21 Mayıs 2012, Pazartesi 16:30:37

TAI'YE ÖVGÜ

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin milli savaş uçağının 2023 yılında ilk uçusunu yapması için kapsamlı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
  • üreteceğimiz savaş ucaklarımız fransız mirageleri gibi arkadan kanatlı olmasın çünkü fransız mırageler çok hantal ve kanat genişliği arkadan olduğu için fazla dalış yapamıyor çeviklik yönünden bir f16 serisi gibi sağlamlığı ve gücü bir A10 gibi motor gücü ve atış bakımından bir yf 22 veya f15 gibi radara yakalanmama bakımından A 117 gibi olmalı yani kanat açıklığı önde kuyruk arkada olmalı dünyanın en iyi uçaklarının en üstün özelliğini tek başına taşımalı. bütün dünyada üretilen tüm uçakların en üstün kısımları üreteceğimiz tek ve çift kuyruklu savaş uçaklarımızda birleştirilmeli bütün dünyada üretilen savaş uçakları,kısa orta uzun menzilli ve balistik füzeleri, tankları, helikopterlerinin... bütün özellikleri alınmalınıp incelenmeli hepsinin en üstün olduğu kısımlar ayrı ayrı alınmalı ve kendi bilim adamlarımız ve mühendislerimiz tarafından AR_GE ile geliştirilmeli ve savaş uçaklarımıza, savaş helikopterlerimize,füzelerimize, tanklarımıza... en üstün üretimİ kendimize özgü yapmalıyız
  • rahmetli ecevit ne demişti? amerikan başkanı bana birgün...tütün yani sigara ihracatını kısacası üretimini durdurun yoksa ayasofyayı bombalarız demişti.rahmetli itiraf etmişti:)) kii bu kaç sene önce olan birşey:)) israil uçakları ülkemize girdi 2 gün önce dalga geçip gittiler.nato üssü izmire kuruldu.radarlar burada rampalar burada.rus uçakları üstümüzde tatbikatlar burada.giren çıkan belli değil.hizbullah gelir cia başkanı gelir pakistan gelir çin gelir kızılderili gelir peşmerge gelir yahudi girip çıkar ermeni kafa tutar yunanı bulgarı sırpı tutar.gelen vuruyor giden vuruyor bırakın bu işleri:)) siz uçak ve araba üretmeye dewam edin:)) güldürün elalemi kendinize dewam edin:)) yabncı futbolculardan vergi bile almıyorlar yabancılar istediği yerden ev ve arsa alabiliyor.sen git ingiltereden al bakalım veriyorlarmı:)) kapıda vize veriyorlar yabancılara VİZE DİYORUM VİZE:)) AHL de var işte:)) acınacak haldeyiz acınacak:)) 80 senede birtane düzgün biri veya parti gelmezmi bir ülkede:))
  • daha 4-5 sene önce taaruz helikopteri tank, savaş gemisi, gözlem uydusuda yapamıyorduk siz galiba yapılmasını istemeyenlerdensiniz......
  • Biri lütfen bu beylere Türk havacılık tarihi hakkında biraz malumat versin. Bundan 80 yıl önce kendi tayyaremizi uçuruyorduk. Sonrası malum.
  • zamanında kendi uçak fabrikamızı kapatan bir ülke olarak boş şeylerle gündem yapmaya çalışmayın
  • yaparsak rus ve çin ülkelerinin yaptığı gibi kopya f-22 raptor yaparız :)) sivil uçağımızı yaptık filolarımıza teslim ettik dış ülkelerden sipariş aldık şimdi savaş uçağımıza geçtik daha ingilizce bilmeden franzsızcaya merak sanan insanlara güzel cevabım oluyor zaman zaman uluslar arası ingilizceyi hallettin franzsızca mı kaldı diye ya arkadaşım bizim ülkemizde ilk başta şu paçavra insanları susturun örnek mi meclisteki parti ve yandaşları çakma ırklı halkları sonra şu abd nato şemsiyesinin altından mı desem o ülkelerin hotellerinden mi desem her neyse buralardan bir çıkın kendi otomobilinizi yapıcak güce erişin sonra bunlara girin daha eğitim uçağı light kategorisinde uçak yapamıyorsunuz neyin peşindesiniz bir ''TÜRK'' olarak üzülyorum şu ülkemin haline anca fasa fiso milletin gözünü boyayın NATO dasınız kafanızda nato kısacası nato kafa nato mermer!...

