20 Kasım 2011, Pazar 07:45:39

"SERTİFİKA VEREN ALMAN FİRMAYI SATIN ALIYORUZ"

THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Sincan OSB'nde insansız hava aracı üreten bazı firmaların 2000 metreden dünyanın en kaliteli görüntülerini çektiğini söyledi...
  • yaa yurdum safları thk önce doğru düzğün uçak uçurmayı öğrensinde sonra aya mı gidecek mars a mı gidecek gitsin...bu kadar çok yurdm safları varken bu kurum daha çokkk para götürür çookk
  • Türk Hava Kurumu'nda pilotluk eğitimi alan kişiler büyük havayolu şirketlerinde pilotluk yapmaktadır ki üniversitesinden mezun olacak bir öğrencinin iş garantisinin dünya çapında gerçekleşeceğine inanıyorum. İzleyelim ve görelim...
  • Sakın THK'nu apartman katlarında kurs veren okullarla kıyaslamaya kalkmayın. Hem YÖK ile, hem SHGM ile koordineli çalışıp bu üniversiteyi kuracaktır. Yağ, şeker, un var; iş sadece helvayı yapmaya bakıyor. Bu iş üniversiteyi bitirip ehliyet kursu gibi bir eğitimle yapılacak iş değildir. THK'nu tüm kalbimle destekliyorum, olmaz ya başaramazlarsa iki elim her iki tarafta da yakalarında olur. Ülkemin ihtiyacına cevap verebilecek bu girişimi kutluyorum.
  • Mütevelli heyetine dikkat edin akademik kariyerden uzak kişiler var ayrıca emekli Hv.K.K komutanın orada olması ilginç
  • sorun bakalım iş garantisi + 6 bin dolar maas garanti soylemleri ne durumda. ayrıca ilk mezunları thk da istihdam edilecek deniliyor. ilk etapta kac pilotaj ogrencisi mezun edilecek? ayrıca su anda yeni işe alınan mezunlara kac tl veriliyor. umut tacirliği yaptığını okulda biliyor ama tukurduklerini yalayamıyorlar. daha okulun ucagı ogretmen kadrosu vs yok. cok fena kandırılıyorsunuz. yazık , veliler o kadar umutlu ama kandırıldıklarını anlayınca iş işten gececek. yazılı olarak iş garantisi almadıkca hiç kimseye inanmayın cunku bu adam 4-5 sene orda olmayabilir. sonra derler ki bizden onceki yonetimin soyledikleri bizi baglamıyor.
  • ben türk hava kurumu üniversitesinde öğrenim gören bir pilotaj öğrencisi olarak rektör beye inanıyorum.kendisi sürekli toplantılara gidiyor , hem yurtiçi hem yurtdışı.bizim için anlaşmalar imzalanıyor ve çok kısa bir süre içersinde de açıklanacak.saygılarımla
Koordinasyon eksikliğinden dolayı bu uçakların üretimine geçilemediğini kaydeden Ünsal Ban, Türkiye'nin, kendi zeplinlerini üretme noktasında büyük aşamalar kaydettiğini aktardı.
 
Rektör Ban, Türkiye'nin sınır bölgesinin güvenliğinin sağlanmasında da kullanılacak zeplinlerin, Temmuz-Ağustos aylarında uçurulacağını açıkladı. 2014 yılında üniversitenin kendi uçağını üretmeye hazırlandığını da açıklayan Rektör Ban, üniversitenin yeni nesil kanatlı uçak üretimi noktasında da projelerini Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'na sunduklarını ve astronot yetiştirmeye başlayacaklarını da dile getirdi.
 
