08 Kasım 2008, Cumartesi 07:56:34

TAI F35 üretecek, dünyaya adını duyuracak

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, "güçlü bir ulusal savunma sanayi olmadan, her şartta idame ettirilebilir bir savunma gücü oluşturulması mümkün değildir" dedi.

F-35 uçaklarının en karmaşık yapısal bölümlerinden biri olan orta gövdesinin ABD dışında tek kaynak olarak üretileceği ileri kompozit teknolojileri imalat tesisi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş (TAI) tesislerinde hizmete girdi. Orgeneral Babaoğlu, tesisin açılışında, Türk Hava Kuvvetleri’nce kullanım ve teknolojik ömürleri 2010’lu yıllarda ve sonrasında dolacak olan F-4 ve F-16 uçaklarının envanterden çıkmasıyla oluşacak yeni nesil savaş uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1990’lı yılların sonunda çalışma başlatıldığını anımsattı.

Yüksek kabiliyetli

Uzun süren değerlendirme çalışmalarının sonucunda, JSF Projesi kapsamında üretimi planlanan F-35 uçağının, Türk Hava Kuvvetlerinin harekat ihtiyacını en üst düzeyde karşılayacak platform olacağı sonucuna ulaştıklarını ifade eden Babaoğlu, F-35 uçaklarının TSK’nın barış, gerginlik kriz ve harp dönemlerinde milli, NATO ve uluslararası alanlarda icra edeceği her türlü askeri faaliyetlerde görev yapabilecek, yüksek kabiliyetlere sahip olduğunu belirtti.

2015’te uçacak

Orgeneral Babaoğlu, F-35’lerin 2015 yılından itibaren, F-16 uçaklarıyla birlikte Türk Hava Kuvvetlerinin harekat ortamındaki asıl taarruz gücünü oluşturacağını kaydetti. F-35 uçaklarının getirdiği yeni teknoloji ve bizler için yeni bir lojistik uygulama olan performansa dayalı lojistik sistemi, Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde yeniden yapılanma ve altyapı çalışmalarını da tetiklemiştir. Havacılık altyapısı ve sistem mühendisliği tecrübesi yüksek, hava ikmal bakım merkezi komutanlıklarının mevcut tesis ve altyapısının, savunma sanayi firmalarının da kullanımına açılması için çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

 

TAI F35 üretecek, dünyaya adını duyuracak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000