15 Şubat 2014, Cumartesi 12:09:09

MİLLİ HELİKOPTER İÇİN ÖZGÜN TASARIM ARANIYOR

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) ‘özgün milli helikopter’ için tasarım arayışında...
  • Olumsuz yazı yazanlar arkadaşlar, hanginiz uçak mühendisi? Hanginiz Nasa da çalışıyor? Hanginiz savaş pilotu? İçinizdeki partizanlık dışarıya fırlıyor muhalefet partisi ağzıyla yorum yapmayın, Türk savunma sanayiinin nereden nerelere geldiği ortadadır, bilmiyor musunuz? Yoksa bunları görmek size rahatsızlık mi veriyor?
  • Dünyada birçok gelişmiş ülkede özellikle Amerika'da askeri projeler için üniversitelerde yarışmalar yapılır, onlara destek vererek sistem geliştirmeleri istenir. Ülkemizde de birçok projede üniversiteler tasarım ve geliştirme aşamalarında yer almaktalar. Aziz kardeş, kim demiş KKK T129'u almıyor. Geçici kabulleri yapıldı. Hala B modeli için geliştirme yapılıyor. Zamanında dışarıdan hazır alım için uğraşan brokrat ve askerler varken bugün yapılan tüm olumsuz haberlere rağmen yerli üretim için çırpınan bir grup var ve biz onları desteklemeliyiz. Tabi ki zamanında rüşvet ve başka nedenlerle söz sahibi olanların birşey yapmadığı ortada. Birçok projeyi SSM nasıl çözeceğini düşünüyor MELTEM gibi. Ama inanıyorum ki güzel sonuçlar çıkacak ortaya.
  • Atak ne oldu atak? Kara Kuvvetleri teslim almıyor. Kim verecek bunun hesabını? Çarçur edilen bizim paramız, halkın parası. Çin, İran, Hindistan Ay'a Mars'a giderken, hala bu toplumu pır pır uçakla diye oyalayamazlar.
  • bu haberden çıkacak sonuç şudur,biz bu işi beceremedik.elimize yüzümüze bulaştırdık.allah rızası için birileri şuna el atsın.allah aşkına etiniz ne butunuz ne?
  • bir bakalım senin piyadende hangi silah sistemleri var. Daha karada kullanacak silahın yok uçan silah sistemlerinden bahsediyorsun. Bunlar paşababaların göbeklerini daha iyi yağlanmak için kurduğu simulasyon tezgahları. Sen alkışlamaya devam et. Tencere boş suyla kaynıyor kapak takırdıyor. Çıkan ses onun sesi. Sen o çorbayı daha çoook beklersin
  • Klasik tasarımlarda dünya lideri oldunuzda, sıra özgün tasarıma mı geldi. Yetenek ve kapasite olmayınca anca bu işlerle uğraşırsınız. Zirai ilaçlama uçakları tarih olduğunda ZİU projeniz vardı fos çıktı. Üzerinde yıllardır çalıştığınız deniz karakol uçakları yillar önce müzelerde yerini aldı. Taklit ettiğiniz pervaneli eğitim uçağını ne yapacağınız belli değil. Batı'da 3-5 meraklı bir araya gelip küçüçük atölyelerde home build jet üretirken siz orda o kadar adam yıllardır ne işe yararsınız yahu? Devlet size belli bir süre vermeli o süre içinde ortaya birşey koyamadığınız taktirde hepiniz kapının önüne koyup, orayıda kapatmalı.
  • WATANDASH, biz yapariz hemde en iyisini yapariz,OSMANLİ UYANİYOR dunyanin korkusu da bundan,amerikanci,seministci hizmetkar hareketinin yaptiklari bu yuzden.sizi gidi cakma musluman,gizli sabetaycilar sizi,size ragmen buyuyoruz gucleniyoruz
  • Durmadan birşeyler kuruluyorda uçak yok
  • Silah sistemleri tamamdı, avioniklerde de gelişmeler var. Kasa da tamam olursa sadece motoru kalacak. İşte o zaman gerçekten "Milli" olacak. Haydi hayırlısı.
  • Mühendislerimize bu kutsal yolda başarılar diliyorum. Güçlü Ordu Güçlü Türkiye.

SSM ve TAI, mühendisler, akademisyenler, üniversiteler, kamu ve özel kuruluşlardan teknik tasarım bekliyor. Tasarımları değerlendirmek için TAI’nin ODTÜ’deki Teknoket bürosunda ‘Döner Kanat Teknoloji Merkezi’ kuruldu. Bu merkeze gelen projeler incelendikten sonra SSM’nin onayının ardından üretime geçilecek.

Başvurunun TAI’ye teslim tarihinden itibaren 5 gün içerisinde TAI ilgili proje önerisini SSM’ye iletecek. 10 gün içinde de SSM ve TAI temsilcilerine proje yöneticisi tarafından aday projeyi tanıtıcı bir sunum yapılacak. Helikopterin motoru, 3 boyutlu tasarımı, elektronik sistemleri ve bunlara tüm alt sistemlerin teknik çizimleri ayrı ayrı bu sunumlarda anlatılacak.

