26 Nisan 2011, Salı 08:55:50

TRELINGEDGE SİSTEMİ TAI'YE EMANET

TAI, Bombardier C Serisi için parça üretecek
  • tai hanği parçayı üretecekmiş??? tai yapsa yapsa uçağın tuvalet kısmını üretir ancak :))
  • trailing edge ,,inanın ilk okuduğumda hiç bişi anlamadım,,ya inglizce yazın ,,ya Türkçesini güzel bi dille anlatın
  • bizim teknoloji dilimiz bu kadar .....
  • terminolojiye dikkat ediniz. TRAILING EDGE
Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'nin, dünya uçak sanayisinde dengeleri değiştirmesi beklenen yeni nesil yolcu uçağı Commercial (C) Serisi'nin "TrelingEdge" olarak bilinen kanatlardaki hareketli sistemi TAI üretecek.

Proje kapsamında TAI ile Bombardier arasında görüşmeler 2 yıldır sürüyordu. Havacılık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre; C Serisi'ne üretilecek parçalar için Bombardier ile TAI arasında sözleşme imzalandı. TAI de Türkiye'deki yaklaşık 6 yüklenicisine projeyle ilgili sözleşme taslaklarını gönderdi. Elde edilen bilgilere göre, TAI, alt yüklenicilerinden mayıs ayından itibaren C Serisi parçalarının sevkiyatına başlanacak şekilde planlarını oluşturmasını istedi.

Bombardier, C Serisi'nin gövde kısmını üretmesi için de Çin'in Commercial Aircraft of China firması ile anlaşmıştı. Dünyanın üçüncü büyük havacılık şirketi olan ve şimdiye kadar daha çok iş jeti ve bölgesel küçük uçak üreten Bombardier, 100-149 koltuk kapasitesinde olacak yeni nesil C Serisi ile ilk kez büyük kapasiteli segmentten pay almaya çalışıyor. Bu pazarda Boeing ve Airbus hakim. 100 yolcudan daha az kapasitedeki uçakları da Kanadalı Bombardier, Fransız Fallcom, Foker gibi firmalar üretiyor. Bu segmentte pazar lideri olan Bombardier'in büyük yolcu uçağı üretmeye başlamasının pazarda dengeleri değiştirmesi bekleniyor.

Bombardier, üretimine önümüzdeki aylarda başlayacağı C Serisi için ilk siparişi Alman havayolu şirketi Lufthansa'dan aldı. Lufthansa 50 uçak için anlaşma imzaladı. Uçakların teslimatı 2013 yılında başlayacak. Bombardier yetkilileri, bölgesel uçak ailesinin giderek büyümesini dikkate alarak, önümüzdeki 20 yılda bu sınıfta 250 milyar dolar değerinde toplam 6 bin 300 adetlik pazar oluşacağını öngörüyor.

Bombardier'in yeni nesil uçak projesine başından itibaren Türkiye'yi de dahil etmesi Türkiye için projenin önemini arttırıyor. Toplam bin 800 uçağı kapsayan C Serisi projesinde Türkiye'nin sağlayacağı katma değerin 1 milyar doları bulması bekleniyor. Proje 2029 yılına kadar sürecek.
TRELINGEDGE SİSTEMİ TAI'YE EMANET

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
tai hanği parçayı üretecekmiş??? tai yapsa yapsa uçağın tuvalet kısmını üretir ancak :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
trailing edge ,,inanın ilk okuduğumda hiç bişi anlamadım,,ya inglizce yazın ,,ya Türkçesini güzel bi dille anlatın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizim teknoloji dilimiz bu kadar .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
terminolojiye dikkat ediniz. TRAILING EDGE

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000