05 Aralık 2014, Cuma 09:32:37

MSB'DEN HÜRKUŞ AÇIKLAMASI

Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı ile TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeye göre ilk HÜRKUŞ’un 2018 yılında envantere alınması öngörülüyor.
  • Hürkuş yerine KT-1 kararı verilmesi gerçekten çok üzücü. Keşke sipariş vermek yerine geçici bir çözüme gitselerdi. Hem projeyi desteklemiş olurlardı hem de Hava Kuvvetlerimiz eğitim programına devam edebilirdi.
  • Ey 11.39 hükümet sana naapti acı taze galiba
  • Merhabalar, Dunden beri burada cikan yorumlari okuyorum. Egitim filosunda kac pilotun gorev yaptigini bile yazan var. Lutfen aklinizi basiniza alin. Tum dunya okuyor burayi. Isteyen erisebiliyor. Hv.K.K.liginda egitim surekli bir faaliyet ve 2014 yili sonunda talep cikmis ve mevcut ucak sozlesmesinde ki opsiyonu kullaniyorlar. ( bakim ve egitim kolayligi) TAI nin uretmis ya da montajlamis oldugu HURKUS ozgun projesi icin ise zaten mevcutta talep oldugu biliniyor. Bunun gibi milli menfaatimizle ilgili olan konularda, kurum icinde ki sahislar ya da yakinindan gecmis cok bilen sivil tipler, burada bu tarz bilgileri paylasmasin. Merak etmeyin, masa basi milliyetciliginden cok daha fazla milliyetci olan var bu memlekette. Iyi aksamlar.
  • Kulis yeri olmuş burası Hürkuş un testleri bitmemiş projenin hala hürküs deniyor. Zaten daha proje başlarken SSM Hürküş şipariş vermişti TAi ye. Neyin kulisi bu anlamadım kimin Çarı var bu kulisten... Sanki ortada uçak var TAI de15 tanede almıyorlar ..
  • tek kelimeyle yazıklar olsun sanki daha önce aldıkları 40 uçağı uçurup verimli kullanıyorlarmış gibi acil ihtiyaçmış güldürmeyin böyle soğuk espirilerle birde hürkuşun teslim tarihini belirtiyorsun koreliler ne zaman veriyorlar hazırmı yoksa hürkuşla aynı tarihtemi Yiyin efendiler yiyin aksırıncaya tıksırıncaya kadar yeyin papucumun paşaları
  • durumdan vazife cikarmayin. TAI de bir numara yok iste. Bakanlik hala kobar davraniyor. Yillarsir NASA butcesi verildi TAI ye ne is cikarmislar acaba? Bakin Bayraktar'a az zamanda cok is yaptilar hemde kendi paralariyla yaptilar. Bayraktarlara arazi sunulmus mu? Milyar dolarlar ucak yapsinlar diye onlerine dojulmus mu? Balli F16 ithalatindan pay verilmis mi? TAI cok simartildi. Sebebide emekli pasalarin kahvehanesi olmasidir. Bayraktara bakin bakalim emekli pasa var mi? Tum aile muhendis. Hala vidi vidi yapip vah Nuri bey ah Vecihi bey deyip mazlumu oynamayin.
  • HÜKÜMETİN ORDUSU... ANCAK BUNU YAPAR ZATEN... MİLLİ ORDUYU YOK ETTİLER KALAN BU....
  • iyi halt edilmistir

Milli Savunma Bakanlığı, ilk HÜRKUŞ’un 2018 yılında envantere alınmasını öngördüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ”3 ve 4 Aralık 2014 tarihli bazı günlük gazetelerde; Türk Hava Kuvvetlerinin HÜRKUŞ yerine Güney Kore’den KT-1T uçaklarının alımına öncelik verdiği ve bunun HÜRKUŞ’un dünya pazarına açılmasını olumsuz yönde etkileyeceğine dair haberlerin yer aldığı tespit edilmiştir.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yeni nesil temel eğitim uçağı ihtiyacını, yurt içinden özgün bir uçakla karşılamak maksadıyla, 26 Eylül 2013 tarihinde SSİK kararı alınmıştır. SSİK kararı kapsamında, TUSAŞ ile imzalanan sözleşmeye göre ilk HÜRKUŞ’un 2018 yılında envantere alınması öngörülmektedir.

