24 Ocak 2012, Salı 08:45:44

MİLLİ UÇAK F-35'DEN ÜSTÜN OLACAK

En son Foça'da olmak üzere bugüne kadar 12 kaza geçiren T-37 eğitim uçakları yerine tasarlanan Hürkuş'un teslimatı martta yapılacak
  • SANIRIM YERLİ UÇAĞIN UÇUŞ ZAMANI HAKKINDA BİRAZ İYİMSER DÜŞÜNÜLMÜŞ KATEDİLMESİ GEREKEN DAHA ÇOK YOL VAR.YAPILMAZ DEĞİL, AMA ZAMANLA OLACAK TEKNOLJİMİZİ HERGEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞTİRİYORUZ.
  • daha 3 ay önce taide staj yaparken gövdesine 1 perçini kendim sıktım, uçağın daha gövde montajı bitmemiş, kanat tasarımında bir değişikliğe daha gidilmişti.. bu uçak hazır da değil daha en az 1 yılı var. uçağı test etmeden mi verecekler anlamadım.. hürkuş değil ama kt-1 hazır olur o tarihe.
  • ama ben gülerim
  • Pes . Havacılığı kimlere emanet ediyoruz. Kediyle kaplanın arasındaki farkı göremeyeceklere mi?
  • UGRAŞMAYIN CANIM..KOÇ A VERIN YAPSIN ..HEM GERİ DÖNÜŞÜMLÜ MALZEMEDEN OLUR FENA MI?
  • Haber baştan aşağı yanlışlarla dolu. Öncelikle benzetmesi yapılan her iki uakta farklı kategorideler. Diğer konu emektar fakat bir okadarda mükemmel bir eğitim uçağı olan T-37 ler envantere 1966 yılında eğitim üssü Konyadayken girdi. 1980 li yıllarda değil ve hala uçuyorlar. Üstelik ne viriller ne sert inişler ve ne akrobosiler yaparak. Bence yeterli bakımın yapılması halinde bir uçak ömrünün nekadar olabileceğinin en güzeli.
  • uçaklarla alakası olmayan her insan uçak yapabileceğimizi söylerken sektörde olanlar mesela günde 10 saatini uçaklar üzerinde geçiren bir uçak teknisyenine aynı soruyu sorduğumuzda tam tersi bir cevap alıyoruz.
  • 1969 uzaya gidilior. 4 bitlik ilk işlemci rockwell in chipleri vb . modülü açan kollar evdeki kapı kolları.. 2012 internet sayesinde nerdeyse rüzgar tüneli bile olmadan test ortamı elde etmek bile mümkün. Herşey elinin altında. Yapamayız..mı...? 2012 bir değil birkaç firma uçak yapar hemde alasını.
  • Fransa'nın uçaklarına müşteri bulamadığını söyleyen arkadaş, Yunan Hava Kuvvetleri'nin ana unsuru olan Mirage Fransız uçağı değil midir? Öte yandan haberde abartılı bazı ibareler bulunduğu doğru ancak yapamayız demek doğru değil. Şayet yapamayız diyenlere tarihlerini araştırmalarını tavsiye ediyorum.
  • siz köstek olmayin yeter.cok büyük fayda etmis olursunuz. daha armut bile yapmadik diyenlere. biz yapariz yapacagiz da. sarkozy nin cocuklari yapiyorda benim ahmedim niye yapamsin???????
İzmir Foça'daki olayla birlikte bugüne kadar 12 kaza geçiren T-37 eğitim uçaklarının yerine yerli malı jetler geçiyor. Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Hürkuş Geliştirme Programında sona gelindi. 5 yıllık geliştirme ve üretim programının ürünü olan Hürkuş, deneme uçuşlarını başarıyla bitirdi.

TAI tarafından üretilen Türkiye'nin ilk milli eğitim uçağı Hürkuş'un teslimatlarına Mart ayında başlanacak. 80'li yıllarda TSK envanterine giren T-37, son olarak İzmir Foça'da düşmüş, iki gün süren enkaz arama çalışmalarının ardından Pakistanlı pilotun cesedine ulaşılmıştı. Türk pilotun arama çalışmaları halen devam ediyor. Gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu Hürkuş, F-16 ve F-35 savaş uçaklarına en yakın eğitimi sağlayacak.

