13 Ekim 2010, Çarşamba 09:13:50

PİLOTUN ABLASI KONUŞTU

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in ölümüne neden olan kuşkulu uçak kazasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Uçağın pilotlarından Yüzbaşı Sezginler’in ablası da Vatan gazetesine çarpıcı iddialarda bulundu.
  • Bu kaza sırasında Ankara Esenboğa Havaalanına inmek üzere yaklaşma yapmaktaydım.Yaklaşma kontrol uçak ile temasını kaybettiğini ve benim aramamı istedi. Birkaçkez uçağı aradım cevap alamadım.İnişten sonra uçağın düşmüş olduğunu öğrendik.O gün alçalma ve yaklaşma sırasında 15.000' ile 6000' arasında şiddetli kaba buzlanma vardı.İnanmayan o günkü MTO raporlarını alıp bakabilir.O uçak buzlanmadan düşmüştür.
  • Rahmetlinin helikopterine Irak'ın Kuzey'inde Peşmerge liderleri ile görüşmeye giderken muhtemelen iki Amerikan F15'i de yeni gelen UH60 larımızın vesikalık fotoğrafını çekmek için aşırı yaklaşmışlardı canım.
  • Bizde ucak dusmez, biz de ucak dusurulur: Isparta`da icinde profesorler ver diye dusuruldu, Amsterdeam da ucakda muhendisler vardi diye Van da ucakda Vanlilar vardi diye, Antep de ucak Jiddeye bos gidiyor diye, Bu ornekte ucakta Efres Bitlis vardi diye. Diye, diye,diye. Her sey komplo. Yani bizim pilotlarimiz mukemmel ucak dusurmez, ayrica buzlanmadan dolayi ilk ucak kazasi Turkiye de olmustur... Tabi tabi, kullahima anlatin.
  • Tüm bu geçmişte yaşanan Uğur Mumcu ile başlayan İslamcı-Laik ayrımı ve bunun İran üzerine NEDEN yıkılmaya çalışıldığını umarım halkımız artık anlamıştır.ABD ve İsrail şimdiye kadar ateşi hep maşa ile tutmaya çalıştılar.Bizim hükümet halen anlayamadı:ABD düşman yaratır ve devlet kurumlarına bu düşman tehdit bahanesi ile sızar. Türkiye'deki şu anki sanal düşman Ergenekondur ve de Amerikan elçiliğinde ABD adalet bakanlığından atanmış VE BU İŞLE GÖREVLİ SAVCI HANIMEFENDİ tarafından yürütülmektedir.ABD nin Türkiye topraklarında yaptığı tüm operasyonlar bu sözde örgüt üzerine yıkılacaktır.Hem ABD karşıtları ve projelerine darbe vuranlar temizlenecek hem de ABD GLADYOSUNUN TSK dan ihraç edilmesinden sonra gene TR'de gene yuvalanacaktır.
  • kaza fotoğraflarına baksınlar.buzlanma yerden itibaren başlıyor.o saatlerde uçuşlar kesik.acaba de-ıceıng yapılmışmıydı.bu uçağın o şartlarda uçamayacağını herkes biliyordu.ilme kılıç cekmeyin lütfen.çok iyi bir komutandı.havacılıkta olmaz olmaz denilen konulardan özellikle türkiyemizde bir çok kaza kırım vardır.allah rahmet eylesin.nur içinde yatsınlar.
  • TEKRAR EDİYORUM JUSMAT YADA JUSMMAT NİYE ARAŞTIRILAMIYOR KİMSENİN GÜÇÜ YETMİYOR KORKULUYOR BUNU ARAŞTIRIRSANIZ AMERİKAN DÜŞMANLIĞI YARATMAYIN BASKISI VAR AMERİKA BUNU ENGELLİYOR SONRADA GELİYOR KOZMİK ODALARA GİRİP ARAŞTIRIYOR UNUTMAYIN YİNE ARAŞTIRMA İÇİN GİREBİLİR JUSMAT YADA JUSMMAT BİR AMERİKAN ASKERİ YARDIM VAKFI NATO KURULDUKTAN SONRA VAKIF TÜRKİYE'MİZE YERLEŞİP ANTİ KOMİNİST FAALİYETLERE BAŞLADI ONDAN SONRA FAİLİ MECHULLER BAŞLADI YETİŞTİRDİKLERİ İCRA-İ SANAT YAPIYORLAR BİZLER BİRBİRİMİZE SORUYORUZ KENDİ İÇİMİZDE SORUGULUYORUZ NEDEN BU ASKERİ YARDIM VAKFININ ARŞİVİ İNCELENEMİYOR KİMSE BUNA CESARET EDEMİYOR NİCE DEĞERLER FAİLİ MECHUL OLDU BUNDAN SONRADA DEVAM EDECEK SON HEDEF ULUSALCILAR YENİ FAİLİ MECHULLER SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPO
  • "Uçağın motoru sağlam ama içindeki parçaları yok. Motor iç aksamı enkaz mahallinde bulunamadı." oraya kadar uçağı sırtlarındamı götürmüşler.
  • Adını açıklamayan albay efendi Alaska'da ve Kuzey Kutup dairesinde her gün bu uçağın uçtuğunu ve buzlanmadan düşmediğini unutuyor galiba.
JİTEM kurucusu emekli Albay Arif Doğan’ın açıklamaları üzerine 17 yıl sonra suikast şüphesiyle gündeme gelen Eşref Bitlis’in ölümüyle ilgili tartışma yeni bir boyut kazandı. Önceki gün ortaya çıkan ve adını açıklamayan bir albay, “önlem alınmadı, uçak buzlanmadan dolayı düştü” diye açıklama yaptı.