ABD merkezli GOCA - Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği ile İngiliz Havacılık, Savunma, Güvenlik Endüstri Derneği ve Alman DKF Endüstriyel Offset Uygulamaları Derneği'nin organizasyonunda Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)'nin desteğiyle bu yıl Türkiye'de düzenlenen GICC'12 - Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı İzmir'de başladı.

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren 20 ülkeden 400 kişinin katılımıyla basına kapalı yapılan konferans öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, dünyadaki tüm savunma ve havacılık şirketlerinin katıldığı konferanstan beklentilerinin uluslararası savunma ve havacılık şirketlerinin Türkiye'yi daha yakından tanımalarını, buradaki fırsatları daha gerçekçi değerlendirmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Bayar, Türkiye'de savunma havacılık sanayinde hızlı bir gelişme yaşandığına dikkat çekti. Geçen yıl itibariyle Türkiye'deki savunma havacılık şirketlerinin cirosunun 4,5 milyar dolara yaklaştığını, İzmir'in de bunda önemli bir payının bulunduğunu kaydeden Bayar, şunları söyledi:"Hızlı artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Hükümetimizin son yayınladığı teşviklerde savunma ve havacılık sektörü stratejik sektör olarak tespit edildi. Bu sektörde yapılacak yatırımlar en yüksek teşvik alacak yatırımlar arasına alındı. Bu sebeple önümüzdeki dönemde gerek TSK için yaptığımız savunma sanayi projelerinde, gerekse uçak parça, ekipman imalatı alanlarında hızlı gelişme bekliyoruz. Yılda bir defa değişik ülkelerde yapılan bu konferansın bu gelişmelerin adımlarından biri olarak görülebilir."Türkiye'nin havacılık alanında askeri uçaklarla ilgili projelerinin olduğunu hatırlatan Bayar, daha önceki hedeflerinin uçak modernizasyonu ve insansız hava araçlarını geliştirmek olduğunu, bu hedeflerde belli bir aşamaya geldiklerini kaydetti.

Türkiye'nin askeri uçaklarının modernizasyonunu gerçekleştirdiğini vurgulayan Bayar, "İnsansız hava araçlarında da ANKA artık son denemelerinde, bu sene içinde kullanıma hazır hale gelecek. Bundan sonraki hedeflerimiz askeri kullanım için Türkiye'ye özgü yeni uçaklar geliştirmek. Bunlardan birisi 'Hürkuş' adı verilen eğitim uçağımız var. Bu sene lansmanını yapacağız, kısmetse ilk uçuşlarına başlayacak. Yüksek akrobasi yeteneğine sahip bir uçağımız. Bu da şu anda ortaya çıkmak üzere, yakında tanıtımını yapacağız." şeklinde konuştu.

Milli savaş uçağını geliştirme projesinin kavramsal tasarım çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Bayar, bir süre önce Türkiye'de bu projeye katkı yapabilecek sanayi ve araştırma kuruluşları ile değerlendirme toplantısı yaptıklarını dile getirdi. İki sene sürecek çalışmalar sonucunda icra komitesine teklifte bulunacaklarını kaydeden Bayar, "Türkiye milli savaş uçağını nasıl geliştirebilir, ne şekilde bir yatırımla? Uçağımızın kavramsal tasarımı da tamamlanmış olacak. Böylece Türk Hava Kuvvetlerinin önümüzdeki 20 yılda ihtiyaç duyacağı savaş uçağının tarifi yapılmış olacak. Ama savaş uçağı geliştirme uzun vadeli bir çalışma. Hedefimiz 2023 yılına kadar ilk uçuşu yapmak ve üretimi başlatabilmek. Ama kapsamlı bir çalışma içindeyiz." bilgisini verdi.GOCA Başkanı Cary Viktor da 5 ülke arasından konferans için İzmir'i seçtiklerini belirtti.

Türkiye'nin havacılık sektöründeki başarısını muazzam olarak değerlinderen Viktor, "Ben 1980'lerde buraya geldiğimde TAI'yi oluşturduk. Son 25 yıl içinde teknolojİ

DOVde, havacılıkta inanılmaz bir atılım yaptınız." diye konuştu.

Dolin International Başkanı Dov Hyman da Türkiye'nin muazzam bir iş başararak çok büyük gelişme sağladığını söyledi.

Dünya havacılık sektöründen çok sayıda yöneticinin katıldığı konferans, 23 Mayıs'ta sona erecek .