Türkiye'nin sertifika bağımlılığını azaltacakları bir çalışmaları olduğunu ifade eden Ban, "Üretilen uçaklara uluslararası alanda sertifika veren bir Alman firmasını satın alıyoruz. Sertifika konusundaki bağımlılığımız azalacak." dedi.
 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türkiye'nin havacılık ve uzay bilimleri alanındaki ilk üniversitesi. Bu yıl eğitim ve öğretime açıldı. 60 öğrencisi bulunan üniversite, alanındaki, dünyada kurulan 37. üniversite. 4 havaalanı ve 80 hangarı olan üniversite, bu anlamda tek olma özelliğini elinde bulunduruyor. Üniversite, kurulduğu günden bu yana, Türkiye'nin önemli projelerinde şimdiden yer almaya başladı bile. Türkiye genelindeki önemli havacılık ve uzay bilimleri sanayisi ile ilgilenen firmalarla temasa geçen üniversite, öğretim üyeleri ve öğrencileri ile de Ar-Ge çalışmalarına katılıyor ve şimdiden ülkenin ihtiyaç duyduğu bir çok alanda faaliyet yürütüyor.
 
Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Ünsal Ban, "Ar-Ge'de temel olarak yeni teknoloji geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda, elektrik ve güneş enerjisi ile ilgili çalışmalarımız olacak. Butik bir üniversite olarak, amacımız, yeni teknolojileri geliştiren ve satan, satamasa da ürettikleri ile Türk sanayisine katkıda bulunan bir üniversite olmak." şeklinde konuştu.
 
Gelişmiş ülkelerin gelişme sebeplerinin 3 temel alanda ilerleme kaydettiklerini aktaran Ban, bu alanların bilgi işlem, havacılık ve uzay ile ilaç sanayi olduğunu kaydetti. Prof. Ban, şöyle dedi: "Eğer bu sektöre de varsanız gelişmiş ülkeler arasında adınızdan bahsedilebilir. Türkiye'nin de havacılık ve uzay bilimlerinde yer alması için bu üniversite kuruldu. Üniversitemiz, havacılık ve uzay sahasında ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesinin yanı sıra, aynı zamanda havacılık ve Ar-Ge alanındaki çalışmaları yürüterek, Türkiye'nin ihtiyacı olan uzay araçlarının, uçakların üretilmesine katkıda bulunacak."
 
"ÇIKMA KANATLI UÇAK PROJEMİZİ DPT'YE SUNDUK"
 
Askeri ve sivil alandaki çalışmalara bir bütün olarak baktıklarını aktaran Ban, dünyada olsun Türkiye'de olsun birçok sektörün askeri sanayiden geliştiğini ifade etti. Prof. Ban, aynı duruma ters açıdan bakıldığı zaman, sivil alanda da askeri sektöre doğru bir gelişme ve teknoloji aktarımının söz konusu olduğuna değindi. Türk Hava Kuvvetleri Üniversitesi'nin, ihtiyaç duyulan bir alanda Ar-Ge çalışmalarını geliştirip üretim yapmayı planladıklarını aktaran Ban, şöyle konuştu:
 
"Örnek vereyim, şu anda verdiğimiz projelerden biri çıkma kanatlı uçak projemiz. Önce prototipi için gerekli çalışmalar başlatılacak. Buna benzer çalışmalar dünyada var. Zaten ileriki yıllarda gökyüzünde uçak yerine başka araçlar görme imkanımız olacak. 5-10 yıl sonra havada değişik araçlar olacak. İşte Türk Hava Kurumu üniversitemiz, bunların geliştirilmesinde mutlaka rol oynayacaktır. Çıkma kanatlı uçağı helikopter gibi düşününüz. Uçak teknolojisinin en son geldiği nokta. Bu, Türkiye tarafından elde edilebilirse, müthiş bir şey olabilir. Eğer siz teknoloji yakalamak isterseniz sürekli geride kalırsınız. Bu durum dünya içinde böyledir. Siz teknolojiyi yakalayıncaya kadar, teknolojiyi yakalayan insanlar, sizden 10 yıl önde olacak. Dolayısıyla, teknolojinin üretemediği şeyleri üretmemiz lazım ki teknolojinin önüne geçebilesiniz. Bu, bizim bir projemiz, DTP'ye verdik."
 