Genelkurmay Baykanlığı’nın, kazanın meydana geldiği dönemde yaptığı, “Kazanın nedeni sabotaj değil, buzlanma” açıklamasını hatırlatan bu değerlendirmeler aynı kazada şehit düşen 2. Pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler’in ablası Saime Sezginler’i çileden çıkardı. Eşref Bitlis ile 4 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 17 yıldır hummalı bir çalışma ortaya koyan Sezginler, Vatan’a yaptığı açıklamada şu noktaların altını çizdi:

‘Senaryo buzlanma üzerine inşa edildi’

“Daha kaza kırım heyeti raporu hazırlanmadan Genelkurmay başkanlığı tüm Türkiye’ye kazayı buzlanma diye açıklarsa, siz bunu buzlanma senaryosu üzerine kurmak zorundasınız. İşlerine böyle geldi. Senaryo, buzlanma üzerine inşa edildi. Uçağın teknik donanımı çok yüksek. VIP uçağı, airbus tekniğiyle yapılmış bir uçak. Diyelim ki motoru buzlandı, panel üzerindeki bir düğmenin ışığı yanıyor ve pilot uçağın motorunun buzlandığını anlıyor. Yani pilot, uçağın neresinde arıza veya aksaklık olduğunu anında görebiliyor. Ama kardeşim ikinci pilot olduğu için kuleyle konuşuyor. Motorlarda buzlanma var demiyor, motorlarda anormallik var diyor. İlk ifadesi bu. Sonra diyor ki motorlarda sarsıntı var. Burada henüz tespiti yapılamamış bilinmeyen bir muğlaklık var.”

‘Uçak uygun hava şartlarında uçuyordu’

