24 Şubat 2014, Pazartesi 17:37:42

SAVUNMADA GÜNDEM 'MİLLİ JET'

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin yarınki toplantısının en önemli gündem maddesinin, milli jet projesi olması bekleniyor.
  • Neyini kostekliyim projenin, yapsinlar da yapamayacaklar ki, sen de bunu biliyorsun, f35 le karsi karsiya gelince bu yaptigimiz ucak nolucak gunun birinde, dalga mi geciyorsun? Yillardir bunu rusya amerika avrupa yapiyor, adamlar uzaya gidiyor bizim kendi piyade tufegimiz bile yok, almanya karsi cikti da durduruldu, cunku aynisini yapmaya kalktik calip, hem daha uzun namlulu yapip hem daha dandigini yapabildik anca, neyini kostekliyim projenin zaten kendi kendine cokucek goruceksin bu proje de.
  • Guldugum haberlerden biri daha. Milli araba nerde, ucuz ucuz binelim pakistan bile yapti. Cunku buyuk sirketler okadar yatirim yapti yabanci firmalara da ondan yok. Dandik ulkeyiz de ondan yok. Bunu kabul edelim, yok bize milli jet yakisir, yakisir tabi Türk milletine, keske olsa, ama secim oncesi bincaltina yerlestirilmeye calisilan bir haber bu, sonra nasil olsa unutulcak halk tarafindan, 2030 da milli jet nerdeydi derken bakin neler olmus olacak ulkede. Kimse askere gitmek istemiyor, askerligin kalkmasini istiyor gencler, profesyonel askerlik gelsinmis. Profesyonel asker baris zamani yatar parasini alir, savas zamani da kacar. Onu kullanicak savas pilotuna deger versin ulke once, abuk asuk yerlede yasatip uc kurus para vermeyi kessin.
  • 10 yildir adam akıllı bi ANKA bile yapilamadi.Elinizin altinda heron varken. Yonetimin duzgun olmadikca olmaz...
  • Geride kalmışlığımızı aşmanın tek yolu Know How almaktır! Bilmeyenler bir araştırsın ne olduğunu. Bu sayede kendi sistemimize giden yolu açmış ve başlangıç yapmış oluruz. Bu yola geç girdiysek bize hızlandırıcı lazım. Oda kısa-orta vadeli yapacağımız bir kaç dış alım sayesinde, İMTİYAZ koparabilip teknoloji transferine kavuşmaktır. Sonrasını üzerine kendimiz koyarız. Bunun için Amerikan yada Rus sistemi almalı bir miktar ki Ruslar bu konuda daha az kaprisli... Bknz. Sukhoi
  • Otomobil yapamıyoruz, jet verelim.. De get yavv..
  • F35 ile karşılaşırsa ne olacak? Bari harbe hazırlık eğitim veya gösteri jeti uçağı yapın da maliyetini çıkaramasa da kullanılabilsin, pazarlanabilsin. F35 projesi bile süper güçleri finansal ve teknik açıdan yordu. Duygusallığı kenara bırakıp finansal ve teknik yeteneklerimiz ile pazarlama gücü yetersizliğimizi görüp hayallere dalmayalım. En azından 1 aylık cari açığımız cebimizde kalır.
  • Biz önce milli motor yapsak mesela , sonra araba, sonra gemi sonra tank , herşey sırasıyla ve gerçekçi olarak aşama aşama gitse iyi olmazmı ?
  • Mıllı savas ucagı projesı ınsallah gerceklesır. Hem Türk mılletıne hemde pilotlarımıza yakısır...
  • Yahu siz hangi ulkenin vatandasisiniz? Bu haber neden bu kadar uykunuzu kaciriyor. Milli gemi icin de ayni seyler soylendi ama simdi suda. Yapamayiz yapamayiz diye diye Turkleri dunya gozunde kuculttunuz durdunuz. Birakin yapamayalim ama yeter ki deneyelim.
  • Baktılara bu işte...

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, son yıllarda başarılı projeleri hayata geçiren Türk savunma sanayisi, milli jet projesinde de somut adımlar atmaya başladı.

Bu kapsamda, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen proje ve faaliyetlere ilişkin en yüksek karar organı olan Savunma Sanayii İcra Komitesi, yarın saat 16.00'da toplanacak.

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin ele alacağı konular içinde en önemli gündem maddesinin, üretilmesi planlanan yerli savaş uçağının modeli ve bu çerçevede geliştirme aşamasına geçilmesinin kararlaştırılması olması bekleniyor.

Proje
Savunma Sanayii İcra Komitesinin 15 Aralık 2010'daki toplantısında; Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2020'li yıllardan sonraki jet eğitim uçağı ve muharip uçak ihtiyacının, ulusal olanaklarla geliştirilme projesi olarak ilk aşamada kavramsal tasarım yapılması için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti.

Bu karar doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonucunda, SSM ile TUSAŞ arasında "Jet Eğitim Uçağı ve Muharip Uçak Kavramsal Tasarım Projesi" sözleşmesi 2011'de imzalanmıştı.

Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağının tasarım ve imalatı aşamalarında, TUSAŞ ve Tusaş Motor Sanayii AŞ öncü kuruluşlar olacak. Yurt içinde mevcut imkan ve kabiliyetlerin azami şekilde kullanılması hedefleniyor.

