14 Ocak 2014, Salı 12:25:14

TAI BAHREYN'DE 'ATAK'A KALKACAK!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), 16-18 Ocak 2014 tarihleri arasında Bahreyn Sakhir Hava Üssü’nde düzenlenecek olan Uluslararası Bahreyn Havacılık Fuarı’na katılıyor.
  • böyle bir teknolojinin geliştirilmesi ve dış pazarlarda satılması konusunda tecrübeli bir ülke değiliz.kaba bir tabir olacak belki ama daha çok ekmek yememiz gerekiyor.önce ordunun kritik ihtiyaçlarına sorunsuz cevap verebilecek bir sistem geliştirmeli ve bunu başarı ile uygulamalıyız.sonra dış pazarlara rahatça satış yapabiliriz. saygılar.
  • kendi sınıfındaki eniyi helikoptermiş ha , sınıfı neymiş ki ? fasarya , motorundan haber versenize , iran sipariş versin , 100 tane satında bi görelim , jet fadılın imzası gibi tamamı toplama , motoru için kongreye muhtaçsınız , askeriye neyazıkki çok vahim durumdu !
  • Helikopterden 4 tanesi envanterde. İtalyan helikopter model olarak alındı. Tıpkı fırtına obüsün koreden alındığı gibi. İyi şeyler bazılarının zoruna gidiyor (15:11:47)
  • Kimse kusura bakmasında Atak zayıf bir sistem olarak kalmıyormu diğerleriyle kıyaslandığında? KA-50 kamov, Super Cobra yahut Eurocopter tiger ve diğerleri... Bir kere mühimmat besleme ünitesi dışarıdan gidiyor ve makineli tüfeğe ulaşıyor resimde görülen.. Yahu sağlam bir isabetle mermi taşıyan şeride, devre dışı kalmazmı o makineli tüfek? Hatta 20 mm civarı tek bir mermi bile bozabilir sistemi değilmi? İlaven burun radarı çok ortada ve savunmasız değilmi? Kalibresi yüksek bir tüfekle bile temas alsa kör kalmazmı bu helikopter? Kokpit camları hangi aşamaya kadar mermi korumalı? Çokmu sorduk? :)) Teşekkürler
  • Orada da sattik geldik derler
  • Pardon, bu helikopterin denge/ağırlık/irtifa problemi ve titreme sorunu halloldu ve TSK kabulünü yaptı mı? Envantere giriyor mu?
  • Ellerinize saglık
  • İtalyanların helikopterini mi tanıtacağız? Neden? He, anladım. İtalyan helikopterine müşteri olanlara, bakın biz de bunları ekledik diyeceğiz. Tamam o zaman. Milli helikopter. Puhahhhahh.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), 16-18 Ocak 2014 tarihleri arasında Bahreyn Sakhir Hava Üssü’nde düzenlenecek olan Uluslararası Bahreyn Havacılık Fuarı’na katılıyor.

Bahreyn'de düzenlenecek fuarda TUSAŞ tarafından yüksek teknolojiye sahip özgün aviyonik ekipmanların entegre edildiği "T129 ATAK" Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sergilenecek ve aynı zamanda bir de uçuş gösterisi gerçekleştirecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ihtiyacının karşılanması için 50 adet helikopterin tedarikine yönelik olarak başlatılan program kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; milli aviyonik ve silah sistemleri ile teçhiz edilmesi sonucu ortaya çıkan T129 ATAK Helikopteri, halen dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma unvanını elinde tutuyor.

ATAK HELİKOPTERİ HAKKINDA

Ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilmiş olan T129'un, iki tipi mevcuttur. Yakın hava desteği görevleri için 76 adede kadar 70 mm güdümlü/güdümsüz roketler ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 mm top ile donatılmış T129A ve çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik harp gereçleri entegre edilmiş olan ve aynı anda 8 adet UMTAS, 12 adet CIRIT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabilen T129B.

TUSAŞ tesislerinde üretimi tamamlanan ilk T129A prototipi ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştirmiş, proje kapsamında toplam 3000 saate yakın uçuş ve yer testi yapılmıştır.