Türk Hava Kuvvetleri'ne pilot yetiştirilmesinde ve 2015 yılında açılması planlanan çok uluslu uçuş okulunda, KT-1T ve HÜRKUŞ eğitim uçaklarının kullanılması planlanmıştır. Ancak HÜRKUŞ uçağının geliştirilmesi tamamlanıncaya kadar KT-1T uçaklarına ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme neticesinde SSİK tarafından sözleşmedeki 15 uçaklık opsiyon işletilmiş ve söz konusu uçakların alımına karar verilmiştir” denildi.

MSB'DEN HÜRKUŞ AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ferhat z ~ 9 yıl önce
Hürkuş yerine KT-1 kararı verilmesi gerçekten çok üzücü. Keşke sipariş vermek yerine geçici bir çözüme gitselerdi. Hem projeyi desteklemiş olurlardı hem de Hava Kuvvetlerimiz eğitim programına devam edebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolverine ~ 9 yıl önce
Ey 11.39 hükümet sana naapti acı taze galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aidiyet ve cikar... ~ 9 yıl önce
Merhabalar, Dunden beri burada cikan yorumlari okuyorum. Egitim filosunda kac pilotun gorev yaptigini bile yazan var. Lutfen aklinizi basiniza alin. Tum dunya okuyor burayi. Isteyen erisebiliyor. Hv.K.K.liginda egitim surekli bir faaliyet ve 2014 yili sonunda talep cikmis ve mevcut ucak sozlesmesinde ki opsiyonu kullaniyorlar. ( bakim ve egitim kolayligi) TAI nin uretmis ya da montajlamis oldugu HURKUS ozgun projesi icin ise zaten mevcutta talep oldugu biliniyor. Bunun gibi milli menfaatimizle ilgili olan konularda, kurum icinde ki sahislar ya da yakinindan gecmis cok bilen sivil tipler, burada bu tarz bilgileri paylasmasin. Merak etmeyin, masa basi milliyetciliginden cok daha fazla milliyetci olan var bu memlekette. Iyi aksamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kulis yeri olmuş burası Hürkuş un testleri bitmemiş projenin hala hürküs deniyor. Zaten daha proje başlarken SSM Hürküş şipariş vermişti TAi ye. Neyin kulisi bu anlamadım kimin Çarı var bu kulisten... Sanki ortada uçak var TAI de15 tanede almıyorlar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih mehmet ~ 9 yıl önce
tek kelimeyle yazıklar olsun sanki daha önce aldıkları 40 uçağı uçurup verimli kullanıyorlarmış gibi acil ihtiyaçmış güldürmeyin böyle soğuk espirilerle birde hürkuşun teslim tarihini belirtiyorsun koreliler ne zaman veriyorlar hazırmı yoksa hürkuşla aynı tarihtemi Yiyin efendiler yiyin aksırıncaya tıksırıncaya kadar yeyin papucumun paşaları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vazife ~ 9 yıl önce
durumdan vazife cikarmayin. TAI de bir numara yok iste. Bakanlik hala kobar davraniyor. Yillarsir NASA butcesi verildi TAI ye ne is cikarmislar acaba? Bakin Bayraktar'a az zamanda cok is yaptilar hemde kendi paralariyla yaptilar. Bayraktarlara arazi sunulmus mu? Milyar dolarlar ucak yapsinlar diye onlerine dojulmus mu? Balli F16 ithalatindan pay verilmis mi? TAI cok simartildi. Sebebide emekli pasalarin kahvehanesi olmasidir. Bayraktara bakin bakalim emekli pasa var mi? Tum aile muhendis. Hala vidi vidi yapip vah Nuri bey ah Vecihi bey deyip mazlumu oynamayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
butce ~ 9 yıl önce
ucagin 200 milyon dolara geliştirildiği söyleniyor. ucak gelistirmek icin cok az bir butce bile.. millet Mars'a gidiyor daha neyi tartisiyorsunuz.
Gardırop Fuat ~ 9 yıl önce
200 milyon dolara bu tip bir uçak geliştirmek biraz çok değil mi? Benzer uçaklar için böyle kaynaklar mı harcanmış?Zaten tanesi 10 milyona satılan bir mal, bütün kritik parçalar ithal, diyelim ki kar payı hadi iyimser bir tahmin 2 milyon olsun. TAI tarihinde bir ürünü 100 tane yapıp değişik müşterilere satmış mı? (fason parça imalatı değil kastım, böyle komple uçak gibi bir ürün)
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
HÜKÜMETİN ORDUSU... ANCAK BUNU YAPAR ZATEN... MİLLİ ORDUYU YOK ETTİLER KALAN BU....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
iyi halt edilmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000