar anca var. Tamamen milli diyeceğimiz birşey olsun şurda yaa... Aviyonikler bizden ama proje olmadan olmaz. Aynı şekilde RJX80'in de projesi bizim ama motor-takımlar başkasından sağlanacak. Ne anladım ben bunlardan?
TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin taarruz helikopteri ihtiyacının mümkün olan en erken zamanda karşılanmasını teminen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında, 9 adet T129A helikopterinin tedarikine ilişkin 300 milyon dolar bedelli sözleşme 8 Kasım 2010 tarihinde imzalandı.
 
'Yakın Hava Destek Görevi' için uyarlanmış bir tasarıma sahip olan T129A helikopterlerinin teslimatlarına, 2008 yılında sözleşmesi imzalanan T129B (ATAK) helikopterlerinden 15 ay önce başlanacak. Bu sayede, ömürleri dolmakta olan mevcut silahlı helikopterlerin envanterden çıkmaları nedeniyle yakın gelecekte oluşacak boşluğun, bir zafiyete yol açılmadan giderilmesi mümkün olabilecek. 
TUSAŞ 'ATAK'A GEÇTİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Projesi de bizim olsa keşke... Çok mu zor helikopter çizmek? Tork dağılımı falan desem motoru değiştirince zaten kalan herşey hesaplanacak. Sadece gövde yapılacak. A-129 ile T-129 arasında F-16'ların CFT modeli ile normal modeli arasındaki fark kadar anca var. Tamamen milli diyeceğimiz birşey olsun şurda yaa... Aviyonikler bizden ama proje olmadan olmaz. Aynı şekilde RJX80'in de projesi bizim ama motor-takımlar başkasından sağlanacak. Ne anladım ben bunlardan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000