"TÜRKİYE KENDİ İHA'SINI ÜRETEBİLİR"
 
Türkiye'nin, son dönemlerde ihtiyaç duyduğu insansız hava araçları (İHA) konusunda da açıklamalarda bulunan Ünsal Ban, Türkiye'nin bu uçakları üretebilecek kapasitesinin olduğunu söyledi. "Eğer bir şeyi siz üretmiyorsanız veya üretiminde rol almıyorsanız bu ürünlerin Türkiye'ye gelmesinde sorunlar yaşıyorsunuz." diyen Ban, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Türkiye, kendi insansız hava aracını üretmeli. Nitekim TAİ önemli başarı sağladı. ANKA da benze şekilde başarılara imza attı. Muhtemelen TAİ, bu çalışmaları son noktalara getirmiş olacak. Ve Türkiye, insansız hava aracı üretebilen ve bunu uçurabilen dünyadaki 3. ülkeden biri olacak. Mesela yakınımızdaki Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı firmalar insansız hava aracını üretmiş durumda ve uçuruyorlar. 2 bin metreden görüntü de alabiliyor bu uçaklar. Aldıkları bu görüntü dünya kalitesinin üzerinde. Ben bunları gözümle gördüm. Fakat biz kendi değerlerimizi bilmiyoruz. Eğer biz koordinasyonsuzluğumuzu giderebilirsek, insansız hava araçlarını rahatça üretebiliriz. Dışa bağımlılığımızı azaltabiliriz. Yeter ki Türk sanayisine güvenilsin." (İnternethaber)
"SERTİFİKA VEREN ALMAN FİRMAYI SATIN ALIYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
yaa yurdum safları thk önce doğru düzğün uçak uçurmayı öğrensinde sonra aya mı gidecek mars a mı gidecek gitsin...bu kadar çok yurdm safları varken bu kurum daha çokkk para götürür çookk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk Hava Kurumu'nda pilotluk eğitimi alan kişiler büyük havayolu şirketlerinde pilotluk yapmaktadır ki üniversitesinden mezun olacak bir öğrencinin iş garantisinin dünya çapında gerçekleşeceğine inanıyorum. İzleyelim ve görelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sakın THK'nu apartman katlarında kurs veren okullarla kıyaslamaya kalkmayın. Hem YÖK ile, hem SHGM ile koordineli çalışıp bu üniversiteyi kuracaktır. Yağ, şeker, un var; iş sadece helvayı yapmaya bakıyor. Bu iş üniversiteyi bitirip ehliyet kursu gibi bir eğitimle yapılacak iş değildir. THK'nu tüm kalbimle destekliyorum, olmaz ya başaramazlarsa iki elim her iki tarafta da yakalarında olur. Ülkemin ihtiyacına cevap verebilecek bu girişimi kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mütevelli heyetine dikkat edin akademik kariyerden uzak kişiler var ayrıca emekli Hv.K.K komutanın orada olması ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sorun bakalım iş garantisi + 6 bin dolar maas garanti soylemleri ne durumda. ayrıca ilk mezunları thk da istihdam edilecek deniliyor. ilk etapta kac pilotaj ogrencisi mezun edilecek? ayrıca su anda yeni işe alınan mezunlara kac tl veriliyor. umut tacirliği yaptığını okulda biliyor ama tukurduklerini yalayamıyorlar. daha okulun ucagı ogretmen kadrosu vs yok. cok fena kandırılıyorsunuz. yazık , veliler o kadar umutlu ama kandırıldıklarını anlayınca iş işten gececek. yazılı olarak iş garantisi almadıkca hiç kimseye inanmayın cunku bu adam 4-5 sene orda olmayabilir. sonra derler ki bizden onceki yonetimin soyledikleri bizi baglamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben türk hava kurumu üniversitesinde öğrenim gören bir pilotaj öğrencisi olarak rektör beye inanıyorum.kendisi sürekli toplantılara gidiyor , hem yurtiçi hem yurtdışı.bizim için anlaşmalar imzalanıyor ve çok kısa bir süre içersinde de açıklanacak.saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000