07 Nisan 2014, Pazartesi 08:01:49

MİLLİ MUHARİP UÇAĞIN TASARIMI TAMAMLANDI

Milli Muharip Uçak Projesi'nde taslak tasarım ve fizibilite çalışmaları tamamlandı.
  • Kandırmayalım kendimizi milletin gözünü boyamaktan başka bir şey değil. Sırf kendi çıkarları için kendi canı acıdığında yasa çıkaran, değiştiren bir yapı olduğu sürece böyle avuntularla avutulacağız. Yüce Türk milleti bunu hak etmiyor.
  • rcn kodlu arkadaşa tamamen katılıyorum, bende 8 yıl TAI'de çalıştım. Bir çalışana bir mühendisin düştüğü, koltuk kavgasından başka bir şeyi göremediğim bir yer. İsabetli bir karar verip ayrıldım. Reklam yapılıyor ama esas icraata gelince ortada öyle göz dolduracak bir şey yok. Neden amerikalılar gibi, japonlar gibi, ruslar gibi teknolojide bağımsız olamıyoruz anlamıyorum.
  • Ben 3 yıl TAI de çalıştım, TAI ile ilgili yapılan olumlu haberlerin tamamı palavra Dörtkaşlının reklamı . Başbakan yerli jet yapın dedi SSİK kararıyla yapalım dediler şimdide yapıyoruz diye çıktılar. Zamanında da yerli uçak yapın demişti Hürkuşu yaptılar 5 yılda ama ne tesadüftürki KT1 ile aynı oldu. İlk uçuşundada KT1 i boyayıp Hürkuş diye uçurduğu söyleniyor. Yani orda annesini boyayıp babasına satacaklar adamlar var, sadece haber yaparlar iş yapmazlar. 2500 tane paşa çocuğunun yattığı çiftlikten bişey çıkmaz.
  • ben TAI de stajımı yaptım, çalıma hayatıma TAI de devam etmemekle doğru yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. yetişmiş zehir gibi havacı Türkler var, TAI nin başındaki adam artislik yapmasında bu adamları projeye katsın, daha çabuk biter proje
  • Milli muharip bu isimle o tayyare uçamaz.
  • Bir sonraki nesil özelliklerine sahip olacak derken ne özellikleri kastediyorlar? Iphone sarj edecek Docking station mı olacak? Yoksa kaska monteli GoPro mu? Elimizdeki hangi silah takılacak acaba bu muharip jete? Kırıkkale taPanca mı?
  • 2035 - 2014 = 21. Şimdi doğacak olan çocuk o yılda askerden dönmüş bir delikanlı olacak. Olsun, önemli olan emek ve niyet..
  • istedikten sonra olur, yeterki proje devam ettirilsin , tabii yeterli bütçede gerekli. oldukça yüksek meblalar bunlar
  • oldu canım
  • Allah yardımcıları olsun süreçte, çok sıkıntılar olur ama çözülür iyi niyet oldugu sürece...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından 2.5 yıl önce başlatılan Milli Muharip Uçak Projesi'nde taslak tasarım ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığı, ilk uçuş tarihi olarak Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'ün hedeflendiği bildirildi.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Muharip Uçak Projesi'nin yaklaşık 2.5 yıl önce başlatılan bir çalışma olduğunu belirterek, Savunma Sanayii İcra Komitesinden bununla ilgili kararın çıktığını söyledi.

Dörtkaşlı, bir sonraki nesil muharip uçağın TUSAŞ'ın önderliğinde Türkiye'de tasarlanması ve üretilmesine yönelik bir proje olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"İlk 2 yıl fizibilite hazırlama süresiydi. Bununla ilgili Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile bir sözleşme gerçekleştirdik ve raporumuzu teslim ettik. Bundan sonraki safha için müsteşarlığımızdan görev bekliyoruz. İlk uçuş olarak 2023'ü hedefliyoruz ama tüm sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması ve envantere girmesi 2030'lardan sonrası için hedefleniyor. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk Hava Kuvvetlerinin envanterinde önce F16'larla birlikte ilerleyen dönemde ise F16'lardan sonra görev yapacak bir muharip uçaktan bahsediyoruz."