SAVUNMADA GÜNDEM 'MİLLİ JET'

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neyini kostekliyim projenin, yapsinlar da yapamayacaklar ki, sen de bunu biliyorsun, f35 le karsi karsiya gelince bu yaptigimiz ucak nolucak gunun birinde, dalga mi geciyorsun? Yillardir bunu rusya amerika avrupa yapiyor, adamlar uzaya gidiyor bizim kendi piyade tufegimiz bile yok, almanya karsi cikti da durduruldu, cunku aynisini yapmaya kalktik calip, hem daha uzun namlulu yapip hem daha dandigini yapabildik anca, neyini kostekliyim projenin zaten kendi kendine cokucek goruceksin bu proje de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Guldugum haberlerden biri daha. Milli araba nerde, ucuz ucuz binelim pakistan bile yapti. Cunku buyuk sirketler okadar yatirim yapti yabanci firmalara da ondan yok. Dandik ulkeyiz de ondan yok. Bunu kabul edelim, yok bize milli jet yakisir, yakisir tabi Türk milletine, keske olsa, ama secim oncesi bincaltina yerlestirilmeye calisilan bir haber bu, sonra nasil olsa unutulcak halk tarafindan, 2030 da milli jet nerdeydi derken bakin neler olmus olacak ulkede. Kimse askere gitmek istemiyor, askerligin kalkmasini istiyor gencler, profesyonel askerlik gelsinmis. Profesyonel asker baris zamani yatar parasini alir, savas zamani da kacar. Onu kullanicak savas pilotuna deger versin ulke once, abuk asuk yerlede yasatip uc kurus para vermeyi kessin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruya Doğru ~ 10 yıl önce
Devlet otomobil yapmak, motor yapmak veya herhangi bir ticari işletmenin yönetimini yapmak zorunda değildir ki zaten Türkiyede bu külfeti sırtına almak akıllı bir iş değildir ama savunma sanayi özel sektöre verilemeyecek kadar önemli ve hayati bir alan olduğu için bunu devlet kendi eliyle yapar. Bunun dışında sanayi ve teknoloji üretmese bile belli yöntemlerle teşvik eder. Yani siz diyemezsiniz ki "devlet daha otomobil üretemiyor..." Şimdi bunlardan sonra bir Türk vatandaşı olarak savunma sanayisinde bizi dünya çapında söz sahibi yapacak bu önemli ve olumlu gelişmeyi köstekleyecek cümleler kuruyorsanız ve ihtimal kapılarını bile kapalı tutuyorsanız. Tek söyleyeceğim şey var. Muhakeme yeteneğinizi "Stall" durumuna getirmişsiniz demektir.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
10 yildir adam akıllı bi ANKA bile yapilamadi.Elinizin altinda heron varken. Yonetimin duzgun olmadikca olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geride!!! ~ 10 yıl önce
Geride kalmışlığımızı aşmanın tek yolu Know How almaktır! Bilmeyenler bir araştırsın ne olduğunu. Bu sayede kendi sistemimize giden yolu açmış ve başlangıç yapmış oluruz. Bu yola geç girdiysek bize hızlandırıcı lazım. Oda kısa-orta vadeli yapacağımız bir kaç dış alım sayesinde, İMTİYAZ koparabilip teknoloji transferine kavuşmaktır. Sonrasını üzerine kendimiz koyarız. Bunun için Amerikan yada Rus sistemi almalı bir miktar ki Ruslar bu konuda daha az kaprisli... Bknz. Sukhoi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he gardaş he.. ~ 10 yıl önce
Otomobil yapamıyoruz, jet verelim.. De get yavv..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ultra ~ 10 yıl önce
Sana otomobil yapma diyen mi var?Niye her şeyi devletten bekliyorsun?İşin gücün projeleri kötülemek.Savunma sanayinde her sene ihracat rekoru kırılıyor,aç bir bak neler üretiyoruz,ayrıca motor alınında ciddi çalışmalar var aç bir bak öğren sonra gel yaz
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
F35 ile karşılaşırsa ne olacak? Bari harbe hazırlık eğitim veya gösteri jeti uçağı yapın da maliyetini çıkaramasa da kullanılabilsin, pazarlanabilsin. F35 projesi bile süper güçleri finansal ve teknik açıdan yordu. Duygusallığı kenara bırakıp finansal ve teknik yeteneklerimiz ile pazarlama gücü yetersizliğimizi görüp hayallere dalmayalım. En azından 1 aylık cari açığımız cebimizde kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli Motor ~ 10 yıl önce
Biz önce milli motor yapsak mesela , sonra araba, sonra gemi sonra tank , herşey sırasıyla ve gerçekçi olarak aşama aşama gitse iyi olmazmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mıllı ~ 10 yıl önce
Mıllı savas ucagı projesı ınsallah gerceklesır. Hem Türk mılletıne hemde pilotlarımıza yakısır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yahu siz hangi ulkenin vatandasisiniz? Bu haber neden bu kadar uykunuzu kaciriyor. Milli gemi icin de ayni seyler soylendi ama simdi suda. Yapamayiz yapamayiz diye diye Turkleri dunya gozunde kuculttunuz durdunuz. Birakin yapamayalim ama yeter ki deneyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
para ~ 10 yıl önce
Baktılara bu işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000