Onay alan her tasarım için ayrı bir sözleşme imzalanacak. 26 Haziran 2013’te Özgün Helikopter Programı Sözleşmesi imzalanmıştı. 6 Eylül 2013 itibari ile de program takvimi uygulanmaya başladı. (Hürriyet)

MİLLİ HELİKOPTER İÇİN ÖZGÜN TASARIM ARANIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

SUN ~ 10 yıl önce
Olumsuz yazı yazanlar arkadaşlar, hanginiz uçak mühendisi? Hanginiz Nasa da çalışıyor? Hanginiz savaş pilotu? İçinizdeki partizanlık dışarıya fırlıyor muhalefet partisi ağzıyla yorum yapmayın, Türk savunma sanayiinin nereden nerelere geldiği ortadadır, bilmiyor musunuz? Yoksa bunları görmek size rahatsızlık mi veriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ege ~ 10 yıl önce
Dünyada birçok gelişmiş ülkede özellikle Amerika'da askeri projeler için üniversitelerde yarışmalar yapılır, onlara destek vererek sistem geliştirmeleri istenir. Ülkemizde de birçok projede üniversiteler tasarım ve geliştirme aşamalarında yer almaktalar. Aziz kardeş, kim demiş KKK T129'u almıyor. Geçici kabulleri yapıldı. Hala B modeli için geliştirme yapılıyor. Zamanında dışarıdan hazır alım için uğraşan brokrat ve askerler varken bugün yapılan tüm olumsuz haberlere rağmen yerli üretim için çırpınan bir grup var ve biz onları desteklemeliyiz. Tabi ki zamanında rüşvet ve başka nedenlerle söz sahibi olanların birşey yapmadığı ortada. Birçok projeyi SSM nasıl çözeceğini düşünüyor MELTEM gibi. Ama inanıyorum ki güzel sonuçlar çıkacak ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
Atak ne oldu atak? Kara Kuvvetleri teslim almıyor. Kim verecek bunun hesabını? Çarçur edilen bizim paramız, halkın parası. Çin, İran, Hindistan Ay'a Mars'a giderken, hala bu toplumu pır pır uçakla diye oyalayamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmadı ~ 10 yıl önce
bu haberden çıkacak sonuç şudur,biz bu işi beceremedik.elimize yüzümüze bulaştırdık.allah rızası için birileri şuna el atsın.allah aşkına etiniz ne butunuz ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12:59 a ~ 10 yıl önce
bir bakalım senin piyadende hangi silah sistemleri var. Daha karada kullanacak silahın yok uçan silah sistemlerinden bahsediyorsun. Bunlar paşababaların göbeklerini daha iyi yağlanmak için kurduğu simulasyon tezgahları. Sen alkışlamaya devam et. Tencere boş suyla kaynıyor kapak takırdıyor. Çıkan ses onun sesi. Sen o çorbayı daha çoook beklersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hey masallah ~ 10 yıl önce
Klasik tasarımlarda dünya lideri oldunuzda, sıra özgün tasarıma mı geldi. Yetenek ve kapasite olmayınca anca bu işlerle uğraşırsınız. Zirai ilaçlama uçakları tarih olduğunda ZİU projeniz vardı fos çıktı. Üzerinde yıllardır çalıştığınız deniz karakol uçakları yillar önce müzelerde yerini aldı. Taklit ettiğiniz pervaneli eğitim uçağını ne yapacağınız belli değil. Batı'da 3-5 meraklı bir araya gelip küçüçük atölyelerde home build jet üretirken siz orda o kadar adam yıllardır ne işe yararsınız yahu? Devlet size belli bir süre vermeli o süre içinde ortaya birşey koyamadığınız taktirde hepiniz kapının önüne koyup, orayıda kapatmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
WATANDASH, biz yapariz hemde en iyisini yapariz,OSMANLİ UYANİYOR dunyanin korkusu da bundan,amerikanci,seministci hizmetkar hareketinin yaptiklari bu yuzden.sizi gidi cakma musluman,gizli sabetaycilar sizi,size ragmen buyuyoruz gucleniyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC. ~ 10 yıl önce
osmanlıyı bir sevr de gör bir de lozan da, aradaki farkı anlayabilirsen, osmanlıyı kimlerin uyuttuğunu, kimlerin uyandırdığını görürsün. şimdi, o uyutanlar var ya, işte onlar, yine efendileriniz...
hadi anam ~ 10 yıl önce
hadi anam hadi
kuruldu ~ 10 yıl önce
Durmadan birşeyler kuruluyorda uçak yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi Hayırlısı ~ 10 yıl önce
Silah sistemleri tamamdı, avioniklerde de gelişmeler var. Kasa da tamam olursa sadece motoru kalacak. İşte o zaman gerçekten "Milli" olacak. Haydi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mühendislerimize bu kutsal yolda başarılar diliyorum. Güçlü Ordu Güçlü Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000