(Beyaz Gazete)

TAI'YE ÖVGÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

yurtta sulh cihanda sulh için her yönü ile çok güçlü TÜRKİYE ~ 12 yıl önce
üreteceğimiz savaş ucaklarımız fransız mirageleri gibi arkadan kanatlı olmasın çünkü fransız mırageler çok hantal ve kanat genişliği arkadan olduğu için fazla dalış yapamıyor çeviklik yönünden bir f16 serisi gibi sağlamlığı ve gücü bir A10 gibi motor gücü ve atış bakımından bir yf 22 veya f15 gibi radara yakalanmama bakımından A 117 gibi olmalı yani kanat açıklığı önde kuyruk arkada olmalı dünyanın en iyi uçaklarının en üstün özelliğini tek başına taşımalı. bütün dünyada üretilen tüm uçakların en üstün kısımları üreteceğimiz tek ve çift kuyruklu savaş uçaklarımızda birleştirilmeli bütün dünyada üretilen savaş uçakları,kısa orta uzun menzilli ve balistik füzeleri, tankları, helikopterlerinin... bütün özellikleri alınmalınıp incelenmeli hepsinin en üstün olduğu kısımlar ayrı ayrı alınmalı ve kendi bilim adamlarımız ve mühendislerimiz tarafından AR_GE ile geliştirilmeli ve savaş uçaklarımıza, savaş helikopterlerimize,füzelerimize, tanklarımıza... en üstün üretimİ kendimize özgü yapmalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) üretmeye dewam ne işe yarar o üniversiteler bilimadamlarımız ve labaratuarlar hiç anlamam:)) ~ 12 yıl önce
rahmetli ecevit ne demişti? amerikan başkanı bana birgün...tütün yani sigara ihracatını kısacası üretimini durdurun yoksa ayasofyayı bombalarız demişti.rahmetli itiraf etmişti:)) kii bu kaç sene önce olan birşey:)) israil uçakları ülkemize girdi 2 gün önce dalga geçip gittiler.nato üssü izmire kuruldu.radarlar burada rampalar burada.rus uçakları üstümüzde tatbikatlar burada.giren çıkan belli değil.hizbullah gelir cia başkanı gelir pakistan gelir çin gelir kızılderili gelir peşmerge gelir yahudi girip çıkar ermeni kafa tutar yunanı bulgarı sırpı tutar.gelen vuruyor giden vuruyor bırakın bu işleri:)) siz uçak ve araba üretmeye dewam edin:)) güldürün elalemi kendinize dewam edin:)) yabncı futbolculardan vergi bile almıyorlar yabancılar istediği yerden ev ve arsa alabiliyor.sen git ingiltereden al bakalım veriyorlarmı:)) kapıda vize veriyorlar yabancılara VİZE DİYORUM VİZE:)) AHL de var işte:)) acınacak haldeyiz acınacak:)) 80 senede birtane düzgün biri veya parti gelmezmi bir ülkede:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daha..... ~ 12 yıl önce
daha 4-5 sene önce taaruz helikopteri tank, savaş gemisi, gözlem uydusuda yapamıyorduk siz galiba yapılmasını istemeyenlerdensiniz......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 12 yıl önce
Biri lütfen bu beylere Türk havacılık tarihi hakkında biraz malumat versin. Bundan 80 yıl önce kendi tayyaremizi uçuruyorduk. Sonrası malum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş DEVAM.. ~ 12 yıl önce
zamanında kendi uçak fabrikamızı kapatan bir ülke olarak boş şeylerle gündem yapmaya çalışmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş... ~ 12 yıl önce
yaparsak rus ve çin ülkelerinin yaptığı gibi kopya f-22 raptor yaparız :)) sivil uçağımızı yaptık filolarımıza teslim ettik dış ülkelerden sipariş aldık şimdi savaş uçağımıza geçtik daha ingilizce bilmeden franzsızcaya merak sanan insanlara güzel cevabım oluyor zaman zaman uluslar arası ingilizceyi hallettin franzsızca mı kaldı diye ya arkadaşım bizim ülkemizde ilk başta şu paçavra insanları susturun örnek mi meclisteki parti ve yandaşları çakma ırklı halkları sonra şu abd nato şemsiyesinin altından mı desem o ülkelerin hotellerinden mi desem her neyse buralardan bir çıkın kendi otomobilinizi yapıcak güce erişin sonra bunlara girin daha eğitim uçağı light kategorisinde uçak yapamıyorsunuz neyin peşindesiniz bir ''TÜRK'' olarak üzülyorum şu ülkemin haline anca fasa fiso milletin gözünü boyayın NATO dasınız kafanızda nato kısacası nato kafa nato mermer!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000