06 Ekim 2012, Cumartesi 09:56:59

TÜRKİYE 'ATAK'A GEÇTİ!

Suriye sınırında yaşanan gerginlik ve en son Akçakale'ye düşen top mermisi Ankara'yı harekete geçirdi...
  • bu satırlarda her aklına esen bir şeyler yazıyor.havacılıktan anlamayan konularla ilgisi olmayan insanlar sırf eleştiri olsun diye yazıyor.bugün amerika bile kendi ürettiği uçaklrın bir kısmının parçalarını dışarıdan getirip montajını yapıyor.eski bir tai çalışanı ve hala sivil havacılıkta çalışan biri olarak bu işlerin birden olmayacağını zamanla birikimlerden sonra tamemen başarılacağını belirtmek istiyorum.çocuk oyuncağı değil bu.kağıttan uçak yapmaya benzemez.ömründe bunu bile yapmayan insanlar kalkıp yazılar yazmasınlar.unutmayalım herşey hayallerle ve umutla başlar ve sonunda gerçekleşir.
  • unutmayın zamanında japonlar.taklile başlamışlardı. ozaman japon mallarıkötü bir taklitti .daha sonra .kore anı yoldan geçti. ve şimdi çin. sen yapmaya başla istese montaj olsun .işi oğrenip geliştirirsin.ve sonunda teknolijini geliştirirsi. hazır alıp bağımlı olacağna kendin yap. pahalı yap.ama yap.hele savunmada dışa bağımlıysankendıni savunamazsın. bu işte geç kaldık ama olsun devam edelin. başarabiliriz. mecburuz.
  • Gurur duyacağımıza eleştirmeyelim bari. Bu işler çok kolay olsaydı ninende pilot olur Pilot torunu olurdun dımı.
  • birzamanlar karakolumuz basilmis ve epey sehit vermistik sinirda. TAI hemen Anka icin ohal ilan etmisti. Guya hemen bitecekti. Atak'in ismi Turk. Neresini biz uretiyoruz neresini Italyanlar bu soylenmiyor. Gorev bilgisayari nedir? Ucagi pilot ucurur bilgisayar degil. Milli duygulari somurerek ucak yapilmiyor ancak avci hikayesi yazarsin.

Türkiye'nin üretiminde ortak olduğu ilk taarruz helikopteri T-129 için olağanüstü hal ilan edildi.

2 helikopter şu anda hazır. 4'ü ise üretim bandında. Savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, 6 helikopter yıl sonu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

Genelkurmay yetkilileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine giderek helikopter hakkında son bilgileri aldı. T-129'un öngörülenden 70 kilo az yük taşıyabildiği, bu sorunun da diğer helikopterlerin üretimi sırasında aşılacağı belirtildi. Haber 7'de yer alan habere göre; T-129 ilk etapta, havadan karaya anti-tank füzesi (hellfire) ve uçaksavar füzesi (Stinger) yüklü olarak havalanacak.

Daha sonra Türk üretimi Cirit füzesini kullanmaya başlayacak. Türkiye şu anda taarruz helikopteri olarak ABD'den alınan Kobra ve Süper Kobra helikopterlerini kullanıyor. Ankara, geçtiğimiz haftalarda ABD'den getirdiği 3 Süper Kobra helikopterine 111 milyon dolar ödedi.

Türk-İtalyan ortak yapımı taarruz tipi Atak helikopteri projesinin bütçesi toplamda 3 milyar doları buluyor. Dev projede AgustaWestland'ın yanı sıra TUSAŞ, Aselsan ve Roketsan gibi milli savunma sanayii şirketleri de rol alıyor. T-129, İtalyan Agusta'nın daha önce ürettiği A-129'un geliştirilmiş ve Türkiye şartları için güncellenmiş versiyonu.

İlk yerli üretim helikopter, Aselsan'ın geliştirdiği görev bilgisayarını kullanıyor. Yine gövdesindeki binin üzerindeki parçada Türk imzası yer alıyor. Şu anda genel itibarıyla kritik bölümler ve parçalar İtalya'dan geliyor. TUSAŞ tesislerinde montajı yapılıyor. Zaman'a bilgi veren kaynaklar, projenin bir sonraki ayağında gövde ve transmisyon gibi kritik parçaların da Türkiye'de üretileceğini ifade ediyor. Kara Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 50 kesin ve 41 opsiyonel taarruz ve taktik keşif helikopterinin, milli imkânlarla geliştirilecek yazılım ve donanım ürünlerinin bir araya getirilmesiyle Türkiye'de üretilmesi projenin ana hedefi. Test uçuşları Türkiye'de gerçekleştirilen ve üretim bandından çıkan helikopterlerin gövde, motor ve pervanesi İtalya'dan geldi. Görev bilgisayarı ve seyrüsefer sistemleri ise milli imkânlarla üretildi.

TÜRKİYE 'ATAK'A GEÇTİ!

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
bu satırlarda her aklına esen bir şeyler yazıyor.havacılıktan anlamayan konularla ilgisi olmayan insanlar sırf eleştiri olsun diye yazıyor.bugün amerika bile kendi ürettiği uçaklrın bir kısmının parçalarını dışarıdan getirip montajını yapıyor.eski bir tai çalışanı ve hala sivil havacılıkta çalışan biri olarak bu işlerin birden olmayacağını zamanla birikimlerden sonra tamemen başarılacağını belirtmek istiyorum.çocuk oyuncağı değil bu.kağıttan uçak yapmaya benzemez.ömründe bunu bile yapmayan insanlar kalkıp yazılar yazmasınlar.unutmayalım herşey hayallerle ve umutla başlar ve sonunda gerçekleşir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kundo ~ 11 yıl önce
unutmayın zamanında japonlar.taklile başlamışlardı. ozaman japon mallarıkötü bir taklitti .daha sonra .kore anı yoldan geçti. ve şimdi çin. sen yapmaya başla istese montaj olsun .işi oğrenip geliştirirsin.ve sonunda teknolijini geliştirirsi. hazır alıp bağımlı olacağna kendin yap. pahalı yap.ama yap.hele savunmada dışa bağımlıysankendıni savunamazsın. bu işte geç kaldık ama olsun devam edelin. başarabiliriz. mecburuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birzamanlar mangalda... ~ 11 yıl önce
Gurur duyacağımıza eleştirmeyelim bari. Bu işler çok kolay olsaydı ninende pilot olur Pilot torunu olurdun dımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birzamanlar ~ 11 yıl önce
birzamanlar karakolumuz basilmis ve epey sehit vermistik sinirda. TAI hemen Anka icin ohal ilan etmisti. Guya hemen bitecekti. Atak'in ismi Turk. Neresini biz uretiyoruz neresini Italyanlar bu soylenmiyor. Gorev bilgisayari nedir? Ucagi pilot ucurur bilgisayar degil. Milli duygulari somurerek ucak yapilmiyor ancak avci hikayesi yazarsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000