TAI BAHREYN'DE 'ATAK'A KALKACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

çok erken ~ 10 yıl önce
böyle bir teknolojinin geliştirilmesi ve dış pazarlarda satılması konusunda tecrübeli bir ülke değiliz.kaba bir tabir olacak belki ama daha çok ekmek yememiz gerekiyor.önce ordunun kritik ihtiyaçlarına sorunsuz cevap verebilecek bir sistem geliştirmeli ve bunu başarı ile uygulamalıyız.sonra dış pazarlara rahatça satış yapabiliriz. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fl ~ 10 yıl önce
bunun için ilk önce milli motorumuzu yapmamız gerekmekte.
dikkatli ! ~ 10 yıl önce
kendi sınıfındaki eniyi helikoptermiş ha , sınıfı neymiş ki ? fasarya , motorundan haber versenize , iran sipariş versin , 100 tane satında bi görelim , jet fadılın imzası gibi tamamı toplama , motoru için kongreye muhtaçsınız , askeriye neyazıkki çok vahim durumdu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 10 yıl önce
doğru söze nedenirki?
çok bilmiş ~ 10 yıl önce
Helikopterden 4 tanesi envanterde. İtalyan helikopter model olarak alındı. Tıpkı fırtına obüsün koreden alındığı gibi. İyi şeyler bazılarının zoruna gidiyor (15:11:47)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorular... ~ 10 yıl önce
Kimse kusura bakmasında Atak zayıf bir sistem olarak kalmıyormu diğerleriyle kıyaslandığında? KA-50 kamov, Super Cobra yahut Eurocopter tiger ve diğerleri... Bir kere mühimmat besleme ünitesi dışarıdan gidiyor ve makineli tüfeğe ulaşıyor resimde görülen.. Yahu sağlam bir isabetle mermi taşıyan şeride, devre dışı kalmazmı o makineli tüfek? Hatta 20 mm civarı tek bir mermi bile bozabilir sistemi değilmi? İlaven burun radarı çok ortada ve savunmasız değilmi? Kalibresi yüksek bir tüfekle bile temas alsa kör kalmazmı bu helikopter? Kokpit camları hangi aşamaya kadar mermi korumalı? Çokmu sorduk? :)) Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tiger ~ 10 yıl önce
merhaba Aslında A-129'dan önce EC Tiger üzerinde anlaşılıyordu fakat fransa meclisi ermeni tasarısını geçirince iş italyanlara döndü. EC tiger'in fiyatı çok yüksekti ve 20mm top opsiyonel fiyata dahil değildi, yalnız o da burun kısmında açık. http://zarco-macross.wdfiles.com/local--files/wiki:eurocopter/4TIGRE.jpg
tiger'a... ~ 10 yıl önce
Hocam anladık onuda, diğer tüm saldırı helikopterlerinde Amerikan, Rus yahut Avrupa... radar bu kadar büyük profil vermiyor. Yani kolay hedef gibi ortada değil. Resimlere bakınca görülüyor internette.. Başka hiç bir saldırı helikopterinde, makineli top mermileri dışarıdan değil bilakis gövdenin içinden ilerliyor. Bu sanırım biraz sonradan uydurma yani montaj meselesinden kaynaklanıyor. Tıpkı konut olarak planlanan dairenin sonradan işyerine çevrilmeye çalışılması gibi:) Şaka bir yana emeği olanlardan Allah razı olsun. İnşallah zamanla daha iyileri olacaktır. Buda bir gelişme sayılabilir..
mehmet ~ 10 yıl önce
Merhaba Dediğiniz helinin önünde bulunan flir sistemi radar değildir, Aselflir 300T elektro-optik hedefleme ve gözetleme sistemi yani basit olarak termal kamera. Önünde bulunan 20mm TM-197, AH-1P cobra helikopterinde kullanılan aynı modeldir. Alttan gelecek herhangi bir saldıraya karşılık bazı parçalar hafif alaşım çelikten ibarettir özellikle gövdeye paralel olarak monte edilen mermi beslemesi.
tamam ~ 10 yıl önce
Orada da sattik geldik derler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pardon, bu helikopterin denge/ağırlık/irtifa problemi ve titreme sorunu halloldu ve TSK kabulünü yaptı mı? Envantere giriyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ellerinize saglık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gösteri Derken ~ 10 yıl önce
İtalyanların helikopterini mi tanıtacağız? Neden? He, anladım. İtalyan helikopterine müşteri olanlara, bakın biz de bunları ekledik diyeceğiz. Tamam o zaman. Milli helikopter. Puhahhhahh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 10 yıl önce
Italyan/ Türk ortak yapımı bu heli. Dış gövde italyan, motor amerikan ve uçuş bilgisayar yazılımları, dost düşman sistemleri ve aviyonik sistemleri yerli. Önünde gördüğünüz Aselflir 300T flir sistemini Aselsan üretti. Amerikalıdan apache istedik vermedi, predator istedik silahsız veririz dedi, boeing'ten hala gelecek olan B737 awacs hala gelmedi. Sizce de bu bir başarı sayılmaz mı? Ben şu anda Türkiye'yi tırtıl olarak görüyorum ve kozadan çıkmaya başladı. :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000