23 Kasım 2011, Çarşamba 11:50:47

SAPLA SAMANI AYIRMA ZAMANI!

AirportHaber yazarlarından Tevfik Uyar, bu hafta kafalarda yer edinmiş ancak bir türlü tam olarak algılanamamış bir konuyu gündemine aldı...
  • anladığımca bu yazının hedefi thk üniversitesi. rektör her yerde türkiye'nin kendi ihasını yapması gerektiğini falan söylüyor. ankadan sonra ilk kendileri olacak zannediyor.
AirportHaber yazarlarından uçak mühendisi Tevfik Uyar, nokta tespitlerinin yer aldığı köşelerine bir yenisini daha ekledi.

İnsansız hava aracı konusunda hala yurtdışına bağımlı durumda olan ülkemizin İHA ve ANKA gibi projeleri olduğunu söylerek sözlerine başlayan Uyar, bazı soru işaretlerine de açıklık getirdi.

İnsansız hava araçları konusunda yıllardır süre gelen ve TAI merkezli olarak bahsedilen projelerin tamamlanamasının yanısıra bilinmeyen birçok gerçek havacılık camiasının yanında halk tarafından da kurcalanan konulardan biri halini aldı.

Özellikle terörün saldırıları sonrasında kendi hava aracımızla ihtibarat ve gözetleyici görevi görecek insansız hava aracı yapımının aslında kavram karmaşasına neden olduğunu kaleme alan Uyar, bu anlamda farklı kuruluşların farklı projeleri olduğunu ve bunların birbirinden ayırt edilmesini gerektiğini ifade etti. 

İşte Tevfik Uyar'ın kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak türden yazdığı köşesi...



SAPLA SAMANI AYIRMA ZAMANI!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
anladığımca bu yazının hedefi thk üniversitesi. rektör her yerde türkiye'nin kendi ihasını yapması gerektiğini falan söylüyor. ankadan sonra ilk kendileri olacak zannediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000