19 Ağustos 2011, Cuma 07:20:29

THK'DAN YENİ ŞUBE...

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Hava Kurumu (THK) hizmet binası törenle açıldı...
  • Havacılığı oradaki insanlarımıza da sevdirmek için şube açmış THK. Kurban derilerini getirirseniz fena da olmaz bu arada. İstikbal göklerde, thk sen çok yaşa..
Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, 
 
"Önümüzdeki 2 yıl içerisinde THK'nın tasarladığı, plan ve programını yaptığı 2 ve 4 kişilik uçağın test uçuşları başlayacak" dedi. 
 
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yapımı tamamlanan Türk Hava Kurumu (THK) hizmet binası törenle açıldı. 
 
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, törende, havacılığa ve bu alandaki eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. 
 
Türk halkının kendilerine emaneti olan Türk Hava Kurumu'nu en iyi şekilde yönetmek için çaba gösterdiklerini belirten Yıldırım, "Bizim işimiz havacılık. Fitre, zekat ve kurban derisi toplamak halkımızla olan bağımız, ama ana gelir kaynağımız olamaz. 1925 yılında Türk tarihine çok önemli bir imza atıldı. Böyle bir kurumu o tarihte kurup havacılıktaki gelişmeleri görerek bunların temellerini attığı için Büyük Önder Atatürk'e müteşekkiriz. Ona minnet duyuyoruz. Bizler de bu hizmetleri THK'ya gönül veren halkımızla ve yönetimimizdeki arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz. Halkımızın emaneti olan bu gözde kurumu en iyi şekilde yönetmek bizim boynumuzun borcudur" dedi. 
 
"HAVACILIK VE UZAY ÜNİVERSİTESİ"
 
Yıldırım, havacılık sektörü ve sanayisinin ihtiyacı olan pilot, mühendis, teknisyen, operatör, kabin memuru ve meydan işletmecileri yetiştirmek amacıyla THK Vakfı tarafından Üniversite kurulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: 
 
"Üniversitemiz bu yıl hizmete giriyor. Dünyadaki 37'nci Havacılık ve Uzay Üniversitesini THK kurdu. Bu Üniversite Türk havacılığının, Türk havacılık sektörü ve sanayisinin ihtiyacı olan pilot, mühendis, teknisyen, operatör, kabin memuru ve meydan işletmecilerini yetiştirecek. Ülkemizin çok büyük ihtiyacını giderecek. Bu Üniversite yalnızca Türkiye'ye değil Orta Asya, Kafkas, Balkanlar, Akdeniz, Ortadoğu ve hatta Avrupa'ya hizmet verebilecek bir üniversite. Bu üniversitenin yetiştireceği kişilerin iş garantisi çok yüksek. Dünyanın her yerinde çalışabilecekler. Çünkü mezun oldukları zaman çift diploma ile mezun olacaklar. Buradaki en önemli konu havacılık faaliyetlerini yürütecekleri genç kanatları, yavru kartalları eğitmek. Onları vatanını, milletini seven, ülkesine bağlı, büyüklerine saygı duyan, küçüklerine sevgi besleyen birer insanlar olarak yetiştirmek. Bizim hedefimiz amacımız bu. Türkiye'nin bir havacılık ve hava araçları bakım merkezi olmasını istiyoruz. Bunun için Üniversite kuruyoruz. " 
 
Türk Hava Kurumu'nun son 2 yıldır gelişim ve modernizasyon çalışmaları içerisinde olduğuna değinen Yıldırım, "Bu, THK'nın prensiplerinden biri. Elimizdeki imkanları ve kaynakları en iyi şekilde kullanarak bu tesisleri yapıyoruz. Şu anda üniversitemizin uçak tasarım projesi var. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde THK'nın tasarladığı, plan ve programını yaptığı 2 ve 4 kişilik uçağın test uçuşları başlayacak. Tasarımının tamamının yerli olması arzusundayız. Bu çalışmalarımızı TAİ, TEİ ve üniversitemizle birlikte tasarlayıp geliştireceğiz. 2 yıl içerisinde uçağımızı gökyüzünde göreceğiz" diye konuştu. 
 
"ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE"
 
Yıldırım, orman yangınlarında THK'nın başarılı çalışmaları olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: 
 
"Ülkemizin 7 bölgesinde yangın söndürme uçakları hizmet veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız müşterek çalışmayla büyük yangınlar yaşanmadan daha başlangıcında söndürülüyor. Orman deyip geçemeyiz. İçindeki ağaçların yanında binlerce canlı yaşıyor. Bunları da koruyup yaşatmak bizim görevimiz. 2010 yılından bu yana Akdeniz ülkelerinin hepsinde yanan orman alanı yüzde 4. 5'in üzerinde, Türkiye'de bu rakam Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile THK'nın yaptığı çalışma sonrasında binde 4. Bu, müthiş bir başarı. Artık ormanlarımızın azalmadığını, özellikle yangınlar nedeniyle azalmadığını gün geçtikçe dikilen alanlarla birlikte büyüdüğünü görüyoruz. " 
 
Konuşmaların ardından, THK Köyceğiz hizmet binasının açılışı Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, THK Başkanı Osman Yıldırım ve Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay tarafından yapıldı. 
THK'DAN YENİ ŞUBE...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılığı oradaki insanlarımıza da sevdirmek için şube açmış THK. Kurban derilerini getirirseniz fena da olmaz bu arada. İstikbal göklerde, thk sen çok yaşa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000