26 Nisan 2011, Salı 11:00:17

SIKORSKY'DEN İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilen 3,5 milyar dolarlık helikopter ihalesi sonrası, ihalesi kazanan Sikorsky'den ilk resmi açıklama geldi.
  • eskısehır ıcın cok guzel bır haber umarım ıse alınacak personel ıcın esksıehırlı olma sartı koyarlar bıraz mıllıyetcılık bızım hakkımız ama eskısehır zaten havacılıkta gercekten ustun sehır hayırlı olsun havacıllık merkezı eskısehır.
  • test vidyolarını izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim gerçi bilgim elbetteki pilot abilerim gibi değil ama sanıyorum atak çok güzel bi helikopter olacak inşallah ordumuzun gücüne güç katar hayırlı uğurlu olsun lütfen işi biraz bilenler yorum yazsın bizde birşeyler öğrenelim
  • bu ihale zaten genel maksat helikopter ihalesidir arkadaşlar. sakın taarruz helikopteri ihalesi ile karıştırmayın o ihale italyan agusta firması ile T129 helikopterinin müşterek üretimini kapsayan sözleşme imzalanmıştı.
  • BU HELİKOPTER İLE 3200 SAAT UÇUŞ TECRÜBESİNE SAHİP BİRİSİ OLARAK, HER TÜRLÜ ORTAMDA KENDİSİNİ İSPAT ETMİŞ, SEÇİLEBİLECEK EN İYİ HELİKOPTER SEÇİLMİŞTİR. TEKRAR HAYIRLI OLSUN :)
  • Hala anlamakta zorlanıyorum neden saldırı amaçlı helicopter olarak Apache longbow satın alınması karar verilmedi.. Sikorsky bir genel amaçlı bir helicopterdir kesinlikle saldırı amaçlı değildir.. Şimdi genel amçadan bir miktar saldırı amaca dönüştürecekler blackhawk modelinden.. Türkiye de her diğer gelişmiş ülke gibi satın amabilirdi ama yapmıyor ortak üretim hikayesi. Israil bile satın alırken Türkiye hala ortak üretim deyip duruyor..boş hikaye.. Kendini kanıtlamış olan saldırı helicopteri apache longbow satın alınmalıydı.. Sikorsky genel amaçlı bir askeri helicopterdir, asker taşırsın, sınır güvenliğini sağlar, askeri de ilk yardımda kullanırsın amakesinlikle saldırı heliceopteri
  • bilinen senaryo:)

Sikorsky, Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ)  ile yapılacak görüşmelerde sözleşme detaylarını netleştirecek.

Helikopterler, Türkiye’de TUSAŞ ana yükleniciliğinde, Sikorsky ve Türk şirketlerinden tedarik edilecek parçalarla üretilecek.  SSİK tarafından TUSAŞ’a bildirildiği üzere, projenin toplam bedeli, Sikorsky ve diğer proje ortaklarının yürütecekleri işler de dâhil olmak üzere 3,5 milyar dolar olacak.  

İhale teklifine göre Sikorsky, % 50 hissesine sahip olduğu Alp Havacılık’ın aktarma parçaları üretme kapasitesini artırmak için yatırımda bulunacak.  Ayrıca sanayileştirme teklifiyle Türk sanayi, Sikorsky’nin küresel tedarik zincirine erişim ve gelecekte uluslararası Sikorsky müşterilerine satış olanaklarına sahip olacak. SSİK, Türkiye’nin gelecekte doğabilecek ihtiyaçları ve ihracat potansiyeliyle birlikte rakamın 600 helikoptere çıkabileceğini tahmin ediyor.

10 yıl sürmesi beklenen proje, ayrıca eğitim ve tamir-bakım dâhil olmak üzere satış sonrası desteği kapsıyor ve Sikorsky ile Türkiye’nin mevcut tamir-bakım altyapısını güçlendirerek dünyanın her yanındaki müşterilerine servis ve yedek parça sağlama olanağı veriyor. 

Sikorsky Başkanı Jeffrey P. Pino, “Sikorsky ve Türk sanayi uzun yıllardır uçak/helikopter govde  ve hareketli parçalar konusunda işbirliği içinde bulunuyor; bu ihale de uzun ömürlü bir işbirliğinin ardından geliyor,” dedi. “Sikorsky olarak, Türkiye ile bu geniş kapsamlı ortaklığa girerek mevcut ve gelecekteki helikopter ihtiyaçlarını karşılamayı bekliyoruz.”

Sikorsky Askeri Sistemler Başkanı Mick Maurer, “BLACK HAWK helikopterinin bir türevi olan Genel Maksatlı Helikopter, gelişmiş, muharebeye girebilen, çok amaçlı bir model olacak ve her türlü görev ve performans beklentisini karşılayabilecek. T-70’in temel konfigürasyonunda S-70i BLACK HAWK helikopteri esas alınıyor,” diye konuştu.

ABD’nin Connecticut eyaletinde Stratford ’da bulunan Sikorsky helikopter tasarımı, üretimi ve hizmetleri konusunda bir dünya lideri. Yine Connecticut eyaletinde Hartford’da bulunan United Technologies Corp.,  havacılık, uzay endüstrisi, bina sistemleri sektörüne geniş bir yelpazede ileri teknoloji ürünler ve destek hizmetler sunuyor. 
 

SIKORSKY'DEN İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
eskısehır ıcın cok guzel bır haber umarım ıse alınacak personel ıcın esksıehırlı olma sartı koyarlar bıraz mıllıyetcılık bızım hakkımız ama eskısehır zaten havacılıkta gercekten ustun sehır hayırlı olsun havacıllık merkezı eskısehır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
test vidyolarını izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim gerçi bilgim elbetteki pilot abilerim gibi değil ama sanıyorum atak çok güzel bi helikopter olacak inşallah ordumuzun gücüne güç katar hayırlı uğurlu olsun lütfen işi biraz bilenler yorum yazsın bizde birşeyler öğrenelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ihale zaten genel maksat helikopter ihalesidir arkadaşlar. sakın taarruz helikopteri ihalesi ile karıştırmayın o ihale italyan agusta firması ile T129 helikopterinin müşterek üretimini kapsayan sözleşme imzalanmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU HELİKOPTER İLE 3200 SAAT UÇUŞ TECRÜBESİNE SAHİP BİRİSİ OLARAK, HER TÜRLÜ ORTAMDA KENDİSİNİ İSPAT ETMİŞ, SEÇİLEBİLECEK EN İYİ HELİKOPTER SEÇİLMİŞTİR. TEKRAR HAYIRLI OLSUN :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hala anlamakta zorlanıyorum neden saldırı amaçlı helicopter olarak Apache longbow satın alınması karar verilmedi.. Sikorsky bir genel amaçlı bir helicopterdir kesinlikle saldırı amaçlı değildir.. Şimdi genel amçadan bir miktar saldırı amaca dönüştürecekler blackhawk modelinden.. Türkiye de her diğer gelişmiş ülke gibi satın amabilirdi ama yapmıyor ortak üretim hikayesi. Israil bile satın alırken Türkiye hala ortak üretim deyip duruyor..boş hikaye.. Kendini kanıtlamış olan saldırı helicopteri apache longbow satın alınmalıydı.. Sikorsky genel amaçlı bir askeri helicopterdir, asker taşırsın, sınır güvenliğini sağlar, askeri de ilk yardımda kullanırsın amakesinlikle saldırı heliceopteri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilinen senaryo:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000