06 Aralık 2011, Salı 08:03:46

MİLLİ UÇAKLAR TESLİM EDİLİYOR

"Milli Uçak" için çalışan TAI'nin ürettiği KT1T model eğitim uçaklarının yanı sıra 40'a yakın SF260'ları yeni yılda Türk Hava Kurumu'na teslim edilecek...
  • Geçmiş yıllarda amarika türkiyeye bir gemi hibe ediyor zaman içinde gemi zrızalanıyor onarım için amerika yeni gemi fiayını alıyor.Uçaklar fırlatma koltuğu fiyatına alınır ama kretik görevlerde ucağı düşürürler ateş ettirmezler her ne pahasına olursa olsun bu ülkeninin kendi yaptığı ucağı tankı gemisi füzesi uydusu arabası vs herşeyi kendimiz yapmalıyız.
  • yapmayın ya...buda cn-235 f16 as-32 gibi sadece montaj...kimi kandırdığınızı zannediyorsunuz...
  • Rektorun THK universitesi sitesinde biyografisi var. Acip bir okurmusunuz lutfen? Rektorumuz kimmis? 40 yasinda prof. Cok buyuk calismalar yapmis akademik olarak simdi THK Universitesinin basinda. Birde docent, yar.docent unvanli altindaki elemanlarin egitiminlerine bakin. THK universitede olsa parasut klubude olsa mantigi hep ayni! hic degismiyor. Bu ucaklarda egitim ucagi degil zaten. Yurtdisina satmalarida imkansiz. Bu ucaklarin muhtemelen maliyetleri yarim milyon dolar!! Bunlar Cessna 152 gibi egitim ucagi falan degil ozelliklerine bir bakin iki firlatma koltugu fiyatina bugun ucak alirsiniz Avrupa'dan. Hem TAI ihayi yurtdisina satacakti ama olmuyor. Daha TSK'ya bile teslim edemedi. Neden?
  • Bu millet herseyi basaracak guctedir icimizdeki dusmanlara karsı bile...Bugun bunu yaptık buna 10 sene once hayal diyenler gulenler 10 sene sonra yapılacak jet ucagı icin su an gulenlerle aynı kisiler.hatta aynı kisiler yerli otoya bile guluyor,asıl gulunenin kendileri oldugundan habersiz...Elestirenlerede cevabım konusarak elestirilmez yapın daha iyi bi urun bakın bizim urun sizden daha ustun diye elestirin..
  • TAI'de bu proje üstünde çalışan herkesi tebrik etmek gerekiyor. Ancak bazı düzeltmelere ihtiyaç var. Hürkuş temel eğitim uçağı değil ve SF260 da temel eğitim uçağı değil. İkisi askeri eğitim uçağı ve yüksek performanslı uçaklardır. Yani, uçmasını öğrenmiş bir pilotun askeri uçuşlar için gerekli ileri düzey eğitimi alacağı uçaklardır. SF260 İtalyan Aermacchi tarafından üretilmiş olan bir uçaktır. Projeler güzel ve olması gerekiyor. Ancak, temel eğitim amaçlı uçak üretilmesi de gerekiyor. Örneğin, Cessna 172 veya benzeri bir model. Hürkuş ve SF260 kesinlikle desteklenmeli fakat gerçek temel eğitim uçağı üretmek şart. Turboprop motorlu olan yüksek performans eğitim uçaı ile sıfırdan başlayan pilot adayı için anlamsız.
  • "2000 kilometrelik yol ilk adımla başlar. KONFİÇYUS" Hayallerimizin gerçekleşmemesi için hiçbir gerçek engel yok. Bu konuda çalışan "aklı ve gönlü genç" tüm arkadaşları kutluyor ve gönülden destekliyorum. İnadına yapacağız, inadına uçuracağız.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TAI) tarafından üretilen KT1T eğitim uçaklarının yanı sıra sayıları 40'a yaklaşan SF260'ların teslimatı tamamlanmak üzere. TAI'nin ilk serisi Hürkuş A ardından Hürkuş B ve Hürkuş C tipi uçaklar Avrupa Hava Güvenliği Ajansı'nın Türkiye'de üretilen ilk uçuş sertifikası verdiği araç olarak tarihe geçecek.
 
