08 Şubat 2012, Çarşamba 21:36:05

MODERNİZE EDİLEN F-16'LAR TESLİM EDİLDİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Şˊnin (TUSAŞ) modernize ettiği Pakistan Hava Kuvvetlerine ait üç F-16 savaş uçağı, Pakistanlı yetkililere törenle teslim edildi.
  • türk alınca ne oldu?yüzlerce ölü!rahat battı tabi.ağlama şimdi.
  • Bir dahaki genel seçimlerde, "yabancı pilotlara çalışma izni vrmeyeceğiz" diyen kim olursa ona oy vereceğim... :)) Vallahi billahi kim olursa..
  • yabancı pilot alırsanız olacağı bu dedik,gittiniz yabancı uçak aldınız.yabancısız bi hayat istiyoruz.
  • nerde geri kalmış ülke var bize gelip ucuz yollu iş yaptırıyorlar...inşallah uçar bu uçaklar :))
  • Arkadaslar modernizasyon derken tam olarak hangi bölümler gözden geçiriliyor ? Gelistirme ve kuvvetlendirme de bunlara dahil mi ? Saygilar
  • TUSAŞ ve çalışanları ile gurur duyuyoruz,hele Özcan ERTEM ile ayrı bir gurur duyuyorum kişisel olarak ve 25 yıl önce bu meslekteki emeklemelerimizi beraber yaptığım için ayrı bir güzel ayrı bir mutluluk bu vatan böyle şeylere layık Saygılarımla SERDAR
TUSAŞˊta düzenlenen törende konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar, uçakların modernizasyonu projesiyle Pakistan ve Türkiye arasında uzun yıllardan beri karşılıklı güven ve özveriyle tesis edilen işbirliğinin pekiştirildiğini söyledi.

İki ülkenin sadece iyi Günde değil kara günde de birbirinin yanında olduğunu vurgulayan Bayar, şöyle devam etti:ˊˊPakistan ile savunma sanayii alanında taktik, telsiz, Elektronik harp ve eğitim test merkezi, askeri bilgi sistemleri gibi alanlarda başarıyla hayata geçirilen işbirliği projelerinin, TUSAŞ ve Pakistan Hava Kuvvetleri arasında bu projeyle devam etmesi iki ülke açısından da memnuniyet verici bir gelişmedir. TUSAŞ, tecrübe ve bilgi birikimi ile kendini kanıtlamış, dünyadaki sayılı F-16 üreticisi şirketler arasında haklı yerini almıştır. TUSAŞˊın rekabetçi ve maliyet etkin çözümleri ile ABD ve Avrupaˊlı diğer F-16 üreticisi firmalara olan üstünlüğü tartışılmaz.ˊˊ

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya da F-16ˊların dünyada en çok kullanılan savaş uçakları olduğunu, gelişen teknolojinin söz konusu uçakların aviyonik ve yapısal sistemlerinin modernize edilmesini zorunlu hale getirdiğini belirterek, şöyle konuştu: ˊˊF-16 üretim ve modernizasyon disiplinine birlikte sahip olan ender firmalardan biri olan TUSAŞ, bu uygulamalarda dünyanın en iddialı ve müşteri tercih sırasındaki ilk şirketlerden biri olma konumundadır. Rekabet koşullarının etkili olduğu uluslararası arenada etkili olabilmek ve müşteri beklentilerini süratle karşılamak amacıyla kalite gereksinimlerinden taviz vermeyen ürün ve hizmet yeniliklerini artıran TUSAŞ bundan sonraki süreçte Pakistan Savunma Bakanlığı ile diğer müşterilerin hizmetinde olmaya devam edecektir.ˊˊ

-ˊˊPakistanˊın hava savunması güçlendiˊˊ-
Pakistan Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Asım Süleiman da ˊˊTürk kardeşlerimiz yine ihtiyaç duyduğumuz bir konuda bizim elimizi tuttuˊˊ diye başladığı konuşmasında, aviyonik ve yapısal olarak modernize edilen savaş uçaklarıyla Pakistan hava savunmasının güçlendiğini vurguladı.
Proje süresince Türk yetkililerin sözleşmenin ötesine geçen hizmetler sunduğunun altını çizen Süleiman, yetkin, profesyonel ve misafirperver Türk mühendislerine teşekkür etti.