“Uçuş günü sabah saat 09:15’deki meteoroloji raporunu kardeşim imzalayarak alıyor. Meteorolojik şartlar müsait olmadığı için 09:15’de uçmuyorlar. Öğleye doğru verilen ikinci raporda karların erimeye başladığı ve uçuşa uygun şartların oluştuğu belirtiliyor. Buna rağmen öğle saatinin meteoroloji raporu gözardı edilerek 09:15 raporlarından söz ediliyor. Askerlerin yazdığı kaza kırım raporunda bile buzlanma yoktur yazıyor. Prof.Dr. Ahmet Nuri Yüksel’in bilirkişi olduğu İTÜ tarafından hazırlanan bir rapor var, altında üç profesörün imzası bulunan. Daha sonra ODTÜ ve TAİ gibi saygın kuruluşlar aynı sonuçları açıkladı. Bu raporlardan şunları öğreniyoruz: Uçağın motoru sağlam ama içindeki parçaları yok. Motor iç aksamı enkaz mahallinde bulunamadı. Ayrıca pilotaj hatası olmadığı ve sabotaj üzerinde durulması gerektiğini belirten raporlar bunlar.”
PİLOTUN ABLASI KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kaza sırasında Ankara Esenboğa Havaalanına inmek üzere yaklaşma yapmaktaydım.Yaklaşma kontrol uçak ile temasını kaybettiğini ve benim aramamı istedi. Birkaçkez uçağı aradım cevap alamadım.İnişten sonra uçağın düşmüş olduğunu öğrendik.O gün alçalma ve yaklaşma sırasında 15.000' ile 6000' arasında şiddetli kaba buzlanma vardı.İnanmayan o günkü MTO raporlarını alıp bakabilir.O uçak buzlanmadan düşmüştür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rahmetlinin helikopterine Irak'ın Kuzey'inde Peşmerge liderleri ile görüşmeye giderken muhtemelen iki Amerikan F15'i de yeni gelen UH60 larımızın vesikalık fotoğrafını çekmek için aşırı yaklaşmışlardı canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde ucak dusmez, biz de ucak dusurulur: Isparta`da icinde profesorler ver diye dusuruldu, Amsterdeam da ucakda muhendisler vardi diye Van da ucakda Vanlilar vardi diye, Antep de ucak Jiddeye bos gidiyor diye, Bu ornekte ucakta Efres Bitlis vardi diye. Diye, diye,diye. Her sey komplo. Yani bizim pilotlarimiz mukemmel ucak dusurmez, ayrica buzlanmadan dolayi ilk ucak kazasi Turkiye de olmustur... Tabi tabi, kullahima anlatin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm bu geçmişte yaşanan Uğur Mumcu ile başlayan İslamcı-Laik ayrımı ve bunun İran üzerine NEDEN yıkılmaya çalışıldığını umarım halkımız artık anlamıştır.ABD ve İsrail şimdiye kadar ateşi hep maşa ile tutmaya çalıştılar.Bizim hükümet halen anlayamadı:ABD düşman yaratır ve devlet kurumlarına bu düşman tehdit bahanesi ile sızar. Türkiye'deki şu anki sanal düşman Ergenekondur ve de Amerikan elçiliğinde ABD adalet bakanlığından atanmış VE BU İŞLE GÖREVLİ SAVCI HANIMEFENDİ tarafından yürütülmektedir.ABD nin Türkiye topraklarında yaptığı tüm operasyonlar bu sözde örgüt üzerine yıkılacaktır.Hem ABD karşıtları ve projelerine darbe vuranlar temizlenecek hem de ABD GLADYOSUNUN TSK dan ihraç edilmesinden sonra gene TR'de gene yuvalanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaza fotoğraflarına baksınlar.buzlanma yerden itibaren başlıyor.o saatlerde uçuşlar kesik.acaba de-ıceıng yapılmışmıydı.bu uçağın o şartlarda uçamayacağını herkes biliyordu.ilme kılıç cekmeyin lütfen.çok iyi bir komutandı.havacılıkta olmaz olmaz denilen konulardan özellikle türkiyemizde bir çok kaza kırım vardır.allah rahmet eylesin.nur içinde yatsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEKRAR EDİYORUM JUSMAT YADA JUSMMAT NİYE ARAŞTIRILAMIYOR KİMSENİN GÜÇÜ YETMİYOR KORKULUYOR BUNU ARAŞTIRIRSANIZ AMERİKAN DÜŞMANLIĞI YARATMAYIN BASKISI VAR AMERİKA BUNU ENGELLİYOR SONRADA GELİYOR KOZMİK ODALARA GİRİP ARAŞTIRIYOR UNUTMAYIN YİNE ARAŞTIRMA İÇİN GİREBİLİR JUSMAT YADA JUSMMAT BİR AMERİKAN ASKERİ YARDIM VAKFI NATO KURULDUKTAN SONRA VAKIF TÜRKİYE'MİZE YERLEŞİP ANTİ KOMİNİST FAALİYETLERE BAŞLADI ONDAN SONRA FAİLİ MECHULLER BAŞLADI YETİŞTİRDİKLERİ İCRA-İ SANAT YAPIYORLAR BİZLER BİRBİRİMİZE SORUYORUZ KENDİ İÇİMİZDE SORUGULUYORUZ NEDEN BU ASKERİ YARDIM VAKFININ ARŞİVİ İNCELENEMİYOR KİMSE BUNA CESARET EDEMİYOR NİCE DEĞERLER FAİLİ MECHUL OLDU BUNDAN SONRADA DEVAM EDECEK SON HEDEF ULUSALCILAR YENİ FAİLİ MECHULLER SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Uçağın motoru sağlam ama içindeki parçaları yok. Motor iç aksamı enkaz mahallinde bulunamadı." oraya kadar uçağı sırtlarındamı götürmüşler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adını açıklamayan albay efendi Alaska'da ve Kuzey Kutup dairesinde her gün bu uçağın uçtuğunu ve buzlanmadan düşmediğini unutuyor galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000