01 Aralık 2008, Pazartesi 07:55:03

TAI, Saab'ı geride bıraktı!

TAI olarak bilinen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ), Airbus firmasının yeni jumbo jeti A350 XWB modeli için yarıştığı Saab firmasını geçti.
  • basbakan böyle toplantiya neden katilacak anlamadim o zaman airbus tarafindanda jarkoszy yada avrupadan barosso katilsin olurmu böyle sacmalik
  • Bu tür haberleri almak bizleri çok mutlu ediyor.

Avrupa’nun en büyük askeri kargo uçağı A400M projesinde edindiği tecrübeyi Airbus projesine taşıyan TAI, ilk olarak 500 milyon euroluk işte pay sahibi oldu.

Yeni uçağın gövdesinde pek çok kompozit malzemenin tasarımını ve üretimini gerçekleştirecek olan TAI bu sayede ilk defa sivil uçak üretim projesinde tasarım ve üretimde söz sahibi olacak. TAI bu projede pek çok Avrupa firmasıyla yarıştı.

En son İsveç’li Saab firmasıyla kısa listeye kalan ve son olarak İsveç firmasını da eleyen TAI’nin bu başarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir toplantıyla anlaşmaya dökülecek.

TAI, Saab'ı geride bıraktı!

Yorumlar

yeba ~ 15 yıl önce
basbakan böyle toplantiya neden katilacak anlamadim o zaman airbus tarafindanda jarkoszy yada avrupadan barosso katilsin olurmu böyle sacmalik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cnt_bmu ~ 15 yıl önce
Bu tür haberleri almak bizleri çok mutlu ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000