Milli uçak konusunda TAI'de 1993 yılından bu yana sürdürülen çalışmalarda yol alan Türkiye, asıl yatırımı tarihî Hürkuş tesislerine yapıyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Ankara yakınlarındaki Hürkuş Uçak Fabrikası'nı yeniden üretime alıyor. Üniversitede eğitim gören pilot adayları, üniversite tarafından üretilen milli uçaklarda ilk uçuşlarını yapacak. Hürkuş Uçak Fabrikası'nda üretim için sürdürülen çalışmalara 82 sanayi kuruluş destek veriyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, 1940'lı yıllarda kapatılan Hürkuş tesislerinin yeniden açılışı konusunda oldukça heyecanlı. Projeyi Türk havacılığı için dönüm noktası olarak gördüklerini söyleyen Prof. Ban, tesislerde üretilen ilk uçağın 2014 yılından itibaren kullanılacağını söyledi.
 
İLK UÇAĞIMIZ SENEYE HAZIR
 
Diğer yandan, yıllardır konuşulan Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Hürkuş Geliştirme Programında sona gelindi. 5 yıllık geliştirme ve üretim programının ürünü olan Hürkuş, test uçuşlarını başarıyla bitirdi. Akrobatik özelliklere sahip olan uçak, zorlu eğitim şartlarına göre tasarlandı. 2012 yılından itibaren gelecek 25 yılın eğitim uçağı özelliğine sahip olacak Hürkuş, sadece TSK'nın değil, yurt dışı eğitim uçağı pazarının da gözdesi olacağı bildiriliyor.

(Türkiye)
MİLLİ UÇAKLAR TESLİM EDİLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Geçmiş yıllarda amarika türkiyeye bir gemi hibe ediyor zaman içinde gemi zrızalanıyor onarım için amerika yeni gemi fiayını alıyor.Uçaklar fırlatma koltuğu fiyatına alınır ama kretik görevlerde ucağı düşürürler ateş ettirmezler her ne pahasına olursa olsun bu ülkeninin kendi yaptığı ucağı tankı gemisi füzesi uydusu arabası vs herşeyi kendimiz yapmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yapmayın ya...buda cn-235 f16 as-32 gibi sadece montaj...kimi kandırdığınızı zannediyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rektorun THK universitesi sitesinde biyografisi var. Acip bir okurmusunuz lutfen? Rektorumuz kimmis? 40 yasinda prof. Cok buyuk calismalar yapmis akademik olarak simdi THK Universitesinin basinda. Birde docent, yar.docent unvanli altindaki elemanlarin egitiminlerine bakin. THK universitede olsa parasut klubude olsa mantigi hep ayni! hic degismiyor. Bu ucaklarda egitim ucagi degil zaten. Yurtdisina satmalarida imkansiz. Bu ucaklarin muhtemelen maliyetleri yarim milyon dolar!! Bunlar Cessna 152 gibi egitim ucagi falan degil ozelliklerine bir bakin iki firlatma koltugu fiyatina bugun ucak alirsiniz Avrupa'dan. Hem TAI ihayi yurtdisina satacakti ama olmuyor. Daha TSK'ya bile teslim edemedi. Neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu millet herseyi basaracak guctedir icimizdeki dusmanlara karsı bile...Bugun bunu yaptık buna 10 sene once hayal diyenler gulenler 10 sene sonra yapılacak jet ucagı icin su an gulenlerle aynı kisiler.hatta aynı kisiler yerli otoya bile guluyor,asıl gulunenin kendileri oldugundan habersiz...Elestirenlerede cevabım konusarak elestirilmez yapın daha iyi bi urun bakın bizim urun sizden daha ustun diye elestirin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAI'de bu proje üstünde çalışan herkesi tebrik etmek gerekiyor. Ancak bazı düzeltmelere ihtiyaç var. Hürkuş temel eğitim uçağı değil ve SF260 da temel eğitim uçağı değil. İkisi askeri eğitim uçağı ve yüksek performanslı uçaklardır. Yani, uçmasını öğrenmiş bir pilotun askeri uçuşlar için gerekli ileri düzey eğitimi alacağı uçaklardır. SF260 İtalyan Aermacchi tarafından üretilmiş olan bir uçaktır. Projeler güzel ve olması gerekiyor. Ancak, temel eğitim amaçlı uçak üretilmesi de gerekiyor. Örneğin, Cessna 172 veya benzeri bir model. Hürkuş ve SF260 kesinlikle desteklenmeli fakat gerçek temel eğitim uçağı üretmek şart. Turboprop motorlu olan yüksek performans eğitim uçaı ile sıfırdan başlayan pilot adayı için anlamsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"2000 kilometrelik yol ilk adımla başlar. KONFİÇYUS" Hayallerimizin gerçekleşmemesi için hiçbir gerçek engel yok. Bu konuda çalışan "aklı ve gönlü genç" tüm arkadaşları kutluyor ve gönülden destekliyorum. İnadına yapacağız, inadına uçuracağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000