"Görünmezlik özelliği daha fazla olacak"

Dörtkaşlı, söz konusu uçakla ilgili taslak tasarımı ve fizibilitenin tamamlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Fizibilite raporunda değişik alternatifleri idareye teslim ettik. Savunma Sanayii Müsteşarlığı bunu Türk Hava Kuvvetleri ile değerlendiriyor. Nihai cevapları almadık ama bu uçak bir sonraki nesil özelliklerine sahip olacak. Görünmezlik özelliği daha fazla olacak. Harekat yarı çapı etkinliği ve içerdiği teknolojiler ve milli unsurlar açısından 2035'lerde ve daha sonraki 30-40 boyunca görev yaparken herhangi zafiyet değil üstünlük yaratacak özelliklerini belirliyoruz. Bununla ilgili tasarımı ve fizibilite tamamlandı, şu an karar aşamasında."

MİLLİ MUHARİP UÇAĞIN TASARIMI TAMAMLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

HAKİKAT ~ 10 yıl önce
Kandırmayalım kendimizi milletin gözünü boyamaktan başka bir şey değil. Sırf kendi çıkarları için kendi canı acıdığında yasa çıkaran, değiştiren bir yapı olduğu sürece böyle avuntularla avutulacağız. Yüce Türk milleti bunu hak etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rcn destek ~ 10 yıl önce
rcn kodlu arkadaşa tamamen katılıyorum, bende 8 yıl TAI'de çalıştım. Bir çalışana bir mühendisin düştüğü, koltuk kavgasından başka bir şeyi göremediğim bir yer. İsabetli bir karar verip ayrıldım. Reklam yapılıyor ama esas icraata gelince ortada öyle göz dolduracak bir şey yok. Neden amerikalılar gibi, japonlar gibi, ruslar gibi teknolojide bağımsız olamıyoruz anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rcn ~ 10 yıl önce
Ben 3 yıl TAI de çalıştım, TAI ile ilgili yapılan olumlu haberlerin tamamı palavra Dörtkaşlının reklamı . Başbakan yerli jet yapın dedi SSİK kararıyla yapalım dediler şimdide yapıyoruz diye çıktılar. Zamanında da yerli uçak yapın demişti Hürkuşu yaptılar 5 yılda ama ne tesadüftürki KT1 ile aynı oldu. İlk uçuşundada KT1 i boyayıp Hürkuş diye uçurduğu söyleniyor. Yani orda annesini boyayıp babasına satacaklar adamlar var, sadece haber yaparlar iş yapmazlar. 2500 tane paşa çocuğunun yattığı çiftlikten bişey çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
ben TAI de stajımı yaptım, çalıma hayatıma TAI de devam etmemekle doğru yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. yetişmiş zehir gibi havacı Türkler var, TAI nin başındaki adam artislik yapmasında bu adamları projeye katsın, daha çabuk biter proje

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milli muharip bu isimle o tayyare uçamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özellikler ~ 10 yıl önce
Bir sonraki nesil özelliklerine sahip olacak derken ne özellikleri kastediyorlar? Iphone sarj edecek Docking station mı olacak? Yoksa kaska monteli GoPro mu? Elimizdeki hangi silah takılacak acaba bu muharip jete? Kırıkkale taPanca mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ultra ~ 10 yıl önce
Som, milli havadan havaya füze, nüfüz edici bomba vs vs büssürü şey var sen çıkmışsın ne var diyosun, ne cahil adamsın
Misafir ~ 10 yıl önce
2035 - 2014 = 21. Şimdi doğacak olan çocuk o yılda askerden dönmüş bir delikanlı olacak. Olsun, önemli olan emek ve niyet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
poland ~ 10 yıl önce
gayet normal.. Airbus A280 inde yanlis hatirlamiyorsam 1992 veya 1993 yilinda yapilmisti ilk tasarimlari.. Nette bulabilirsin
ddd ~ 10 yıl önce
istedikten sonra olur, yeterki proje devam ettirilsin , tabii yeterli bütçede gerekli. oldukça yüksek meblalar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxxx ~ 10 yıl önce
oldu canım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah yardımcıları olsun süreçte, çok sıkıntılar olur ama çözülür iyi niyet oldugu sürece...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000