11 Şubat 2012, Cumartesi 15:33:46

SİVAS İLK PARÇAYI TESLİM ETTİ

'Sivas'tan ilk uçak parçası ve fikstürü' teslim ve imza töreni, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
  • Osmanaut cok yakinda patlatacak bomboyi arkadaslar. CIlgin projelerimize devam THK Etimesgut model ucak tesislerinde.
  • sen çok yaşa acayip güldürdün bizi yaaaa....osmanım kayıp ortalıkta gözükmüyor acaba yine projemi üretiyor...zu ha ha ha ha ha ha
  • sivas gökçeler makine 2 mühendis gözetiminde parçayı üreyiyor. parça boeing 787 dreamliner için üretiliyor.
  • Uzay mekigi uzerine benimde calismam var. Birde sinirsiz enerji ureten itici modul yapiyorum. Osman diye bir akrabam var eski Jet pilotu. Beraber satisini yapacagiz. Jet Osman ucakta uretiyor bu siralar mesgul fazla demec veremedi ama cikar yine 3-5 hafta sonra ortaya haberleri takip edin.
  • Süvaz Süvaz olalı böle zulüm gormedi demişlerdi. Şimdi de ben yazıyorum. Süvaz Süvaz olalı böle palavra gormedi gulüüümmm :))))
  • Gelin hemen ilk parçayı İstanbul da teslim edeyim. Hazır elimde :)
  • Uçak yapacağız diye kimi kandırıyorsunuz merak ediyorum. Adamı güldürmeyin. Seçim yatırımları yapıyorsunuz. Halkı yanıltıyorsunuz. Siz Amerika dan izin almadan tuvalete bile gidemezsiniz, değil ki uçak yapacaksınız...
  • ne yaptınız vida veya civata mı? gelin ben size sanayide alasını yaptırırım....yemeyin vatandaşı
  • Nasıl bir parça yapıldığı konusunda bilgisi olan var mı? Çelik mi, plastik mi? Yani mühendislik bilgi ve tecrübesi gerektiren bir parça mı? Yoksa sadece sertifikasyona sahip bir parça üretebiliyoruz demek için yapılmış bir iş mi ?
  • hem bır sıvaslı hemde bır ucak teknısyenı olarak sıvasımla ve turkıyemle gurur duydum ınsallah ılk yerlı ucagı sıvasta yapacagız
Bakan Yılmaz, "Bizim amacımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi savunma sanayimizi kendi ürünlerimizle karşılamaktır" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törene; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, Vali Vekili Veysel Çiftçi, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Özcan Kahramangil, TAİ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, Gökçeler Makine Genel Müdürü Ahmet Gökçeler ve çok sayıda davetli katıldı. STSO Başkanı Osman Yıldırım, uzun yolların ilk adımla başladığını söyleyerek, Sivas'ta ilk sanayi atılımı gerçekleşirken dünyanın iflasın eşiğinde olduğunu kaydetti.

Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ise, kıza zamanda güzel bir noktaya geldiklerini vurgulayarak, "Kısa zamanda bu noktaya ulaşmış vaziyetteyiz. Geçtiğimiz Eylül ayında başlangıç düğmesine basmıştık. Sivas bizleri şaşırtan bir süratle girişime cevap verdi. Bugün de imalatını yaptığımız bir parçanın teslimatını yapmak için buradayız. Bugün bir tane değil 4 tane anlaşma için buradayız. Savuma sanayinde Türkiye nerededir? Bu sene havacılık anlamında önemli çalışmalar var" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AYDINLIKTIR"
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bardağın dolu tarafının görüldüğünü söyledi. Türkiye'nin önünün aydınlık olduğunu kaydeden Yılmaz, "Biz bardağın dolu tarafını görüyoruz. İleride önümüz aydınlık. Bizim, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin amacımız kendi savunma sanayimizi kendi ürünlerimizle karşılamak. Diyoruz ki bu bir adım. Yapılan adımlar Sivas için bir etki etmese dahi kartopu etkisi yaratılırsa inşallah Sivas için hayırlı bir işe vesile olur. Şuanda sadece savunma sanayinde Türkiye'de 40 bin kişi çalışıyor. Bir uçağın içinde yüz bin parça vardır. 100 bin parçası da aynı yerde yapılmaz. Silahlı kuvvetlerimiz Türk üreticilerine güveniyor. Dolayısıyla bu niyetler bir araya gelerek Türkiye için çok hayırlı sonuçlara ulaşır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan anlaşma ile Sivas'ta faaliyet gösteren Gökçeler Makine tarafından Boing 787 tipi sivil hava uçaklarının iniş takımında kullanılan parça Sivas'ta üretilecek.









SİVAS İLK PARÇAYI TESLİM ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 12 yıl önce
Osmanaut cok yakinda patlatacak bomboyi arkadaslar. CIlgin projelerimize devam THK Etimesgut model ucak tesislerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen çok yaşa acayip güldürdün bizi yaaaa....osmanım kayıp ortalıkta gözükmüyor acaba yine projemi üretiyor...zu ha ha ha ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sivas gökçeler makine 2 mühendis gözetiminde parçayı üreyiyor. parça boeing 787 dreamliner için üretiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uzay mekigi uzerine benimde calismam var. Birde sinirsiz enerji ureten itici modul yapiyorum. Osman diye bir akrabam var eski Jet pilotu. Beraber satisini yapacagiz. Jet Osman ucakta uretiyor bu siralar mesgul fazla demec veremedi ama cikar yine 3-5 hafta sonra ortaya haberleri takip edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Süvaz Süvaz olalı böle zulüm gormedi demişlerdi. Şimdi de ben yazıyorum. Süvaz Süvaz olalı böle palavra gormedi gulüüümmm :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gelin hemen ilk parçayı İstanbul da teslim edeyim. Hazır elimde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçak yapacağız diye kimi kandırıyorsunuz merak ediyorum. Adamı güldürmeyin. Seçim yatırımları yapıyorsunuz. Halkı yanıltıyorsunuz. Siz Amerika dan izin almadan tuvalete bile gidemezsiniz, değil ki uçak yapacaksınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne yaptınız vida veya civata mı? gelin ben size sanayide alasını yaptırırım....yemeyin vatandaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nasıl bir parça yapıldığı konusunda bilgisi olan var mı? Çelik mi, plastik mi? Yani mühendislik bilgi ve tecrübesi gerektiren bir parça mı? Yoksa sadece sertifikasyona sahip bir parça üretebiliyoruz demek için yapılmış bir iş mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hem bır sıvaslı hemde bır ucak teknısyenı olarak sıvasımla ve turkıyemle gurur duydum ınsallah ılk yerlı ucagı sıvasta yapacagız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000