Pakistanˊın Ankara Büyükelçisi Mohammad Shaukat Haroon da Türkçe yaptığı konuşmada, bugünü tarihi olarak niteleyerek, F-16 uçaklarının modernizasyonu projesinin Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve güç birliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.
İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin dünyada benzeri bulunmadığına dikkati çeken Haroon, ˊˊPakistanlıların gönlünde Türkiyeˊnin farklı bir yeri vardır. Yaşasın Türkiye-Pakistan dostluğuˊˊ diye konuştu.

-41 ucağın modernizasyonu 2014ˊte tamamlanacak-
TUSAŞ Entegre Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem ise Pakistan ile Türkiye arasında yapılan ˊˊPeace Drive 2ˊˊ projesi kapsamında Pakistan Hava Kuvvetlerine ait 41 F-16 uçağın modernizasyonunun 29 Ağustos 2014 tarihine kadar tamamlanacağını bildirdi.

Ertem, TUSAŞˊın ana yüklenici olarak program kapsamında uçakları teslim almak, modifikasyonu gerçekleştirmek, yer ve uçuş testlerini icra ederek kabule sunmaktan sorumlu olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki anlaşmadan rakamlarla söz eden Ertem, ˊˊBir F-16A, her biri Saatler süren bin 323 fabrika operasyonu ile modifikasyonu tamamlanarak, uçuşa verilmektedir. Bugün teslim edilen 3 uçakta bu operasyonlar eğitimlerle 6 Ay sürmüştür. Tesisimizde bulunan diğer 6 uçak ve takip eden tüm uçaklarda bu işlemler uçak başına 9 ay sürecek şekilde planlanmıştır. 2012 yılının ortasından itibaren modifikasyondaki uçak sayısı eş zamanlı olarak 12ˊye çıkacak ve program sonuna kadar bu hızla devam edecektirˊˊ dedi.

Konuşmalardan sonra günün anısına Türk ve Pakistanlı yetkililer birbirlerine karşılıklı plaket verdi.

Maliyeti yaklaşık 70 milyon dolar olan ˊˊPeace Drive 2ˊˊ projesi kapsamında 6 uçağın daha TUSAŞˊın üretim bantlarında bulunduğu, kısa süre sonra teslim edileceği öğrenildi.

Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ile Türk ve Pakistanlı askeri ve sivil yetkililer de katıldı.
MODERNİZE EDİLEN F-16'LAR TESLİM EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
türk alınca ne oldu?yüzlerce ölü!rahat battı tabi.ağlama şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir dahaki genel seçimlerde, "yabancı pilotlara çalışma izni vrmeyeceğiz" diyen kim olursa ona oy vereceğim... :)) Vallahi billahi kim olursa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yabancı pilot alırsanız olacağı bu dedik,gittiniz yabancı uçak aldınız.yabancısız bi hayat istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nerde geri kalmış ülke var bize gelip ucuz yollu iş yaptırıyorlar...inşallah uçar bu uçaklar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaslar modernizasyon derken tam olarak hangi bölümler gözden geçiriliyor ? Gelistirme ve kuvvetlendirme de bunlara dahil mi ? Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TUSAŞ ve çalışanları ile gurur duyuyoruz,hele Özcan ERTEM ile ayrı bir gurur duyuyorum kişisel olarak ve 25 yıl önce bu meslekteki emeklemelerimizi beraber yaptığım için ayrı bir güzel ayrı bir mutluluk bu vatan böyle şeylere layık Saygılarımla SERDAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000