15 Temmuz 2010, Perşembe 08:58:47

TİHA HANGARDAN ÇIKIYOR

TAİ’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) yarın hangardan çıkıyor.
  • yarın birezdaha dünya görecek türk insanının azmini demeki biz 2023 de kendi uçagımızı yaparız buda biz türk miletini çekemeyenlere .... olsun unutmayınki madi manevi bir ürk 10 avrupalıya abd liye israiliye bedeldir..
  • Bayraktarın 150 uçağı TSK'da uçuyor. İhraç için görüşmeler de sürüyor. Yeni orta irtifa ve büyük modelinin seri üretimi için görüşmeler sürüyor. "Sonu" demek yanlış olmuş, "başlangıç" konumunda, gerekli desteği görüyor. Türk havacılığına emek ve destek veren herkesi kutlamak ve desteklemek lazım. Biraz pozitif bakmakta yarar var. "Bizden adam olmaz" düşüncesindeyseniz, bunu kişiselleştirin. "Benden adam olmaz" şekline dönüştürün ve gayret gösterenlerin motivasyonlarını bozmayın. Her iki firmanın da gayretlerine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.
  • Yıllardan sonra birilerinin aklı başına gelmeye başladı. Sağolsunlar, İsrail bize posta koymasaydı hayatta böyle bir projeyi adam edemezdik. --Volvo--
  • Aslanlarım benım.Bu millet sizinle gurur duyuyor.Başarılarınızla yüceliyoruz.Allah yolunuzu açık etsin.
  • RASTGELE...
  • Son derece keyifli bir haber. Ayrıca diğer özel girişim projelerinin de desteklenmesi ve kullanılması gerekir. Keşke hep böyle haberler duyabilsek. Buna çok ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkürler.
  • inşallah sonu bayraktar gibi olmaz
İsrail’den satın alınan Heron’lardan çok daha üstün özellikler taşıyan TİHA’ya efsanelere konu olan Anka kuşunun adı verildi. PKK’yla mücadelede Heron’dan yararlanan Türkiye, kendi imkanlarıyla daha gelişmiş hava aracı üretti. TİHA, İsrail’den satın alınan Heron’lardan daha yüksekte, daha uzun süre uçacak ve daha fazla gözetleme yapacak. 2004 yılında başlanan projeyle bugünlere gelen TİHA, TAİ’nin gururu oldu. TİHA’nın maketini gelecek hafta İngiltere’de düzenlenecek havacılık fuarına götürmeyi düşünen TAİ, son anda fikir değiştirdi ve tanıtımı Türkiye’de yapmaya karar verdi. Bunun için yer testleri bitme aşamasına gelen TİHA’nın hangardan çıkarılmasına karar verildi.

MALE’ mi ‘HALE’ mi

Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla orta irtifada (30 bin feet-yaklaşık 10 km) uçmak üzere dizayn edilen TİHA’nın sürprizler taşıdığı sinyali geçen hafta geldi. Bu nedenle tören davetiyelerinde kafa karıştıran bir detay yer aldı. Proje “MALE” (Orta irtifa yüksek havada kalış) olarak hazırlandığı halde, davetiyeye TİHA’nın özelliği “HALE” (Yüksek irtifa yüksek havada kalış) olarak yazıldı. ‘Orta’ yerine ‘Yüksek’ kelimesinin konulmasıyla TİHA’nın uçma yüksekliği ve beraberinde sahip olduğu kabiliyetler büyük bir artış gösterdi. Türkiye, bu durumda ABD’nin Global Hawk ve İsrail’in Heron TP model İHA’larına rakip üretmiş oldu. TAİ yetkilileri davetiyede hata olmadığını, TİHA’nın teknik özelliklerinin yarın düzenlenecek toplantıda açıklanacağını kaydettiler.
TİHA HANGARDAN ÇIKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
yarın birezdaha dünya görecek türk insanının azmini demeki biz 2023 de kendi uçagımızı yaparız buda biz türk miletini çekemeyenlere .... olsun unutmayınki madi manevi bir ürk 10 avrupalıya abd liye israiliye bedeldir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bayraktarın 150 uçağı TSK'da uçuyor. İhraç için görüşmeler de sürüyor. Yeni orta irtifa ve büyük modelinin seri üretimi için görüşmeler sürüyor. "Sonu" demek yanlış olmuş, "başlangıç" konumunda, gerekli desteği görüyor. Türk havacılığına emek ve destek veren herkesi kutlamak ve desteklemek lazım. Biraz pozitif bakmakta yarar var. "Bizden adam olmaz" düşüncesindeyseniz, bunu kişiselleştirin. "Benden adam olmaz" şekline dönüştürün ve gayret gösterenlerin motivasyonlarını bozmayın. Her iki firmanın da gayretlerine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllardan sonra birilerinin aklı başına gelmeye başladı. Sağolsunlar, İsrail bize posta koymasaydı hayatta böyle bir projeyi adam edemezdik. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aslanlarım benım.Bu millet sizinle gurur duyuyor.Başarılarınızla yüceliyoruz.Allah yolunuzu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RASTGELE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son derece keyifli bir haber. Ayrıca diğer özel girişim projelerinin de desteklenmesi ve kullanılması gerekir. Keşke hep böyle haberler duyabilsek. Buna çok ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inşallah sonu bayraktar gibi olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000