23 Ağustos 2011, Salı 11:35:33

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞINDA START VERİLİYOR

Yeni nesil uçaklar 2020 sonrası ihtiyaçları karşılayacak...
  • Hedef Türkiye diye bir kitap okumuştum.Özetle Türkiye nin sorununun bir hedefinin olmayışından bahsediyordu.Evet uçak yapmak zor bir iş.Ama bunu hedef olarak belirlemek ve enerjini buraya yönlendirmek güzel bir hedef .Yapamasak bile güzel bir hedef.
  • Yolcu uçağı yaptığımıza göre savaş uçağını da kısa sürede yaparız. Gerçi ben yolcu uçağımızı sadece seçim afişlerinde gördüm ama orada da kocaman "YERLİ UÇAĞIMIZ GÖKLERDE" yazdığına göre vardır elbette. Her gün haberlerde THY şu kadar sipariş verdi haberini bekliyorum ama nafile. Özelliklerini bilen var mı bu arada?
  • olacak kesinlikle
  • Milleti kandırmayın, sağdan soldan donanımı yazılımı alıp, burada montoj yapıp bir de uçak ürettik diye milleti kandırmayın...
  • ayh bunlarda bi alem.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. arasında Milli Savaş Uçağı Geliştirme Projesine ilişkin sözleşme imzalanacak.
 
TAİ TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TAI) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, yaptığı açıklamada, geçen yıl gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 2020'li yıllardan sonraki jet eğitim uçağı ve muharip uçak ihtiyacının karşılanması amacıyla, ilk Türk savaş uçağının kavramsal tasarımının yapılması ve bu çerçevede, Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanmasının kararlaştırıldığını anımsattı. 
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığının koordinasyonunda imza töreni yapılacağını ifade eden Dörtkaşlı, bu projenin çok iddialı olduğunu kaydetti. Önlerinde büyük hedefler olduğunu belirten Dörtkaşlı, ''Milli savaş uçağı geliştirme projesini başlatıyoruz. Bu sadece TAI'nin değil, Türkiye'nin bir projesi olacak. Tüm savunma sektörü, TAI, Havelsan, Roketsan, Aselsan, özel sektördeki savunma kuruluşları, enstitüler, üniversiteler, SSM ve Milli Savunma Bakanlığı gibi herkesin ortak bir projesi olacak'' dedi.
 
Bu prestijli projenin altından kalkabilmeleri için nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyduklarını anlatan Dörtkaşlı, ''Bizim mevcut projelerimizde yetişen kadrolarımızın yanı sıra yurt dışında görev yapan, bu işte tecrübeli olan çocuklarımızı evlerine davet etmemiz ve memlekete hizmet etmelerini temin etmemiz lazım'' diye konuştu.
 
Bu arada, milli savaş uçağı yeni nesil olacak ve F4 uçaklarının görev sürelerinin bitişini karşılayacak şekilde F16 ve F35'lerle beraber görev yapabilecek.
 
YERLİ UÇAKTA, TAI VE TEI ÖNCÜ KURULUŞLAR OLACAK
 
Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağının tasarım ve imalatı aşamalarında, Tusaş-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ve Tusaş Motor Sanayii A.Ş (TEI) öncü kuruluşlar olacak.
 
2015 yılından itibaren uçak motorları tasarlamayı ve üretmeyi hedefleyen TEI, dünya standartlarında tasarım imkanına sahip TAI ile milli uçak tasarımına yoğunlaşacak.
 
TAI ve TEI'nin, yerli savaş uçağı projesi tasarım sürecinde, tasarım mühendisi istihdamını enaz iki kat artırmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

Habertürk
MİLLİ SAVAŞ UÇAĞINDA START VERİLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hedef Türkiye diye bir kitap okumuştum.Özetle Türkiye nin sorununun bir hedefinin olmayışından bahsediyordu.Evet uçak yapmak zor bir iş.Ama bunu hedef olarak belirlemek ve enerjini buraya yönlendirmek güzel bir hedef .Yapamasak bile güzel bir hedef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcu uçağı yaptığımıza göre savaş uçağını da kısa sürede yaparız. Gerçi ben yolcu uçağımızı sadece seçim afişlerinde gördüm ama orada da kocaman "YERLİ UÇAĞIMIZ GÖKLERDE" yazdığına göre vardır elbette. Her gün haberlerde THY şu kadar sipariş verdi haberini bekliyorum ama nafile. Özelliklerini bilen var mı bu arada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olacak kesinlikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Milleti kandırmayın, sağdan soldan donanımı yazılımı alıp, burada montoj yapıp bir de uçak ürettik diye milleti kandırmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayh bunlarda bi alem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000