09 Nisan 2013, Salı 08:42:28

TEK HEDEF YERLİ UÇAK

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, “En geç 2023 yılında milli uçağımızı yapacağız” dedi.
  • Tek hedef yerli uçakmış. Kaç senedir uçak yapmak isteyen bilgili sektörün içinden insanlar tanıyorum. En büyük engel bürokrasi. Sivil Havacılık sanki Türkiye de kimde uçak yapmadın istiyor. Önce sportif ve deneysel havacılığın onu açılmalı el yapımı uçaklardan uçuk vergiler alınmamalı hatta hiç vergi alınmamalı. Bende deneysel uçak yapmak istiyorum ancak vergisi beni korkutuyor. Bu hususlar düzelmeden bırakın 2023 u2223 e bile yapamayız.
  • uc uc sen daha yuksekten uc. motor haric yerli olacakmis :-) 2023 te ucagin ucmasi icin yalnis bilmiyorsam su anda 2013 yilindayiz.bu demekki ruzgar tuneli testlerini yapiyorsunuz degilmi su sirada? hep milleti uyutmak iste.maksat gezmek. bos laf hepsi
  • 2023 e kadar kim öle kim kala. O zaman kadar AKP bu ülkeyi çoktan satmış olur. Sizde uçak hayaliyle ölür gidersiniz. Bu ülke ilk önce adamlarını korumayı bilsin. Aselsan cılara ne oldu ? Canı istediğine çomak sokuyor istemediğine dönp bakmıyor bile. Vardır yaraları açmıyorlar sargı bezini. kimbilie altından neler çıkacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Eskişehir 1. Hava İkbal Bakım Merkezi Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Ankara’dan Eskişehir gelen heyeti, 1. Hava İkbal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Cevat Yazgılı karşıladı. Ziyarette üyelere 15 dakika brifing verildi. Brifing sonrasında komutanlar tarafından Teknoloji ve Silah Geliştirme Başkanlığı Tesisleri gezdirildi. Burada bilgiler alan üyeler, daha sonra dünyada 6 ülkede bulunan Jet Motor Bremze tesislerine geçti. Burada jet motorlarının çalışması üyelere canlı olarak gösterildi. Komisyon üyeleri bu çalışmada emeği geçen herkesi kutladı. Üyelere daha sonra Uçak Fasbat Müdürlüğü Tesisleri'ne götürüldü. Türkiye’nin belli bölgelerinden gelen F-4, F-5 ve F-16, uçaklarının bakıma alındığı ve nasıl bakım yapıldığı yetkililer tarafından komisyon üyelerine aktarıldı.

Ziyarette konuşan Komisyon Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, savunma sanayisinde millileşmenin önemine değindi. Uçak motoru dışında kalan parçaları Türkiye'de üretildiğine dikkat çeken Köksal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin kendi milli uçağını yapma gibi bir hedefi var. Hedefine adım adım gidiyoruz. Bu tür hedeflere birden bire gidilmez. Bunun aşamaları vardır. ASELSAN ve TEI ile işbirliği ile çalışılıyor. Onlar bazı parçaları üretirken, Hava İkmal Bakım Komutanlığı’nda değerlendirilmesi yapılıyor. Daha sonra da hayata geçiriliyor. Hedefimiz millileşmek. Özellikle savunma sanayisinde millileşmeniz lazım. Motor hariç diğer parçalarda millileşmiş durumdayız. En geç 2023’de milli uçağımızı yapacağız.”

Köksal, 1. Hava İkmal Bakım Komutanlığı’nda yapılan çalışmaların heyecan verici olduğunu dile getirerek, “Çeşitli tesisleri bir program dâhilinde dolaşıyoruz. Dolaştığımız tesisler bize tanıtılırken, biz de basın arayıcılığıyla ülkemize tanıtmaya çalışıyoruz. Daha önce TEI (Tusaş Motor Sanayi) ve ASELSAN’ı dolaştık. Burada bütün personeller bize değişik konularda brifingler verdi. Gördüklerimizden ve anlatılanlardan heyecan duymamak mümkün değil. Komutanlıkta en üst amirinden en küçük çalışanı büyük özveri ile işlerini yapıyorlar. Burada yapılan işlere baktığımızda sadece Türkiye’de değil, dünyada çok ülkenin yapamadığı, bizim gibi sayılı ülkelerin yaptığı düzenlemeler. Lojistik komutanlığımız gerçekten çok önemli bir işi başarmış. Başardığı iş bugünle ilgili de değil. Gelecekteki gelişmeleri de göz önüne alarak, 2023 yılında yapacağımız uçağa göre çalışmalarını yapmaktadır. Gerçekten millet olarak göğsümüzü kabartacak çalışmalar yapmıştır. Biz çok mutlu olduk. Böylesi güzel bir çalışmayı, heyecanı görmek bizi umutlandırdı. Buradaki arkadaşların gelecekle ilgili vizyonları var. Bu vizyonları da bize anlattılar. Vizyonlarını en kısa zamanda gerçekleştireceklerine inanıyorum. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ziyaretlerimiz devam edecek. Bu tür yerlerde yapılanı bu zamana kadar kimse görmezdi. Böyle yapılan hizmetleri basın yoluyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı görsün, nereden nereye geldiğimizi” diye konuştu.

Ziyarete, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal ile üyeler, Dilek Yüksel, Mustafa Akış, Seyit Sertçelik, Arif Bulut, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Koray Aydın katıldı.

Gün boyu komutanlıkta incelemelerde bulunan komisyon üyeleri daha sonra uçakla Ankara’ya döndü.

TEK HEDEF YERLİ UÇAK

Yorumlar

yok ~ 11 yıl önce
Tek hedef yerli uçakmış. Kaç senedir uçak yapmak isteyen bilgili sektörün içinden insanlar tanıyorum. En büyük engel bürokrasi. Sivil Havacılık sanki Türkiye de kimde uçak yapmadın istiyor. Önce sportif ve deneysel havacılığın onu açılmalı el yapımı uçaklardan uçuk vergiler alınmamalı hatta hiç vergi alınmamalı. Bende deneysel uçak yapmak istiyorum ancak vergisi beni korkutuyor. Bu hususlar düzelmeden bırakın 2023 u2223 e bile yapamayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
uc uc sen daha yuksekten uc. motor haric yerli olacakmis :-) 2023 te ucagin ucmasi icin yalnis bilmiyorsam su anda 2013 yilindayiz.bu demekki ruzgar tuneli testlerini yapiyorsunuz degilmi su sirada? hep milleti uyutmak iste.maksat gezmek. bos laf hepsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
2023 e kadar kim öle kim kala. O zaman kadar AKP bu ülkeyi çoktan satmış olur. Sizde uçak hayaliyle ölür gidersiniz. Bu ülke ilk önce adamlarını korumayı bilsin. Aselsan cılara ne oldu ? Canı istediğine çomak sokuyor istemediğine dönp bakmıyor bile. Vardır yaraları açmıyorlar sargı bezini. kimbilie altından neler çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000