Uçak ayrıca, genel kullanım, aletli uçuş, seyrüsefer ve formasyon eğitim aşamalarını gerçekleştirebilme özelliklerini de taşıyor. Akrobatik özelliklere sahip olan uçak, zorlu eğitim şartlarına göre tasarlandı. Kendi bünyesinde oksijen üretebilen, kabin basınçlı bir eğitim uçağı olan Hürkuş'un önümüzdeki yıllarda geliştirilerek muharip uçağa dönüştürülebileceği de belirtiliyor. Gelecek 25 yılın eğitim uçağı özelliğine sahip olacak Hürkuş, yurt dışı eğitim uçağı pazarını da girecek.

F-35 YERİNE DE MİLLİ PROJE
ABD, uçuş kodlarını vermediği için Türkiye'nin 100 yerine şimdilik 2 adet satın almaya karar verdiği F-35'lerin yerini de milli savaş uçakları alacak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçen yıl başlatılan milli uçak projesinin tasarım aşamasına geçildi. Milli uçakların, "hayalet" olarak nitelendirilen F-35'lerden daha üstün özelliklere sahip olacağı belirtildi.
MİLLİ UÇAK F-35'DEN ÜSTÜN OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 12 yıl önce
SANIRIM YERLİ UÇAĞIN UÇUŞ ZAMANI HAKKINDA BİRAZ İYİMSER DÜŞÜNÜLMÜŞ KATEDİLMESİ GEREKEN DAHA ÇOK YOL VAR.YAPILMAZ DEĞİL, AMA ZAMANLA OLACAK TEKNOLJİMİZİ HERGEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞTİRİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
daha 3 ay önce taide staj yaparken gövdesine 1 perçini kendim sıktım, uçağın daha gövde montajı bitmemiş, kanat tasarımında bir değişikliğe daha gidilmişti.. bu uçak hazır da değil daha en az 1 yılı var. uçağı test etmeden mi verecekler anlamadım.. hürkuş değil ama kt-1 hazır olur o tarihe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ama ben gülerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pes . Havacılığı kimlere emanet ediyoruz. Kediyle kaplanın arasındaki farkı göremeyeceklere mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
UGRAŞMAYIN CANIM..KOÇ A VERIN YAPSIN ..HEM GERİ DÖNÜŞÜMLÜ MALZEMEDEN OLUR FENA MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haber baştan aşağı yanlışlarla dolu. Öncelikle benzetmesi yapılan her iki uakta farklı kategorideler. Diğer konu emektar fakat bir okadarda mükemmel bir eğitim uçağı olan T-37 ler envantere 1966 yılında eğitim üssü Konyadayken girdi. 1980 li yıllarda değil ve hala uçuyorlar. Üstelik ne viriller ne sert inişler ve ne akrobosiler yaparak. Bence yeterli bakımın yapılması halinde bir uçak ömrünün nekadar olabileceğinin en güzeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçaklarla alakası olmayan her insan uçak yapabileceğimizi söylerken sektörde olanlar mesela günde 10 saatini uçaklar üzerinde geçiren bir uçak teknisyenine aynı soruyu sorduğumuzda tam tersi bir cevap alıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1969 uzaya gidilior. 4 bitlik ilk işlemci rockwell in chipleri vb . modülü açan kollar evdeki kapı kolları.. 2012 internet sayesinde nerdeyse rüzgar tüneli bile olmadan test ortamı elde etmek bile mümkün. Herşey elinin altında. Yapamayız..mı...? 2012 bir değil birkaç firma uçak yapar hemde alasını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fransa'nın uçaklarına müşteri bulamadığını söyleyen arkadaş, Yunan Hava Kuvvetleri'nin ana unsuru olan Mirage Fransız uçağı değil midir? Öte yandan haberde abartılı bazı ibareler bulunduğu doğru ancak yapamayız demek doğru değil. Şayet yapamayız diyenlere tarihlerini araştırmalarını tavsiye ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siz köstek olmayin yeter.cok büyük fayda etmis olursunuz. daha armut bile yapmadik diyenlere. biz yapariz yapacagiz da. sarkozy nin cocuklari yapiyorda benim ahmedim niye yapamsin???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000